2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Guberálás a romániai magyar interneten

szerk. 2005. április 01. 10:36, utolsó frissítés: 10:36

Ha a szemét nagyon régi, akkor az már bizony archeológiai lelet! Minket az a #b#nyúlós-szerves#/b# massza érdekelt, ami már rég nem szemét, de még nem is kuriózum. Ezt az anyagot az RMDSZ és a Reform Tömörülés oldalain találtuk meg.


Kicsit öreg, kicsit szenilis, de a miénk!

Tény, az oldal inkább a huszas évek zöld Bugattijai helyett inkább hatvanasok hippisre festett Trabantjaira emlékeztet, de azért valamilyen feketelyuk mégiscsak összezavarhatta az idősíkokat!

Az RMDSZ – amely szervezetként teles-tele van izé, informatikai szakemberekkel – amint saját magára gondol, mindjárt kissé bukolikussá válik,. Istenem, emlékszel, amikor még jól mentek a dolgaink az MSZP-vel, hah, azok voltak ám az idők. A négy oldalas, minden cinizmusunkat kielégítő fotóalbum első oldala így néz ki:Borzongani akarsz? Katt ide!


Navigálunk, navigálgatunk, aztán...

Hisszük, hogy erős a hajónk, és tudjuk, hogy a hajóval hajózni kell. Ha te is úgy látod, itt a helyed közöttünk. Mi itt vagyunk, számítunk rád. – írja buzdító szövegének végén, még 2001 táján Toró T. Tibor, az Reform tömörülés elnöke. Szépen mondja:

"Te is látod, hogy a kormányrúdnál állók nincsenek a helyzet magaslatán. Rég elfelejtették az utat, amelyre felesküdtek, vagy nem is akarnak azokon a vizeken hajózni. Talán a bátorságuk hiányzik a kedvező széljárás kihasználásához. Talán úgy gondolják, hajózni annyi, mint sodródni az árral. Talán nem is hisznek a hajó irányíthatóságában. Mi hiszünk benne."

Nagyon erősnek kell lennie ennek a hitnek, ha több évvel az RT feloszlása után még mindig tart a mozgósítás!Borzongani akarsz? Katt ide!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS