2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olvasóink is guberáltak a romániai magyar interneten

S. Z. 2005. április 15. 11:38, utolsó frissítés: 2005. április 14. 17:53

Valószínűleg nem bántotta volna az ügyészség Sabin Ghermant és politikai projektjeit, ha megnézi a honlapját. Bemutatunk továbbá egy PRO TV-kövületet, egy Drótposta nevű, holtan született HHRF-hírlevelet és egy diákszervezeti honlap-csemegét.


Valamikor 2002 márciusában, a népszámlálásnál csapódhatott be a bomba a PRO TV marosvásárhelyi stúdióba, mivel azóta egy ékezetet sem változtattak a szájton. Mondjuk azelőtt sem az ékezetek voltak a magyar szerkesztőség erősségei. Idézzük:

Ma kezdetet vette a nepszamlalas es lakas-nyilvantartas. A reggeli oraktol, Maros megye szerte 2507 szamlalobiztos bekopogtat a lakasokba es az elkovetkezo 9 napban a lakossag valamennyi szemelyi adatat elkeri. Marosvasarhelyen 632 szamlalobiztos mukodik.


Archívum nincs, ami érthető: ki akarja az archívum archívumát archiválni?Sabin Gherman politikai projektjei közül az Erdély-Bánság Ligának volt talán a legnagyobb népszerűsége. Hülyeség volt betiltani: ki vesz komolyan egy olyan, autonómiáért izzadó szervezetet, mely egy ingyenes tárhelyet biztosító szerveren tárolja honlapját, és 2000 óta nem frissít?Villámgyorsan, 6 szám után kihalt a Drótposta nevű hírlevél-kezdeményezés: úgy gondoljuk, ez az elektronikus médiában dolgozók körleveleként működhetett 2000-ben. Sejtjük, hogy még ők sem olvasták el.

Az írások címeiből szemelgettünk: „Farkas szőrét elhányja, természetét soha”, „Interjú Adrian Nastase miniszterelnökkel”, „Magyar rádiós közszolgálat Romániában”.A Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) régi honlapja is megér egy misét: ez még a vállalat-kolosszus, az IIRUC honlapjának volt része annak idején. Hogy mikor, azt nem tudni: egy árva dátumot nem sikerült találni rajta. Irodalmároknak és bulvársajtósoknak ajánljuk: próbálják ki ezt a linket. (Az NMD-nek azóta új honlapja is van).

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS