2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fading Circles mp3: a tehetség nem halványul

szerk. 2006. január 10. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

A power-progresszív metált játszó zenekar értő fülekre fog találni az idei nyári fesztiválokon.


A Fading Circles az az erdélyi magyar zenekar, amelyet igazán nem kell félteni. Bár zenéjük elég szűk rétegnek szól, az idei nyári fesztiválokon biztosan értő fülekre találnak a power és a progresszív metál közt egyensúlyozó dalaik.

A 2002 óta létező csíkszeredai csapaton érződik, hogy a fiúk komolyan gondolják, amit csinálnak: a komplex hangzást óramű-pontossággal szólaltatja meg a Csiszér "Putyi" István (ének, gitár), György Csongor (dob), Bálint Barna (gitár), Nagy Hunor (basszus) felállású kvartett.


A Médiabefutóra Kill The Screen című kompozíciójukkal jelentkeztek, amely talán legslágeresebb daluk: akusztikus, lírikus részeinek köszönhetően aránylag könnyen befogadható


a metál iránt kevésbé nyitottak számára is.

A csapat tagjai a fárasztó évvége (a Médiabefutó mellett felléptek a Monsters of Rock fesztiválon, illetve egy vásárhelyi és egy udvarhelyi koncertjük is volt) után most stúdióba készülnek: márciusban Kolozsváron készítenek hanganyagot, amellyel több kiadót is megkeresnek. Ebben nagy segítségünkre van a Médiabefutón nyert díj is, hiszen önerőből nehezen tudtuk volna állni a költségeket – mondja Putyi zenekarvezető.

A Fading Circlesnek amúgy a saját honlap mellett (www.fadingcircles.tk) már egy egész albumnyi saját dala van, de ezek közül a demóra valószínűleg csak hat fog felkerülni – amely hangzásában remélhetőleg nem lesz első hanganyaguk folytatása, ugyanis azt még a csíki stadion öltözőjében rögzítették.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS