2018. május 23. szerdaDezső
33°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az orális szex meghitt helye a reklámokban

szerk. 2005. augusztus 17. 15:54, utolsó frissítés: 15:34

A reklám nyelve az a nyelv, amit mindenki ismer. És mivel mindenki tudja mi az orális szex, a reklám miért ne mesélhetne róla?

Az teljesen bevett, hogy a sampontól a konyhaberendezésig a reklámok hősnőinek elvileg bármitől lehet orgazmusuk. De az orális szexre való explicit utalással eddig kicsit más volt a helyzet, elsősorban azért, mert a mainstream média tiltás alá helyezte a férfi nemi szervet. De ez átalakulóban van, és az sem mellékes, hogy az orális szexszel kapcsolatos utalásokhoz nem szükséges férfi nemi szervet is mutatni.


Vicces és ártatlan utalások


A reklámok néha úgy tesznek, mintha másról szólnának, az önleleplezésben szintek és szintek vannak. Vannak olyanok, amelyeknek a hatását csak az avatatott önmegfigyelők tudják azonosítani, és persze ott vannak a jó kerekre végigmondott történetek is. Ezekből az alapszituációkból válogattunk.

Nagyon burkolt, nagyon rajta kell legyen az agyad, hogy bekattanjon, de nem reménytelen eset. A HP reklámja a tudatalattira hat, elsősorban a férfiakéra.


Burger King reklámfilm - képkockákBurger King reklámfilm - képkockák


Meglepő az egyik tavalyi Burger King televíziós reklám. Hogy a mi vizsgálatunk tárgykörébe tartozik-e, és hogy az anális szexről netán más szexuális praktikáról, vagy egyszerűen csak a hamburgerevés viszontagságairól szól – erről a kérdésről valóban vitát lehetne nyitni. Hogy mégis bevettük összeállításunkba azt jelenti, belelátunk valamit, ami miatt elgondolkodtunk.Szexi emberek szexi dolgokat csinálnak szexi ételekkel. De mi a helyzet az átlagemberekkel. Az egyik egészséges táplálkozást népszerűsítő intézmény televíziós reklámjának kockáit látjuk. Az indító képsorok jól ismert reklámtoposzok, aztán jön a vicces fordulat, amiben bemutatkoznak az átlagemberek is.

az enyém nagyobbaz enyém nagyobb


Munkahely, a szemkontaktusban lévő dögös maca és a kaján pasi csettelgetnek, flörtölgetnek. A csaj elővesz valami kólát és a szájába teszi az üveget úgy, ahogy azt kell. A pasi benyomja a chat-en: "az enyém nagyobb". Megvan a hatás, aztán a pasi előveszi ugyanazt a kólát, nagyobb kiszerelésben. Ezt a belga reklámot végül betiltották.A nyalóka annyira egyenes társítás az orális szexhez, hogy az már közhelyszámba megy. A Chuppa Chupps reklámja mindössze újragondolja ezt a jól meghonosodott képzetet.

A csaj bejön az állatorvosi rendelőbe – fehér cicust hozott magával. A rendelő várószobája tele kutyatulajdonos pasikkal. A csaj előveszi a nyalókát és tudja, hogy kell használni. Félreérthetetlenül, minden férfinek feláll, és ők szégyellik ezt, ezért a csaj előttük viheti be a cicust az állatorvoshoz. A végén a szlogen: Chuppa Chupps – orális öröm.


A nők is élvezhetnek?

HIBA (Itt a bongeszo egy flash-t kellett volna megjelenitsen).


Kicsit méltatlan a végkifejlett – no ezt a reklámot is nők kezdték el, és férfiak fejezték be. Abból a férfiből, akiből hülyét csináltak, csak a kielégítetlen nő viccesebb.


Altoids reklámAltoids reklám
Az brit elegancia (egyperces esettanulmány)

Az brit gyártmányú Altoids cukorka intenzív, gyakorlatilag elviselhetetlen mentolos hatása miatt kialakult egyféle értelmiségi szubkultúrája azoknak, akik mégis fogyasztani bírják.

A fogyasztói közösséget összeköti egyféle folklorisztikus hagyomány is, amelynek kitalálásában vélhetően az Altoids kreatívja sem lehet teljesen ártatlan. Minthogy a legjobb reklám az, ha mesélnek rólad, az Altoids e tekintetben elérte a célját. Az

About.com urban legends tárában olvasható egy történet, ami arról szól, hogy orális szex közben a férfi arra kérte a nőt, vegyen be még egy Altoids cukorkát a szájába, mert a mentolos hatás nagyon izgatóan hat a nemi szervére. Ennek fényében az Altoids cukorkával remek célzásokat lehet tenni egy élvezetes orális szexpartira.


A japánok, ahogy lenni szokott (egyperces esettanulmány)

a Love Jam borítóia Love Jam borítói


Tavaly évvégén az internet szürke zónája nagy kajánsággal számolt be arról, hogy Ai Otsuka, japán tinipopsztár új, Love Jam című albumának borítója kicsit más lett, mint a többi. A Machomédia nevű magyar pornómainstream-figyelő elégedetten társította a képzetet és arra emlékeztet, hogy Japán az ún. bukkake őshazája.

A Wikipédia szerint a bukkake egy csoportszex praktika, amely abból áll, hogy a végén, aki alul van, és aki többnyire nő, nagyon rosszul jár, miközben azok, akik felül vannak és kötelezően férfiak, sorban jól járnak.

Egyes elképzelések szerint – számol be a Wikipédia – a bukkake egy legenda, amely szerint így büntették a középkorban a hűtlen japán asszonyokat. Valójában arról van szó, hogy Japánban a szexfilmekben nem mutathatók elsődleges nemi szervek, ami bizonyos leleményességet követel a rendezők részéről, és így született meg az egyik látványstimuláló megoldás: a bukkake.

Hogy van-e nő a világon, aki élvezi a szexuális megalázás fenti formáját? Annak alapján, ahogy Catherine Millet a szexuális orgiáiról beszámol, legalábbis van olyan nő, aki önszántából, és nem csak a kamerák előtt csinálja.

Csak zárójelben, a bukkake annyira közkedvelt pornóműfaj japánban, hogy beindult a fake-ipar is. Az alapvető fogyóanyag hamisítványa palackozva is megvásárolható termékleírást lásd itt.


ÓvszerreklámokItt az orális szexszel való hirdetés iparági specifikum. A kérdés csak a mikénten van. Az egyik megoldás: vonzó értelmiségi nő egy elegáns kis szabadtéri kávézóban üldögél és egy darázzsal küzd, amely mindenáron be akar repülni a szájába. A poén: gyümölcs ízesítésű óvszerek ingyen az e heti HUMO-ban.

duplaoldalas durex-fantáziaduplaoldalas durex-fantázia


A csúcsot valószínűleg az a Durex-reklám viszi, amely magazinokban jelenik meg, és hogy miről is szól, a fenti kép szemlélteti.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS