2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három napos humorfesztivál: az RMDSZ kigombol

S. Z. 2005. április 01. 11:35, utolsó frissítés: 11:19

Két napig lehet majd röhögni az idei, 2. Erdélyi Humorfesztiválon, és az még mindig csak a bemelegítő lesz. Az igazi versenyre – ahol az a 10 fiatal humorista mérheti össze az erejét, akiknek az előzsűri megkegyelmezett
– a Kolozsvári Magyar Operában kerül sor április 9.-én. A tét: 150 euró.

Csütörtökön (április 7.) a Tranzit Házban megtekinthető lesz egy Könczey Elemér karikatúra-kiállítás. Könczy amúgy élőben fog portrét rajzolni két vonás-három pont stílben, érdemes lehet ekkor a szeme elé kerülni.

A végzős kolozsvári színisek a Héjanász a színpadon (Sex and the szekrény) cím alatt futó produkciót mutatják be, a Szomszédnéni Produkciós Iroda pedig egy trilógia harmadik részével, az István, a csodaszarvas nevű monstrummal nyomul.


Tóth Szabolcs (TSZ) karikatúra-kiállításával indul a pénteki nap (április 8.). Ő Perspektívában kezdett rajzolgatni anno ugyanúgy, mint Könczy, de TSZ nem csak papíron vicces: a Médiabefutó folyton improvizáló bemondójaként illetve a Szomszédnéni Produkciós Iroda színészeként bizonyított már. Aznap lesz még Karinthy-est illetve


rekeszizom-gyilkolás

Székely vagyok, nem piskóta, rokker vagyok nem ruláda című produkció ürügyén. A szervezők azt ígérik, hogy a viccmondó verseny nem fullad végtelenített, nárcisztikus performanszokba, mint anno két évvel ezelőtt, az első Humorfesztiválon.

Végül szombaton (április 9.) kerül sor a Humorfeszt Gálára – itt a mezőny humoristáinak ötperces produkciói mellett a Szomszédnéni Produkciós Iroda, valamint Nagy Bandó András is fellép.

A szomszédnénis Bálint Ferenc (Béfé) megígérte nekünk, hogy a színpadon viselni fogja egy korábbi póló-kreációját: azon A szomszédnénis Bálint Ferenc (Béfé) megígérte nekünk, hogy a színpadon viselni fogja egy korábbi póló-kreációját: azon "Piskóta vagyok, nem székely" felirat helyett az áll, hogy "Ezt a pólót lopott Communitas-pénzből vettem". (A Humorfesztivál főtámogatója a Communitas Alapítvány)


Idén az RMDSZ is beszáll a Humorfesztivál szervezésébe a Szomszédnéni Produkciós Iroda mellett, de nyugi: a kreatív továbbra is a Szomszédnéni asztala. A társulás egyik szeplője, hogy a sajtótájékozatót stílszerűtlenül az RMDSZ Ügyvezető Elnökségén tartották, azzal a sajtófotókról már untig ismert falrésszel szemben, melyet a hatalmas Szabadság-szobor plakát díszít. A sajtótájékoztatón amúgy Kovács Péter RMDSZ-es ifjúsági alelnök


azzal riogatta a jelenlevő sajtósokat,

hogy: „kigomboljuk a felső gombunkat, és lazítunk”. „Kivételesen elmondhatom, hogy ez nem kampányrendezvény” – konferált a politikus, majd folytatta: „kampányidőszakban mindig megkérdezik, hogy ez azért van, mert kampány van?

Politikusok elmondják, hogy nem, nem, ez nem azért van, ezt amúgy is csinálnánk. Most azonban tényleg nem azért van, hanem azért, mert szeretnénk minél több fiatal fele nyitni.”

Lazítás ide-oda, úgy tűnik, Kovács ragaszkodik ahhoz, hogy megjelenjen a színpadon. Amikor azt firtattuk, hogy a humoristaként, politikusként vagy szervezőként fogja majd megnyitni a rendezvényt, Kovács az utóbbi két szerepet választotta.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS