2018. július 23. hétfőLenke
26°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sűrű szezonnak vág neki a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt 2017. október 04. 10:04, utolsó frissítés: 10:51

A sepsiszentgyörgyi kosaras lányok szerdán este 20 órától Temesváron kezdik az új idényt, amely során három fronton is megméretkeznek. Rusz Istvánnal, a Sepsi-SIC menedzserével beszélgettünk kevéssel a szezonrajt előtt.


A női kosárlabda Nemzeti Liga elmúlt kiírásában a Sepsi-SIC csapatának sikerült a címvédés, a zöld-fehérek a nagydöntőben 3–1-es összesítéssel győzték le a Kolozsvári U együttesét. A háromszéki klub vezetői úgy döntöttek, az új szezonban egy nemzetközi sorozatban, a másodrangú FIBA Európa Kupában is elindítják a csapatot. Amint azt Rusz Istvántól megtudtuk, az idény első szakaszában leginkább az európai meccsekre fognak koncentrálni a lányok.

„Ugyanúgy, mint a 2014/15-ös szezonban, ebben az évben is mi vagyunk az egyetlen női kosárlabdacsapat, amely Romániát képviseli az európai színtéren. Ez által elég zsúfolt lesz a programunk, de a tavalyi bajnoki cím felhatalmazott arra, hogy kipróbáljuk magunkat a nemzetközi porondon is. Szerettünk volna ütőképes csapatot összerakni, úgy gondoljuk ez sikerült. November végéig az európai küzdelmekre koncentrálunk, szeretnénk két-három meccset megnyerni, amivel be tudnánk biztosítani a továbbjutásunkat a következő körbe” – fogalmazott a Sepsi-SIC igazgatója.

Rusz István a Transindex érdeklődésére elmondta, a romániai játékosok közül Gödri-Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu és Kilin Tünde maradt tagja a keretnek. Négyük mellé érkezett két ifi játékos, Teodora Neagu Kolozsvárról, míg Kovács Renáta Kézdivásárhelyről. A légiósok közül Tyuanna Marshall maradt, az amerikai bedobó a legutóbbi szezonban a bajnokság legjobbja volt. Sikerült leigazolni két svéd válogatottat, Nathalie Fontaine-t és Danielle Hamilton Cartert, ugyanakkor a brassói csapattól érkezett a szintén amerikai Adrienne Webb. A keretet erősíti még a horvát válogatottsággal rendelkező Ruzica Dzankic, valamint a fehérorosz Marina Kress, aki szintén szerepel hazája válogatottjában.

A FIBA Európa Kupában kemény csaták várnak a Sepsi SIC-re, a D-csoport favoritjának a török Hatay BB számít, de komoly játékerőt képvisel a lengyel Energa Torún, ahogy a szlovák Pieštanské Cajky is.


Ami a román bajnokságot illeti, a célkitűzés nem lehet más, mint a triplázás. A Sepsi-SIC-nek minden esélye megvan, hogy sorozatban harmadszor is megnyerje a ligát. Mielőtt megkezdődött volna a pontvadászat, két klub, a CSM Târgoviște és a CS Politehnica Național Iași is visszalépett a küzdelmektől, így az új bajnoki idény végül tíz csapattal rajtol el. A Román Kosárlabda Szövetség képviselői nemrég újrasorsolták a menetrendet, Zoran Mikes csapata az első héten az újonc Temesvárral játszik idegenben, majd az idén átadott Sepsi Arénában fogadja aradi riválisát, vasárnap (október 8-án) este 19 órától.

Rusz István szerint kiegyensúlyozott bajnokságra van kilátás, a Sepsi-SIC menedzsere úgy véli, Temesvár, Arad, Brassó, Szatmárnémeti, Kolozsvár és Alexandria csapata nagyon hasonló szinten van, varhótan velük kell megküzdeniük az elsőségért. A kupában a Sepsi-SIC vezetője jobb eredményt vár el a tavalyinál, amikor is az elődöntőben kikapott a csapat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS