2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Reklámjaiért kivi-díjas lett a csíkszeredai Star Rádió

szerk. 2005. február 02. 17:11, utolsó frissítés: 16:44

#i#Mentünk a haverral a Mobrával, s persze én hátul, kaszka nékül kiengedem a hajam, hogy lássák, Levente éjn vagyok s olyan merédeken méntünk fel, hogy a benzin mind az ölünkbe locsogott! #/i#

A szöveg egy Colorpoint-féle rádiós reklámszpot részlete. Következzen egy további adag a sorozat másik opuszából:

– Palikám, hogy es volt azzal az ufóval a káposztáskertben? – A káposztáskertben úgy vót, hogy az ufó, amelyik leszállott, aszongya nekem, hogy te véletlenül nem Kertész Borinak vagy-e barátja? – Jóu-jóu, ezt mán ismerjük. – Igen-igen, de azt nem mondtam, hogy ők fent azt is látták, hogy Tibit úgy képen kapta a pityókapergető, hogy a szeme lekoppant, mint a bombatokány.

A fenti textusok a csíkszeredai Star Rádió reklámblokkjaiban hangzottak el – az adó amúgy nagy átalakulás elé néz. A recept nem új: a szpotok a figyelemfelkeltés-asszociálás-termék sémára épülnek.A végeredmény viszont valami egészen egyedi a romániai magyar médiaprérin, csak a profik által előállítható buta advertising. Ezért a rangos kivi-díjban részesítjük a csíki médiakommandót. A magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöt a napokban postázzuk!Indoklás

Miért érdemelte ki a Star Rádió a díjat?

1. Mert lokális reklámstílust teremtettek.
2. Mert a reklámot delux média-tartalomként kezelik, intelligensen saját brandingjük részének tekintik.
3. Mert meg tudják győzni a hirdetőket, hogy felejtsék el a hivatalos dögunalom reklámnyelvezetet.
4. Mert nem égnek ki.
5. Mert amit csinálnak, tele van egészséges székely öniróniával; életszagú, karakteres, szellemes, mégis csöppet sem bántó.
6. Mert amit csinálnak, egyben hatékony is, egy-egy sikerültebb spot beszédtémává válhat.
7. Mert ezek a reklámok olyan rosszul beszélnek magyarul, ahogy csak a legjobbak tudnak.

Összefoglalva: mert másmilyenek, és mert van bennük kakaó.

A nagy klasszikusok

Nóta! A legénnyel, a leánnyal, a legény nyal, a leány nyel. Ati jégkrém. És akkor itt érdemes lenne kitérni a Star kreatívja által gyártott szövegek irodalmi mélységére is. Egy felsorolás következik a Zöld fenyőnek készített sorozatból:

Akció, akció. Ólmozott réz áránygyürű naggyonszép eeredeti macskakővel. Ajjándék, ajjándék rézfánfütyülővel. Felfújható légkalapács tavalyi ribizlitintával, izolírrel bélelt csigaházzal és jó ízes akcentussal együtt eladó.

Hó mégvöszi ezta szép véntillátoros zséblámpát, akkor ezt a csínos úzi 5-ös rakétakilövőállványt adjuk ajándékba. Yakatsuki watatsuki abcuk fundaluk levehető előlapos magnóval eladó. Erredetti visszanemtérő bumeráng, erredeti zebrabőr tarisznya kergéből melankolikus cimbalommal együtt eladó.
Nagyon állat!Maffia-style

Ez is egy sorozat, remek hangok, jól kimért poénnal a Fecső megrendelésére. – Mosolyogj Giovanni, mert Salanzanóék itt is figyelnek minket. – Si padre. – Itt fekszik kiterítve a legjobb keresztapa, capo di tutti capi. – Si padre. – Istenem, milyen remekül áll rajta ez az öltöny, még most is.
...
– Jól figyelj, Giovanni. Mától: vendetta. Elmész Lucához, a puskacsövét lefűrészelitek, a többi a tervek szerint. Miután elintézted azt a disznót, eltűnsz egy időre, si? És hogy nézel ki Giovanni? Vegyél egy rendes öltönyt. (...) Giovanni, gőzöd sincs az üzletről. Giovanni!...Asztahej! Evribádi xingedsong. Tiszta dállász érted-é?

Ezen a hétvégén vasárnapok és sorozás lesz. Helyesbítek, városnapok és sörözés lesz – így az egyik spot. Egy másik: Az úgy vót, hogy vót egy autóreverszes magnóm. S béejtetem az Oltba. S nyáron mégyek le a Féketetengerre, s a lábujkám megbotlik valami keménybe, s nézem, hát az autóreverszes magnóm.

Ez a csapat iszonyatos mennyiségben gyártja a maradandó hülyeséget. A mázlisták. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS