2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Üzen a baptista gyülekezetek szövetsége elnöke

2006. április 13. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

A bizonyságtétel reggele: Húsvét reggelén az angyal azt kérdezte a sírhoz siető asszonyoktól: "Mit keresitek a holtak közt az élőt?"
Az angyal kérdésében először is csodálkozás van: "Hát nem emlékeztek rá, hogy megmondta néktek? Nem ismeritek az Írásokat? Mit keresitek a holtak között az élőt?" Aztán, mintha szemrehányás is lenne ebben a kérdésben: a halott dolgok között keresitek? Tudhatnátok, hogy Ő nincs a holtak között! Az üres ceremóniák, holt formaságok között nincs ott Jézus! Útba is igazítja őket: "Menjetek, mondjátok meg ezt az Ő tanítványainak!" Ne keressétek itt, máshol fogtok találkozni Vele.

Ma is, sokan keresnek valamit, pontosabban valakit. Talán nem is tudják, hogy kire van szükségük: céltalan, értelmetlen az életük, és lázasan keresik azt, ami életüket boldoggá tehetné. A lényeg hiányzik belőle! Futnak, rohannak, dolgoznak, küszködnek, harcolnak, keresnek valamit. Ha te is ezt teszed, akkor most állj meg: "Az Embernek Fia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett" (Lk 19:10).

Most megtalálhatod Őt. "Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok Őt segítségül, amíg közel van!" (Ézs 55:6) Nem mindegy, hogy hol keresed: ott keresd, ahol megtalálható! Az életed boldogságát, értelmét, nyugalmát, sebeidre gyógyulást, reménytelenségedre vigasztalást csak nála találhatsz. Húsvét reggele a keresés reggele volt.


De a találkozások reggele is, mert Mária ott, a kertben találkozott vele. Halott Krisztussal akart találkozni, de élő Krisztussal találkozott! Saulus a damaszkuszi úton találkozott vele, és e találkozás kicserélte őt, megváltoztatta még a nevét is! Az emmausi tanítványok is találkoztak vele, és emiatt képesek voltak visszamenni Jeruzsálembe, pedig már beesteledett… Senkinek sem lehet igazi Húsvétja addig, amíg nem találkozott az Úrral. Ez az a fordulat, amikor reménytelenségünk élő hitté változik, amikor a sírást öröm váltja fel.

Így válik Húsvét reggele a bizonyságtétel reggelévé. Az asszonyok örömmel vitték a hírt: feltámadt az Úr! A tanítványok később bizonyságtételüket ezzel igazolják: "nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk" (ApCsel 4,20). A bizonyságtétel feladatát bízta reánk az Úr, ha találkoztunk Vele. Ezen az ünnepen buzgó, bizonyságtevő szívet, bizonyságtevő életet kívánok minden feltámadást ünneplő testvéremnek!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS