2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvan a piros-fehér-zöld zászlós játékunk nyertese!

szerk. 2019. április 02. 20:02, utolsó frissítés: 20:08

Azt az ötletet kerestük, ami olyan, mintha a bíró okos lánya találta volna ki Mátyás király meséjéből.


Nyereményjátékot hirdettünk, hogy megtudjuk, te mit tennél a székelyföldi polgármesterek helyében, hogy sorozatban harmadszor is ne büntessen meg a prefektus, amiért március 15-én kitűzted a magyar zászlót. Bárki benvezhetett, és egy 150 lej értékű könyvutalványt ajánlottunk fel annak, akinek az ötletét a legjobbnak találjuk majd. A játékot március 29-én 16 órakor lezártuk, most pedig az eredményhirdetés következik.

Igazából azt az ötletet kerestük, amely olyan, mintha a bíró okos lánya találta volna ki Mátyás király meséjéből. Olyan, ami nem magyar zászló, mégis magyar zászló, büntetni kellene a prefektus céljai szerint, de büntetni érte mégsem lehet.

Sokan voltak, akik különféleképpen, de azt javasolták, annyiszor és olyan sokféleképpen legyen kitéve a zászló, hogy lehetetlen legyen annyi büntetést kiosztani. Mások olyan típusú ötleteket javasoltak, amiben a színek külön-külön jelennek meg, összevissza, de a felületek együttesen mégis kiteszik a nemzeti zászlók összhatását.

Van aki számár ez jelentené „az igazi módját annak, hogy mindenkinek jó legyen. Ez lenne az igazi megbékélés módja” - írja olvasónkVan aki számár ez jelentené „az igazi módját annak, hogy mindenkinek jó legyen. Ez lenne az igazi megbékélés módja” - írja olvasónk


Mi most mégis egy konceptuális megoldást választottunk ki győztesként, mert ezt találtuk a legszellemesebbnek. A 150 lejes könyvutalvány nyertese Kolumbán Csaba olvasónk lett, aki kitenne egy fehér zászlót és ráírná, hogy piros-fehér-zöld. Szerintünk egyszerű és nagyszerű.

Az ötletek között volt még olyan, hogy valaki nyitna egy adakozó ládát az ünnepség alatt, hogy aki szeretne, járuljon hozzá a várhatóan megérkező büntetéshez. Volt, aki piros-fehér-zöld lufikat vagy lampionokat használna, amelyek aztán felszállnak, és így "van is, meg nincs is". Egy másik elképzelés szerint a gyerekek/felnőttek öltözhetnének úgy, hogy piros szoknya/zöld nadrág és fehér ing legyen rajtuk, vagy ennek különböző variációi, de olyan is akadt, aki az összes házat nemzeti színűre festetné, legalább az utcafronton. Egy másik olvasónk szerint a nyerő ötlet, hogy önkéntesen vállalhatnák a résztvevők, hogy egymást váltva, a hivatalok bejáratánál saját kézben tartják a nemzeti színű zászlókat.

Egy másik javaslat: kitűzni a magyar zászlók mellé a románt is, de olyan román zászlót, amit régen a fagyikba szúrtak, és fogpiszkálóból volt a zászlórúd. Méretéből kifolyólag nem nagyon csúnyítaná az ünnepi látképet, de gyakorlatban mégis ottlennének - érvelt a beküldő, amihez képet is mellékeltEgy másik javaslat: kitűzni a magyar zászlók mellé a románt is, de olyan román zászlót, amit régen a fagyikba szúrtak, és fogpiszkálóból volt a zászlórúd. Méretéből kifolyólag nem nagyon csúnyítaná az ünnepi látképet, de gyakorlatban mégis ottlennének - érvelt a beküldő, amihez képet is mellékelt


Köszönjük mindenkinek a beküldött ötleteket és gratulálunk a nyertesnek a nyereményéhez!

Nyitókép: illusztráció, a szerkesztőségünk műve

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS