2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Viszont kívánjuk! Húsvéti képeslapjaink legjavával kívánunk boldog...

G.L. 2019. április 23. 18:17, utolsó frissítés: 2019. április 24. 11:30

Tavaszt mondjuk, bár lesz még egy húsvét is.


Ugyan a húsvétnak vége, de egy másik húsvét csak most kezdődik igazán, és ha őszinték vagyunk, akkor azért sok romániai magyarnak még csak most jön el a húsvéti szabadnap, így gyakorlatilag semmi sincs veszve. És mi idén is viszont kívánjuk mindenkinek azt a sok jókívánságot, amit kaptunk!

A húsvéti képeslapjaink következnek, amivel részünkről nagyjából vége is az ünnepi témának.

Egyértelműen látszik, hogy a különböző cégek és gazdasági jellegű társaságok nem ünnepeltek a hétvégén, vagy legalábbis nem volt annyira egyértelmű számukra, hogy húsvét van. Míg karácsonyra rendszeresen szoktunk képeslapot kapni a különböző vállatoktól, addig a mostani húsvétra csak Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldött egy kedves képeslapot.Egyértelműen látszik, hogy a különböző cégek és gazdasági jellegű társaságok nem ünnepeltek a hétvégén, vagy legalábbis nem volt annyira egyértelmű számukra, hogy húsvét van. Míg karácsonyra rendszeresen szoktunk képeslapot kapni a különböző vállatoktól, addig a mostani húsvétra csak Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldött egy kedves képeslapot.

A romániai politikában nem nagyon történnek most olyan dolgok, amiért az emberekkel feltétlen kedveskedni kellene, alig-alig kaptunk politikusi üdvözletet. Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere egy ilyen egyszerűt választott. A romániai politikában nem nagyon történnek most olyan dolgok, amiért az emberekkel feltétlen kedveskedni kellene, alig-alig kaptunk politikusi üdvözletet. Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere egy ilyen egyszerűt választott.

Sebestyén Csaba, az RMDSZ udvarhelyszéki képviselője nem gondolta túl az üdvözletküldést, egy hagyományosat választott. Ezzel nem lehet hibázni, és igaza van.Sebestyén Csaba, az RMDSZ udvarhelyszéki képviselője nem gondolta túl az üdvözletküldést, egy hagyományosat választott. Ezzel nem lehet hibázni, és igaza van.

A Kovászna Megyei Tanácsnál is egyszerűségre törekedtek, de ez szinte az összes képeslapra igaz, amit kaptunk.A Kovászna Megyei Tanácsnál is egyszerűségre törekedtek, de ez szinte az összes képeslapra igaz, amit kaptunk.

Pontosabban két kivétel van a politikusok között, akiknek biztosan számít a mostani időszak, lévén kampány van. Winkler Gyula sajtóosztálya ennél nem is lehetett volna stílszerűbb, sok-sok tulipánnal kívánta a legjobbakat.Pontosabban két kivétel van a politikusok között, akiknek biztosan számít a mostani időszak, lévén kampány van. Winkler Gyula sajtóosztálya ennél nem is lehetett volna stílszerűbb, sok-sok tulipánnal kívánta a legjobbakat.

Sógor Csaba lehet úgy gondolta, még egyszer megmutatja, hogy mi a fontos. A lánya, Sógor Sarolt által hímzett tojásokkal kívánt áldott húsvétot. Stílusos.Sógor Csaba lehet úgy gondolta, még egyszer megmutatja, hogy mi a fontos. A lánya, Sógor Sarolt által hímzett tojásokkal kívánt áldott húsvétot. Stílusos.

A Communitás Alapítvány pasztell tojásaival vezetünk át a politikamentes témák felé. És ez után lesz igazán látványos a MÚRE lapja. A Communitás Alapítvány pasztell tojásaival vezetünk át a politikamentes témák felé. És ez után lesz igazán látványos a MÚRE lapja.

Egyetlen olyan képeslapot kaptunk, amiről tiszta szívvel kijelenthetjük, hogy nem ültek fel a visszafogott, egyszerű stílus hullámára. A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének képeslapja csak úgy túlárad a jótól.Egyetlen olyan képeslapot kaptunk, amiről tiszta szívvel kijelenthetjük, hogy nem ültek fel a visszafogott, egyszerű stílus hullámára. A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének képeslapja csak úgy túlárad a jótól.

Azt is mondhatnánk, hogy az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület képeslapján úgy formabontóak a tojások, hogy közben érezzük rajtuk a hagyományhoz való ragaszkodást is, szóval olyan EMKE-sek.Azt is mondhatnánk, hogy az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület képeslapján úgy formabontóak a tojások, hogy közben érezzük rajtuk a hagyományhoz való ragaszkodást is, szóval olyan EMKE-sek.

Ha azt vesszük, hogy hétfőn még havazott a Hargitán, akkor az Exposia Fotográfiai Alkotócsoport igazán aktuális, különben meg pont ilyen képeslapot várnánk fotósoktól.Ha azt vesszük, hogy hétfőn még havazott a Hargitán, akkor az Exposia Fotográfiai Alkotócsoport igazán aktuális, különben meg pont ilyen képeslapot várnánk fotósoktól.

A Haáz Rezső Múzeumtól nem csak tojást, hanem még verset is kaptunk. Innen tényleg már csak az illatos kölnivíz hiányzott, de azt már csak az után, hogy feltalálják az illatos e-mailt.A Haáz Rezső Múzeumtól nem csak tojást, hanem még verset is kaptunk. Innen tényleg már csak az illatos kölnivíz hiányzott, de azt már csak az után, hogy feltalálják az illatos e-mailt.

A BBTE megmaradt a már karácsonykor is tapasztalt minimalizmusnál.
<br />
A BBTE megmaradt a már karácsonykor is tapasztalt minimalizmusnál.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen úgy látszik nem csak emberek, hanem nyulak is elsajátíthatják a művészet fortélyait, evidens, hogy velük kívánnak kellemes húsvétot. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen úgy látszik nem csak emberek, hanem nyulak is elsajátíthatják a művészet fortélyait, evidens, hogy velük kívánnak kellemes húsvétot.

És ha már a művészeti egyetemen megtanítják, akkor néhány utcával arrább, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban alkalmazzák is. Legalábbis erre tudunk gondolni a Tompa Miklós Társulat nyuszis képeslapjából. És ha már a művészeti egyetemen megtanítják, akkor néhány utcával arrább, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban alkalmazzák is. Legalábbis erre tudunk gondolni a Tompa Miklós Társulat nyuszis képeslapjából.

A színházak most húsvétkor is élen jártak, hogy a legjobb húsvétot kívánják a közönségüknek. És mi ennek csak örülni tudunk, pont, mint a Tamási Áron Színház üdvözletének, ahol szintén a nyuszi a téma.A színházak most húsvétkor is élen jártak, hogy a legjobb húsvétot kívánják a közönségüknek. És mi ennek csak örülni tudunk, pont, mint a Tamási Áron Színház üdvözletének, ahol szintén a nyuszi a téma.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház inkább a bárányra szavazott, és mi ezt is nagyon szerettük.A Kolozsvári Állami Magyar Színház inkább a bárányra szavazott, és mi ezt is nagyon szerettük.

A Szatmárnémeti Északi Színház két üdvözlettel is meglepett, mindkettő a tojás köré építette a dizájnját. A Harag György Társulat egy nem szokványos hímes tojással lepett meg.A Szatmárnémeti Északi Színház két üdvözlettel is meglepett, mindkettő a tojás köré építette a dizájnját. A Harag György Társulat egy nem szokványos hímes tojással lepett meg.

Míg a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella bábtársulata maradt a kicsiknél, adott esetben a kicsi csibéknél. Cuki. Míg a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella bábtársulata maradt a kicsiknél, adott esetben a kicsi csibéknél. Cuki.

Bár minket inkább a japán cseresznyevirágzásra emlékeztet a Philothea Klub üdvözlete, de végtére is, ennél tavaszibb már nem nagyon lehetne valami. Bár minket inkább a japán cseresznyevirágzásra emlékeztet a Philothea Klub üdvözlete, de végtére is, ennél tavaszibb már nem nagyon lehetne valami.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS