2019. december 8. vasárnapMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Száradnak a Bánffy-kastély falai!

(X) 2019. augusztus 30. 08:59, utolsó frissítés: 09:04

A Biodry technológia eszközeivel sikeres eredményeket érnek el a szakemberek.


,,Viszlát nedves falak!” címmel ismertettünk februárban egy új technológiát, amely képes megszüntetni a falak nedvesedését.

A Biodry technológia eszközeit Varga-Pál Petry Zsolt, a Biodry Románia vezetője tesztelte a bonchidai Bánffy-kastély kápolnájában. Ezen új svájci technológia megoldást biztosít az olyan épületek vizesedésének meggátolására, amelyeknél kapilláris, azaz a talajból felszívódó nedvesedés jött létre, legyen szó akár műemlékről, akár magánházakról. A technológiának köszönhetően a falak átlagosan másfél év alatt száradnak ki és többé nem lesznek vizesek.A Biodry munkatársai a Bánffy-kastélynál először a falak nedvességtartalmát állapították meg szigorú EU-s előírások alapján, majd felszerelték azt az eszközt, amely meggátolja, hogy a falak felszívják a vizet, ezáltal elősegíti a kiszáradást. A technológiának semmiféle káros hatása nincs az emberre, amelyet a labortesztek is igazolnak.

Februárban Varga-Pál Petry Zsolt elmondta, hogy kiemelt figyelemmel fogják nyomon követni a Bánffy-kastély száradását, hiszen fontos kulturális értéket képvisel az épület. Az ellenőrzések gyakorisága és a Biodry technológia hatékonysága igazolják, hogy több százalékkal csökkent a falak nedvességtartalma, az épület nagyon jól szárad.

A kastély teljes kiszáradásának idejét várhatóan 2020 nyarára becsülik a szakemberek.

A Biodry technológiának világszerte több, mint 4.000 épületet sikerült kiszárítania. A cég fő célja, hogy Romániában is megmentse a hazai templomokat, műemlékeket és családi házakat a nedvesedéstől és a salétromosságtól.A Bánffy-kastélynál már az eddig elért eredmények is sikeresek, ezáltal elmondható, hogy a Biodry technológia hazánkban is nagy áttörést jelent az épületek megmentésében, anélkül, hogy károsítaná azok szerkezetét.

Első cikkünk óta sok más kolozsvári, vásárhelyi és udvarhelyi magán és egyházi épületbe szerelték be a Biodry falszárító rendszerét. Ha Ön is szeretne kapcsolatba lépni a Biodry Romániai képviseletével akkor megteheti az info@biodry.ro címen vagy a 0770-567.537-es telefonszámon. Vagy töltse le a biodry-RO aplikációt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS