2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Játékos kastélyok, színes úrhölgyek: új kollekciók érkeznek a Kastély Erdélyben Shopba

X. 2017. november 15. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

Válassz minőségi, egyedi termékeket, és támogasd ezzel az erdélyi kastélyokat!


Öt új kollekcióval bővül a Kastély Erdélyben Shop, ahol erdélyi művészek egyedi, kastélyok ihlette alkotásait lehet megvásárolni, a bevételeket pedig a Kastély Erdélyben program támogatására fordítjuk. Az új kollekciók olyan művészek alkotásai mellé érkeznek, mint Keszeg Ágnes, Esztány István, Csillag István, Georgiana Ciceo, Alexandra Constantinescu és Erika Popliceanu. Válassz minőségi, egyedi termékeket, és támogasd ezzel az erdélyi kastélyokat!

Az új kollekciókról

Bálint Szidóniának a Herbarium Transylvanicum című kollekciója virágnyelven szól hozzánk. A kézzel festett csészéken a kastélyokat körülvevő gyönyörű kertek és erdők, Erdély virágoskertjei és növényvilága elevenedik meg.Bálint Szidónia Brassóban él és alkot, az Atelier BohemianFlow, valamint a Bohemian Kulturális Egyesület vezetője. Porcelánfestéssel, illusztrációkkal, enteriőrtervezéssel, díszlettervezéssel egyaránt foglalkozik

Both Rita
Silouette című kollekcióját a különböző századbeli kastélyok stilisztikai elemei ihlették, a távolban kirajzolódó homlokzat stilizált formáinak játéka. A minimalista alakzatok teljes mértékben összeegyeztethetők olyan kiegészítőkkel, amelyek a városi, mindennapi élet kényelmét szolgálják.Both Ritát a táskák és hátizsákok készítése közben a textíliák kínálta számtalan lehetőség foglalkoztatja, mivel azt tapasztalta, hogy a formák és színek különféle változatai különböző hangulatokat, életérzéseket árasztanak. Jelenleg szülővárosában, Csíkszeredában él és alkot, a Wild to Wear parányi műhelyében keletkezett kiegészítők azonban a világ bármely szegletébe eljutnak.

Az Úrhölgyek kollekcióban Vass József öt nagyasszony – Bornemisza Anna, Lorántffy Zsuzsanna, Zrínyi Ilona, Brandenburgi Katalin és Habsburg Mária Krisztina – portréját rajzolja újra könyvjelzőkre, füzetekre és szatyrokra, amolyan Mr. Musette-esen. A természeti motívumokkal körülvett nőalakok „üvegablakokon” jelennek meg – akárcsak egy kastély sejtelmes folyosóján vagy könyvtárszobájában látnánk őket.Szalma Zsolt PATINA című kollekciója: a mécsesek, a kehely, a gömb és a kölnisüveg tökéletesen illik abba a korba, amikor az üveg értéke majdnem azonos volt az aranyéval. Nádudvary László György ékszerész közreműködésével készült tárgyak a kastélyok berendezéseit idézik úgy, ahogy elsőre eszünkbe juthat: a sejtelmes megvilágítást, az időtálló eleganciát.Szalmát az üveg csillogása már ötéves korában megragadta, s azóta soha meg nem szűnő munka és játék során egyre jobban tökéletesíti, illetve választékosabbá teszi saját technikáját az üveg feldolgozásában.

Veres Imola a Kastély Erdélyben dizájnversenyének győztese, az ő pályázatából készült a RE:WIND kollekció. Fontos szempontnak érezte a téma játékos, friss, újszerű megközelítését, például a grafikák megrajzolásával és a színek kiválasztásával. Könnyen elérhető és hordható termékekben gondolkodott, emellett erdélyi művészként feladatának is érezte a kastélyok népszerűsítésének támogatását.Az új kollekciók a shop.kastelyerdelyben.ro oldalon lesznek hamarosan elérhetők. Nézz be hozzánk, légy része az erdélyi kastélyok történetének!

A Kastély Erdélyben programról

A Kastély Erdélyben átfogó stratégiai programot a PONT Csoport 2015. márciusában indította el. A program keretében az elmúlt két év alatt szakértők segítségével kidolgoztuk a háromnyelvű fejlesztési stratégiát, elindítottuk a szintén háromnyelvű honlapot és mobilapplikációt, amely 300 erdélyi kastélyról és kúriáról tartalmaz értékes és hiánypótló információt. A program célja egy olyan stratégia és hálózat kialakítása, amely az erdélyi kastélyok és kúriák hosszútávú gazdasági és társadalmi fenntartható hasznosítását szolgálja.

A Kastély Erdélyben kezdeményezés hosszútávú célja, hogy közösségi mozgalommá és széleskörű hálózattá alakuljon, amely kapcsolatot teremt személyek és szervezetek között gazdasági, szociális, környezeti és kormányzási szempontból egyaránt, és amely az erdélyi kastélyok és kúriák támogatására irányuló tevékenységek számára megteremti a szükséges emberi, anyagi, szellemi és fizikai erőforrásokat.

A Kastély Erdélyben Alapot 2016-ban alapítottuk meg a Kastély Erdélyben program keretében. Az alap célja, hogy különböző kampányok révén adományt gyűjtsön a program különböző tevékenységeinek támogatására. Az első ilyen kampányunk a Kastély Erdélyben online bolt elindításával vette kezdetét, ahol erdélyi dizájnerek egyedi tervezésű alkotásait, ajándéktárgyait lehet megvásárolni, és ahol a vásárló az egyes termékek megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot is támogatja.

A kastélytulajdonosokból és működtetőkből álló Kastély Erdélyben Koalícióhoz 2017. áprilisáig 30 erdélyi kastély és kúria tulajdonosa csatlakozott, akik az egységes kommunikációt, közös gondolkodást, tapasztalatcserét, közös tervezést és szakértőkkel való folyamatos együttműködést jelölték meg a koalíció vezérelveiként. A koalíció koordinálását a PONT Csoport bonyolítja szakértők együttműködésével.

A projektet az Országos Kulturális Alap (AFCN) támogatja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS