2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdély díszkivilágításban: mondd meg te, hogy melyik városé lett a legszebb!

G. L. 2017. december 07. 09:50, utolsó frissítés: 2017. december 09. 10:26

A jelentősebb erdélyi városok ünnepi díszkivilágítását gyűjtöttük össze.


A cím annyiban becsapós, hogy az összeállításból hiányoznak a székelyföldi települések. Ennek két oka is van. Egyrészt egy külön nagy képes anyagot szánunk nekik, mert részletesebben akarjuk bemutatni ezeket, másrészt azt érezzük, hogy nem is igazán összehasonlíthatóak, mert időnként elvesznénk a nagyobb városok pompája mellet. Nagyszeben csillogásával Székelyudvarhely valahogy nem egy súlycsoport - de hát nem is elvárás, hogy az legyen, egészen biztosan egy fölöslegesen drága pucc lenne a részéről.


Szatmárnémeti

Az a város, amely miatt most leginkább sajnáljuk, hogy idén ebben a formában mutatjuk meg az erdélyi díszkivilágításokat, mert idén nagyobb képeket érdemelnének. Főleg azért, mert az előző évekhez képest most tényleg kitettek magukért, jelentős az előrelépés. Ez persze még nem feltétlen jelenti azt, hogy a többi városhoz képest is előreléptek, egyszerűen csak az eddigi években voltak gyengébbek, és most sikerült szépen felzárkózni. Cserébe több képet is mutatunk, mint a többi városból, és a vezető kép is onnan van.

Szatmárnémeti központját idén két színnel, a fehér szín hideg és meleg kombinációjával díszítették, ami egységes és barátságos hatást kelt. A rikító piros és kék teljesen elmaradt, ami hatalmas bónusz. Emellett a központ épületei 2-3 naponta változó fényfestést kaptak, ami nem teljesen egyedi, de mindenképp jól néz ki, plusz az idei díszkivilágítás attrakciója a korcsolyapályát és a rendezvényplaccot összekötő fényalagút. Szóval van, ahol szelfizni a karácsonyfa mellett is.Kolozsvár

Állítólag Emil Boc polgármester még mindig sajnálja, hogy néhány évvel ezelőtt száműzték a kék fényeket Kolozsvár díszkivilágításából, mi már kevésbé, de azért mégsem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Az ünnepi vásár idén sokat változott (és erről három videót is készítettünk a Hoppipolla blogunkra, ezek itt, itt és itt érhetőek el.), de a központ díszkivilágításán nem sokat újítottak, elmarad az igazán nagy meglepetés, amire érdemes rácsodálkozni.


Nagyszeben

Ha van Romániában klasszikus díszkivilágítás és vásár, akkor a szebeni mindenképp az, minden évben ámulunk rajta, pedig igazából ott sem változott sokat a helyzet. A falra viszont ott is vetítenek, nézzétek:Nagyvárad

A váradi karácsonyvárásnak egy olyan különlegessége van, ami gyakorlatilag nem is tartozik szorosan a díszkivilágításhoz, de valószínűleg a legtöbb képbe bekomponálják. A nyári fesztiválok hangulatát idéző óriáskerék ugyan világít, de nagyon fura így december táján. Amúgy meg nézzétek:
Nagybánya

Nagybánya a romániai díszkivilágításoknak azt a klasszikus korszakát idézi, amikor tobzódtunk a színekben és formákban, mint amikor egy gyerek beszabadul az édességboltba, és mivel nem tud választani, mindenből vásárol. Nagybányán is kidíszítettek mindent, amit csak lehetett, sőt még egy óriási karácsonyfa is jutott a régi főtérre, köré egy korcsolyapályával. Persze lehet, hogy valakinek pont ez tetszik. Nézzétek, persze nem csak a régi főtérről mutatunk képeket.
Temesvár

Pont olyan, mintha az eddigiek esszenciája lenne, benne van Nagybánya minden akarása, Nagyszeben óriási fénysátra és mi még Szatmárnémeti fényalagútját is felfedezni véljük. De döntse el mindenki maga:


Brassó

Van egy olyan természetes előnye a városnak, amit karácsony környékén gyakorlatilag egyetlen (a mostani összeállításban szereplő) erdélyi város sem tud. A klasszikus elképzelés szerint a karácsony hóval az igazi, márpedig Brassónál kevés olyan város van, ami ez idő tájt téliesebb.

Brassóban nem sietnek a díszkivilágítás élesítésével, gyakorlatilag csak egy késői Mikulás hozza majd meg, ezért csak a fenyőfáról teszünk képet.

Oh, how I love Brașov🌲💜 ° ° ° #brasov #visitbrasov #passionpassport #hailabrasov #transylvania #easterneurope #europe #igersbrasov #ig_brasov #romaniangirl #romania #promovezromania #igersromania #romaniapitoreasca #romaniaefrumoasa #romaniamagica #ig_romania #transilvania #femmetravel #dametraveler #girlswhotravel #girlsabroad #wetravelgirls #wearetravelgirls #piatasfatului #traveler #topeuropephoto #topromaniaphoto #descopera #magicromania

A post shared by Traveling Delilah (@travelingdelilah) onUPDATE: Szerda este (a cikk elkészültével nagyjából egy időben) felkapcsolták Brassóban is díszkivilágítást, ezért megosztunk néhány képet erről:

#brasov #romania #transylavnia #dracula #bran #castle #thebestcityintheworld #romaniapitoreasca #promovezromania #ig_romania #we_love_romania #ig_europe #thisismyeurope #longexposure #urbanphotography #beautiful #picoftheday #clouds #canon #dji #phantom4 #drone #dronephotography #christmas #christmastree #christmasnails #lights

A post shared by Dani Toma (@dannitooo) on🎄 . . . #winter #holidays #christmas #brasov #reno #travel #travellife #traveler #traveling #photo #selfie #goworldwide #city #luxury #luxurylife #luxurylifestyle #photo #photography #instagood #newyork #hashtag #likeforlike #like4like #followforfollow #follow4follow

A post shared by Deák Szabolcs™ (@dekiszasza) onChristmas Lights❄ . . . #winter #holidays #christmas #brasov #reno #travel #travellife #traveler #traveling #photo #selfie #goworldwide #city #luxury #luxurylife #luxurylifestyle #photo #photography #instagood #newyork #hashtag #likeforlike #like4like #followforfollow #follow4follow

A post shared by Deák Szabolcs™ (@dekiszasza) onNeked melyik város díszkivilágítása tetszik a leginkább?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS