2019. december 8. vasárnapMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldre mennek a „Majmok!”

2017. november 03. 12:08, utolsó frissítés: 20:59

Szomszédnéni kérdezz-felelek majmokról, ismertségről, humorról, valamint arról, hogy ők hogyan vettek miccset Udvarhelyen.


Ellepték a várost olyan plakátok, amelyen ti szerepeltek Felméri Péterrel, fölöttetek meg azt írja, hogy: Majmok. Nem zavar?

TSZ: Lehet jobban zavarna, ha nem tudnám, hogy ki követte ezt el velünk, de mivel mi magunk írtuk a fejünk fölé, így kevésbé. Arra gondoltunk, elejét vesszük annak, hogy más majmozzon le bennünket, így még idejében megtettük mi. Hamarosan ugyanis ismét beköltözünk Felméri Péter autójába, és nekivágunk Székelyföldnek, folytatjuk a Majmok turnét.

Béfé: Az is jó, hogy már nem mi plakátolunk, mint a kezdetekkor, amikor az éjszaka leple alatt körberagasztottuk a várost az előadásunkkal, s a kocsmából hazafelé tartó egyetemisták arról faggattak bennünket, hogy ismerjük a Szomszédnénit? Mi mondtuk, hogy mi vagyunk a Szomszédnéni, de nem hitték el, azt mondták, hogy a Szomszédnéni sohasem plakátolna.

Az első turnétok még Akciós Medve volt. Hosszú az út a medvétől a Majomig?


TSZ: Éppen öt év, mert idén ötödik alkalommal turnézunk. Azt a szokásunkat természetesen megtartottuk, hogy vadiúj humoresttel készülünk, viszont idén annyiban igyekeztünk újítani, hogy egy téma köré építettük.

Béfé: Ez a műsor nem megy a tévében vagy rádióban, sajnos ott annyit ismételnek, hogy van, hogy én jövök ki a saját könyökömön. Amúgy meg érdemes egyszer eljönni megnézni élőben is minket, sokkal felszabadultabb, könnyedebb, viccesebb a műsor, amikor nincs rajtunk hat kamera.Öt év hosszú idő, közben kaptatok egy Karinthy-gyűrűt is...

Béfé: Engem hívott fel a Magyar Rádió azzal, hogy szóljak TSz-nek, keressünk ketten egy ékszerüzletet, méressük le a gyűrűsujjunkat, de ne mondjuk el senkinek miért, mert még nem nyilvános. Ez egy nem mindennapi felkérés volt a rádió részéről, de természetesen utána felhívtam Szabolcsot, és elmondtam neki, hogy van egy nagyon furcsa közös programunk. Utána a barátnőmet hívtam azzal, hogy eljegyzett Karinthy Frigyes. Mikor a budapesti hivatalos átadást pedzettem meg a szüleimnek azt mondták, hogy egy gyűrű miatt csak akkor utaznak 400 kilométert, ha az templomot és papot is involvál, de aztán megenyhültek, és ott voltak az átadón.

És a turnétok témája a majmok?

TSZ: Igen, de nem csak maga az állat, hanem a majomkodás úgy általában. Azt mondjuk a majmokra, hogy emberszabásúak, de vajon, ha ezt tudnák, akkor örülnének, vagy meg lennének sértődve? Nos, mi a majomszabású emberekről is szót ejtünk majd, továbbá új értelmet kerestünk a "majomkodás" szónak, hiszen nem csak fintorgást, meg utánzást jelenthet, de az lehet heverészés, lustálkodás, semmittevés, hiszen ebben is nagyon ügyesek a majmok.

Béfé: Lesz persze szó rosszindulatú majomkodásról is, jó példája ennek, ami Udvarhelyen történt, ahol valaki tudatosan egy magyar-román konfliktust próbált szítani azzal, hogy nyitvatartási időn kívül próbált miccset venni. Ennyi erővel ugyanott banánt vagy föld-levegő rakétát is kérhetett volna. Szóval mi is elmentünk Udvarhelyre miccset venni. Itt a végeredmény:TSZ: Szóval tudjuk, hogy románok és magyarok szabadon vásárolhatnak Udvarhelyen, úgyhogy legközelebb azt fogjuk letesztelni, hogy csíkiakat is kiszolgálnak-e.

Majmok! 2017 Székelyföldi Turné.

Hol? Mikor?

Székelyudvarhely: november 12., vasárnap, 18 és 20 óra, Tomcsa Sándor Színház / Jegyek: a színház jegypénztárában

Marosvásárhely: november 13., hétfő, 18.30 és 21 óra, Jazz&Blues Club / Jegyek: a Sörházban (Sinaia 3.) és a Trafficban (Petőfi tér 3.)

Gyergyószentmiklós: november 14., kedd, 19 óra, Művelődési Ház nagyterme / Jegyek: az Onesesben

Bögöz: november 15., szerda, 18 óra, Kultúrotthon / Jegyek: Kedvenc ABC

Székelykeresztúr: november 15., szerda, 20 óra, Székelykeresztúri Művelődési Ház / Jegyek: a Művelődési Ház jegypénztárában

Sepsiszentgyörgy: november 16., csütörtök, 18 és 20 óra, Székely Mikó Kollégium díszterme / Jegyek: a HÁRIT irodában (Martinovics Ignác 2.)

Kézdivásárhely: november 17., péntek , 19 óra, Vigadó / Jegyek: a Vigadó jegypénztárában

Csíkszereda: november 18., szombat, 19 óra, Szakszervezetek Művelődési Háza / Jegyek: a Szakszervezetek Művelődési Házának a jegypénztárában

Kolozsvár: november 19., vasárnap, 19 óra, Auditórium Maximum (Farkas/ Mihail Kogalniceanu 5.) / Jegyek: a Bulgakov kávéházban (I.M.Klein 17.), a KMDSZ irodában (Petőfi/Avram Iancu 21.), a Sapientia HÖK irodában

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS