2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Női öltözködési trendek a Félszigeten

szerk. 2005. július 30. 17:57, utolsó frissítés: 17:42

#b#[félsziget]#/b# Rengeteg izgalmas fiatal, látványosnál látványosabb csomagolásban.A hanyag, kényelmes mediterrán szerkótól (első kép), a már-már modorosan brutális szubkultin át (középső kép) a “protestáns teológuslány” fekete-hosszúruha, fehér tarisznya, fekete harisnya “örökzöldjén” keresztül bármi, és a bármin túl is bármi megtörténhet.
Jó szemmel és elsősorban a saját örömükre kiválasztott ügyes kis prêt-à-porter-k olyan nőktől, akiknél nem nagyon lehet tudni, mi van náluk véletlenül, és mi nem. A raszterszerű apróminták vagy a többszörösen visszastilizált art decós jelek a pomó európai fővárosok hangulatát idézik. Az üzenete: tudom, hogy tudod, nő vagyok, de vagy beszéljünk másról, vagy hallgass...
Légy-napszemüveg, tüdőszínű összeállítás, downtown-explorer tarisznyával. Az első képen látható modellünk egy hamisítatlan fashion-victim. (És ezt nem csak azért kiáltjuk ki, hogy felbosszantsuk, de kétségtelenül ez is szempont volt!)

Tinik vagyunk, de tegyük idézőjelbe. Molnár Ferenc hősnője és egy erőteljes képzabáló, nagyon fiatal hölgy, így egyben. És működik!

Kék vászonszári megkerülhetetlenül narancssárga karkötővel, gondosan hanyag transgender frézivel.
A fashionable magabiztosság. Jobb, ha beismerjük, a kompozícióban semmi sem véletlen. Nagyon vonalas abban, hogy jó vonalú.

A 60-as évek pszichedelikus divatját hozó, kellemes nyári viselet ez a batikolt ruha, ami bár nem éppen az aktuális trend, de soha nem lesz egészen divatjamúlt. Láttuk tornacipős összeállításban is, nagyon vidámra sikeredett a párosítás.

Az idén nagyon elterjedt a rasztahaj, és nem csak reggae-rajongók fején. Fotónkon egy punk lány, akinél a hanyagság nem csak múló szeszély: harmadnap is pont ebben a szerkóban láttuk. És ami a permanens forradalmat illeti, sok volt még a Che-pólós fesztiválforradalmár is.
Latinó mini, fekete harisnya és totál antifeminin tornacsuka – mennyi réteg, mennyi ötlet, bár az arányérzéken még finomítani kell. Milyen sokféleképpen nézhetne ki ez a hölgy, mondjuk tíz év múlva? Kísérletező szellem, reméljük, nem egy bankban látjuk viszont sötétkék kosztümkében.

Farmer-teniszcipő egyenruha – a személyiségjegyeket a kiegészítőkben tessék felfedezni. A teniszcipő egyértelműen az idei Félsziget slágerlábbelije, nincs olyan szerelés, amihez még nem társították volna.
Rebellis posztgrufti lányok. Az üzenet: vajon elég bátor vagy-e hozzánk? A szakértő szerint van ezekben az öltözetekben valami kifordítás: ami belül van, hangsúlyosan és elsősorban az kerül ki.
Hosszúruha-farmer improvizáció: sötét volt még a sátorban, vagy csak sietni kellett a hőség miatt? A végeredmény minden esetre megérte, biztosak vagyunk benne, az új játékos trendnek hamarosan szép számban lesznek követői. Ez lett az egyik kedvenckénk.
Mekkorát tévedett Nietzsche! Isten köszöni, jól van, a Félszigetre is eljött, nagyon elszánt, de azért hozott magával egy bodyguardot. A képen látható antropomorf istenség a mellette haladó Szűz ruházati kiegészítőjeként is felfogható.
Igaza lehet annak, akinek a metálos szerkóról a fekete és unalmas jut eszébe, de higgyétek el, Metallica-pólóból végtelen számú permutáció lehetséges. És még a divatnak ezen a konzervatív területén is folyik a kísérletezés: a háziszőttes tévéasztal-terítő például ígéretes újításnak tűnik.
Amit az öltözékünkkel nem fejezhetünk ki, arra még mindig ott az írott szó hatalma. Láttunk olyat is, hogy két lány farmerük ágyéktájéki részére NINCS RAJTAM BUGYI feliratú üzenetet improvizált.
Aki mégis tutira akar menni, és inkább kellemesen beleolvadni a fesztiválozó tömegbe, párosítsa a melltartót farmerrel vagy vékony szoknyával, ebből a szerelésből látni a legtöbbet az idei Félszigeten. Ám, ha az egészet megtoldjuk egy fekete esernyővel, századfordulós hatást érhetünk el.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS