2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Freestylers: a stúdiózás olyan, mint a házi feladat

kérdezett: bpelőd 2005. augusztus 02. 17:59, utolsó frissítés: 17:29

Kocsmaasztalnál beszélgettünk a brit együttes három tagjával Félsziget-fellépésük előtt.

Félmillió eladott lemezzel és hatalmas partikkal a háta mögött a Freestylers magabiztosan érkezett a Félszigetre. Ennek ellenére tervezett sajtótájékoztatójukból szinte semmi nem lett, mert gitárosuk hangszere Bukarest helyett Frankfurtban landolt – ígyhát kifutottak a hangolási időből.

Így a színpad melletti kocsmaasztalnál kaptunk tizenöt percet Aston Harvey (billentyű, turntable, kütyük), Mitch (gitár) és MC Marcello társaságában.


– Harmadszorra jártok Romániában (Bukarest és Temesvár után a Félszigeten). Különbözik valamiben ez az ország a többi helytől, ahol játszani szoktatok?

Marcello: – Tényleg harmadszor vagyunk itt? Bocs, nagyon rossz a memóriám. Románia laza. Jó egy olyan országot látni, ahol a klubélet és minden más épülőben van. Ez egyre jobb lesz. Ja, és jó az időjárás!


– Ez a kánikula kikészít engem!

Aston: - Tudod, angolok vagyunk, szeretjük a jó időt. Arra késztet, hogy levedd a ruháidat.
Mitch: - A sör is jó, a lányok kedvesek és vonzók, főleg azok, akiket a medencéknél láttunk.
Marcello:- Már voltunk Romániában, és a Sziget Fesztiválon is felléptünk párszor, de szeretnénk már egyszer nem csak egy-két napra, hanem mondjuk egy hétre jönni. De ez a fesztivál különlegesen jónak tűnik.


– Tavaly láttalak titeket a Szigeten, akkor technikai gondjaitok voltak. Ez gyakran előfordul?

Aston: – Nem, csak néha-néha. Én is emlékszem arra a fellépésre, az áramforrás nem volt megfelelő, felgyorsította az elektronikánkat. De megoldottuk a problémát.
– Mennyire élők a koncertjeitek?

Aston: - Használunk néhány sequencert, hangmintákat, de a dobok, a gitárok teljesen élők, szóval jórészt élőben játszunk.


– Mit szerettek jobban, a stúdiómunkát vagy a koncerteket?

Aston: - A stúdiózás olyan, mint a házi feladat. Ha jól elvégzed, akkor a koncert is jó lesz.
Marcello: – A stúdióban megpróbálunk minden részletre, apróságra figyelni, míg a koncerteken nagyobb az emocionális töltet, érzed a közönségből áradó energiát. Szóval két különböző művészeti formáról van szó.


– Mi kell ahhoz, hogy egy koncert tényleg jó legyen?

Marcello: – Le s fel ugrándozó emberek! Az, hogy a tömeg jól érezze magát, kellemes, napos idő és jó zene.

Péntek este mindez bejött a Freestylersnek: a nézők ugrándoztak, az idő forróból átment kellemesbe, a zene dübörgött, és az egésznek kábé százszor volt jobb hangulata, mint tavalyi szigetes fellépésüknek. Az Anima Sound System mellett az övék volt az idei Félsziget legjobb partija.(fotók: fotóbörze.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS