2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Henter Ambrus mp3: ajánljuk mindenkinek

szerk. 2006. január 09. 16:20, utolsó frissítés: 16:20

A Médiabefutó nagydíjasa közvetlenségével, természetességével emelkedett a többiek fölé.


A Médiabefutó 2005 nagydíjasa, Henter Ambrus az, akit a Pofon 74-el ellentétben nyugodt szívvel ajánlunk mindenkinek letöltésre. A közvetlenség, a természetesség és a sztárallűrök teljes hiánya voltak azok a tulajdonságok, amelyek Ambrust a többi versenyző fölé emelték.

Bár szakmájára nézve gépészmérnök, Ambrus semmiképpen nem számít kezdő zenésznek: eredetileg dobszakon végzett, aztán a gitárnál és az éneklésnél kötött ki. Ugyanakkor a szájharmonika is minden bizonnyal a kedvencei közt van, hiszen 15-20 darabot gyűjtött ebből a hangszerből ötdarabos gitárkollekciója mellé.


Zeneileg mindenevő, a lagzizástól a klasszikus és a vallásos zenén át az örökzöldekig és a jazzig mindent kipróbált, jelenleg is két zenekar tagja – a 4Everrel a magyar örökzöldekre specializálódtak, de már dolgoznak első saját dalaikon.

Mint Ambrus elmondta, a Médiabefutós sikere által adódott lehetőséget akarják minél gyorsabban meglovagolni. Ezeket a dalokat közösen írják, így emellett Ambrus szólóban is próbálkozik, hiszen ki akarja élni jazz-rock iránti szenvedélyét. Ambrus elmondta: Várok rád című dalán kívül több dalterve, ötlete is van, és inkább a szövegekkel áll hadilábon, ezekben szorulhat mások segítségére.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS