2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Levél a 7. napot ünneplő adventista egyház kolozsvári gyülekezete nevében

2006. április 13. 16:08, utolsó frissítés: 16:08

Jézus Krisztus otthagyta az örökkévalóságot, hogy az üdvösség felszabadító üzenetének szavaiba öntse az egyetemes idő legszebb szerelmi vallomását #i#(János 3:16)#/i#.

A tét – szeretete tárgyának örök sorsa – annyira jelentőségteljes volt s az út oly nehéz, hogy nem volt, nem lehetett senki rajta kívül, aki e tervet képes lett volna lefektetni majd megvalósítani.

Jézus életének, munkásságának kell lennie számunkra a követendő példának, noha ez a mai, kamatszedő piaci viszonyok között nem kelendő áru. A Megváltó mindenütt a jót cselekedte: táplálékot adott az éhezőknek, gyógyírt a betegeknek. Senki sem csalódott azok közül, akik Hozzá mentek. A mennyei seregek Parancsnoka testté lett és az emberek között lakozott. Életét áldozta értünk, de feltámadt, és kegyelemmel, gyengédséggel teljes szeretete ma is dorgálja még önző, fagyos szívünket.

Most, húsvét előtt, a kérdés az, hogy meghalljuk-e a hangját? Odafigyelünk-e a szavára? Vagy elutasítjuk, mivel úgy véljük, semmilyen anyagi hasznunk nem származhat abból, ha krisztusi lelkület él bennünk? Ki az, aki lemondana ma az ételéről az éhező javára, új ruhájáról a mezítelen javára, értékes idejéről mások panaszainak meghallgatására? Ki?Ha Jézus él benned, akkor te. Ha Jézus él bennem, akkor én. Az önzetlen, hitet megpróbáló Isten- és emberbaráti szeretet tanúskodik a legszebben arról, hogy Jézus meghalt és feltámadt értünk, mindannyiunkért, hogy ha eddig nem éltünk embertársaink javára, ezután élhessünk.

Mert ez az élet értelme: Istent imádni, adni, szeretni és másokért élni: „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek. Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok" (János 13:34-35). „Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért" (János 15:13).

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS