2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Nagy Könyv: 11 ezer erdélyi szavazat a 2. fordulóban

B.A.M. 2005. június 17. 14:16, utolsó frissítés: 13:59

A hazai olvasók toplistás könyvei az erdélyi írók, főleg Tamási és Wass Albert regényei.


Az első körhöz hasonló számban, de annál valamivel többen szavaztak az erdélyiek A Nagy Könyv olvasásnépszerűsítő játék második fordulójában: míg két hónappal ezelőtt ez a szám 11 ezer olvasó körül mozgott, most mintegy 11 ezer 200 szavazatot gyűjtöttek össze Romániában a szervezők.

Az elmúlt hetekben egyébként Erdély tizenkét megyéjében zajlott a szavazás.


A 100-as listán az Ábel a rengetegben a 13., A funtinelli 
<br />
boszorkány a 25. helyre futott beA 100-as listán az Ábel a rengetegben a 13., A funtinelli
boszorkány a 25. helyre futott be


Szepessy Előd, a játék erdélyi programfelelőse a Transindexnek elmondta, felkérésükre mintegy 223 oktatási intézmény népszerűsítette a játékot, de több helyen diák- és civil szervezetek is segítettek a szavazás lebonyolításában.

Hargita, Kovászna, Maros, Bihar, Szatmár és Kolozs megyében ebben a tanfelügyelőségek is oroszlánrészt vállaltak – közölte. Szepessy szerint a szavazatok száma a valóságban jóval meghaladhatja a 11 ezret, ugyanis felmérések szerint az erdélyi magyar diákok jelentős része neten is szavazott.

A második fordulóban is tartotta magát az a tendencia, mely szerint az erdélyi szerzők műveit részesítették előnyben a hazai szavazók, közülük Tamási Áron Ábel a rengetegben című regénye, és Wass Albert A funtinelli boszorkánya kapta a legtöbb szavazatot.

A játék második fordulója egyébként jóval több szavazót mozgatott meg, mint az első: míg áprilisi összesítés 393 ezer 238 szavazót jelöl meg, most egymillió 994 ezer 773 voksot számoltak össze a szervezők. Interneten 470 ezer 870, szavazólapon egymillió 479 ezer 729, sms-en és telefonon 44 ezer 174 szavazat érkezett.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS