2017. október 21. szombatOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az orális szex meghitt helye a reklámokban

szerk. 2005. augusztus 17. 15:54, utolsó frissítés: 15:34

A reklám nyelve az a nyelv, amit mindenki ismer. És mivel mindenki tudja mi az orális szex, a reklám miért ne mesélhetne róla?

Az teljesen bevett, hogy a sampontól a konyhaberendezésig a reklámok hősnőinek elvileg bármitől lehet orgazmusuk. De az orális szexre való explicit utalással eddig kicsit más volt a helyzet, elsősorban azért, mert a mainstream média tiltás alá helyezte a férfi nemi szervet. De ez átalakulóban van, és az sem mellékes, hogy az orális szexszel kapcsolatos utalásokhoz nem szükséges férfi nemi szervet is mutatni.


Vicces és ártatlan utalások


A reklámok néha úgy tesznek, mintha másról szólnának, az önleleplezésben szintek és szintek vannak. Vannak olyanok, amelyeknek a hatását csak az avatatott önmegfigyelők tudják azonosítani, és persze ott vannak a jó kerekre végigmondott történetek is. Ezekből az alapszituációkból válogattunk.

Nagyon burkolt, nagyon rajta kell legyen az agyad, hogy bekattanjon, de nem reménytelen eset. A HP reklámja a tudatalattira hat, elsősorban a férfiakéra.


Burger King reklámfilm - képkockák


Meglepő az egyik tavalyi Burger King televíziós reklám. Hogy a mi vizsgálatunk tárgykörébe tartozik-e, és hogy az anális szexről netán más szexuális praktikáról, vagy egyszerűen csak a hamburgerevés viszontagságairól szól – erről a kérdésről valóban vitát lehetne nyitni. Hogy mégis bevettük összeállításunkba azt jelenti, belelátunk valamit, ami miatt elgondolkodtunk.Szexi emberek szexi dolgokat csinálnak szexi ételekkel. De mi a helyzet az átlagemberekkel. Az egyik egészséges táplálkozást népszerűsítő intézmény televíziós reklámjának kockáit látjuk. Az indító képsorok jól ismert reklámtoposzok, aztán jön a vicces fordulat, amiben bemutatkoznak az átlagemberek is.

az enyém nagyobb


Munkahely, a szemkontaktusban lévő dögös maca és a kaján pasi csettelgetnek, flörtölgetnek. A csaj elővesz valami kólát és a szájába teszi az üveget úgy, ahogy azt kell. A pasi benyomja a chat-en: "az enyém nagyobb". Megvan a hatás, aztán a pasi előveszi ugyanazt a kólát, nagyobb kiszerelésben. Ezt a belga reklámot végül betiltották.A nyalóka annyira egyenes társítás az orális szexhez, hogy az már közhelyszámba megy. A Chuppa Chupps reklámja mindössze újragondolja ezt a jól meghonosodott képzetet.

A csaj bejön az állatorvosi rendelőbe – fehér cicust hozott magával. A rendelő várószobája tele kutyatulajdonos pasikkal. A csaj előveszi a nyalókát és tudja, hogy kell használni. Félreérthetetlenül, minden férfinek feláll, és ők szégyellik ezt, ezért a csaj előttük viheti be a cicust az állatorvoshoz. A végén a szlogen: Chuppa Chupps – orális öröm.


A nők is élvezhetnek?

HIBA (Itt a bongeszo egy flash-t kellett volna megjelenitsen).


Kicsit méltatlan a végkifejlett – no ezt a reklámot is nők kezdték el, és férfiak fejezték be. Abból a férfiből, akiből hülyét csináltak, csak a kielégítetlen nő viccesebb.


Altoids reklám
Az brit elegancia (egyperces esettanulmány)

Az brit gyártmányú Altoids cukorka intenzív, gyakorlatilag elviselhetetlen mentolos hatása miatt kialakult egyféle értelmiségi szubkultúrája azoknak, akik mégis fogyasztani bírják.

A fogyasztói közösséget összeköti egyféle folklorisztikus hagyomány is, amelynek kitalálásában vélhetően az Altoids kreatívja sem lehet teljesen ártatlan. Minthogy a legjobb reklám az, ha mesélnek rólad, az Altoids e tekintetben elérte a célját. Az

About.com urban legends tárában olvasható egy történet, ami arról szól, hogy orális szex közben a férfi arra kérte a nőt, vegyen be még egy Altoids cukorkát a szájába, mert a mentolos hatás nagyon izgatóan hat a nemi szervére. Ennek fényében az Altoids cukorkával remek célzásokat lehet tenni egy élvezetes orális szexpartira.


A japánok, ahogy lenni szokott (egyperces esettanulmány)

a Love Jam borítói


Tavaly évvégén az internet szürke zónája nagy kajánsággal számolt be arról, hogy Ai Otsuka, japán tinipopsztár új, Love Jam című albumának borítója kicsit más lett, mint a többi. A Machomédia nevű magyar pornómainstream-figyelő elégedetten társította a képzetet és arra emlékeztet, hogy Japán az ún. bukkake őshazája.

A Wikipédia szerint a bukkake egy csoportszex praktika, amely abból áll, hogy a végén, aki alul van, és aki többnyire nő, nagyon rosszul jár, miközben azok, akik felül vannak és kötelezően férfiak, sorban jól járnak.

Egyes elképzelések szerint – számol be a Wikipédia – a bukkake egy legenda, amely szerint így büntették a középkorban a hűtlen japán asszonyokat. Valójában arról van szó, hogy Japánban a szexfilmekben nem mutathatók elsődleges nemi szervek, ami bizonyos leleményességet követel a rendezők részéről, és így született meg az egyik látványstimuláló megoldás: a bukkake.

Hogy van-e nő a világon, aki élvezi a szexuális megalázás fenti formáját? Annak alapján, ahogy Catherine Millet a szexuális orgiáiról beszámol, legalábbis van olyan nő, aki önszántából, és nem csak a kamerák előtt csinálja.

Csak zárójelben, a bukkake annyira közkedvelt pornóműfaj japánban, hogy beindult a fake-ipar is. Az alapvető fogyóanyag hamisítványa palackozva is megvásárolható termékleírást lásd itt.


ÓvszerreklámokItt az orális szexszel való hirdetés iparági specifikum. A kérdés csak a mikénten van. Az egyik megoldás: vonzó értelmiségi nő egy elegáns kis szabadtéri kávézóban üldögél és egy darázzsal küzd, amely mindenáron be akar repülni a szájába. A poén: gyümölcs ízesítésű óvszerek ingyen az e heti HUMO-ban.

duplaoldalas durex-fantázia


A csúcsot valószínűleg az a Durex-reklám viszi, amely magazinokban jelenik meg, és hogy miről is szól, a fenti kép szemlélteti.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS