2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jönnek a „Majmok!”

2017. szeptember 28. 11:59, utolsó frissítés: 2017. szeptember 29. 11:45

Felméri Pétert megríkatták a majmok, a Szomszédnéni meg irigykedik rájuk.


A Szomszédnéni Produkciós Iroda ismét nagyszabású turnét tervez: október 10-15. között fellép Nagybányán, Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagyváradon, Aradon és Temesváron, majd novemberben beveszi Kolozsvárt, Marosvásárhelyt és Székelyföldet.

“Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak – ez a Szomszédnéni és Felméri Péter esteknél már hagyomány –, mindenesetre a “Majmok!” megnevezést még senki nem vállalta ennyire büszkén magára.” – nyilatkozta Bálint Ferenc, a Szomszédnéni tagja .

„Érdekes, hogy szeretünk önmagunkhoz, az emberhez hasonlítani dolgokat: a falnak füle van, a szőlőnek szeme, pálinkából egy ujjnyit töltünk, sőt még a majom is emberszabású, pedig igazán beleférhetne egy annyi a természettudományba, hogy a majom majomszabású legyen. Bezzeg, ha rosszról van szó, akkor majmozunk, mert ugye a manelistától a főnökünkig mindenki majom. Róluk szól ez az előadás és rólunk – kicsit az emberszabású majmokról, és sokat a majomszabású emberekről.” – fejtette ki a humorista.

Az egész estés humorestből kiderül, hogy mitől majom a majom, és az is lehetséges, hogy a Showder Klub humoristái kicsit irigykednek rájuk.
„Ha láttál már majmot, amely elégedett tekintettel majszolt egy banánt, miközben szemmel láthatóan magasról tett arra, hogy te nézed, hogy hogyan áll a sérója, lesz-e holnap banán, mekkora a GDP, hol tart a piacgazdaság vagy éppenséggel mit nyilatkozott Trump, és a szíved mélyén egy pici irigységet éreztél, akkor a humorestünkön a helyed.” – mondta Tóth Szabolcs. „Azoknak állítottunk össze egy estet, akik ha felismerik korlátaikat, kényelmesen nekitámaszkodnak, akik a semmittevést nem hiánynak, hanem révnek érzik, akik nem rémülnek meg a haszontalanság gondolatától, ismerik a lustálkodás romantikáját, a semmittevés örömeit és a céltalan őgyelgés szépségeit.”Felméri Péter még ennél is mélyebb kötöttséget érez irántuk: „Én mindig is imádtam a majmokat. Lenyűgözött, amikor azt láttam, hogy milyen ügyesen használnak eszközöket, teljesítenek akadálypályákat vagy járnak túl egymás eszén. Sőt hangosan sírtam, amikor King Kongot lelőtték az Empire State Building tetejéről. A lelkem mélyén én is csak egy majom vagyok.”

További infók lent, az egész estés kabaré ára 28 lej.

Majmok! 2017 Erdélyi Turné. Hol? Mikor?

Nagybánya: október 10., kedd, 19 óra, Bábszínház Jegyek: az nagybányai RMDSZ irodában (Vasile Lucaciu 1.) és előadás előtt a helyszínen.

Szatmárnémeti: október 11., szerda, 19 óra, Szakszervezetek Művelődési Háza. Jegyek: az RMDSZ székházban (Mihai Viteazu 10., 9-16 óra között) és előadás előtt a helyszínen.

Nagykároly: október 12., csütörtök, 18 és 20 óra, Szent László Katolikus Közösségi Ház. Jegyek: a nagykárolyi RMDSZ székházban (Kölcsey Ferenc 2., 9-15 óra között) és előadás előtt a helyszínen.

Nagyvárad: október 13., péntek, 19 óra, Szakszervezetek Művelődési Háza Jegyek: az RMDSZ irodában (Independentei 11., 9-16 óra között), a Gekkó pubban (T. Vladimirescu 40., 17-01 óra között), és előadás előtt a helyszínen.

Arad: október 14., szombat, 18 és 20 óra, Bábszínház (Episcopiei 15.) Jegyek: az RMDSZ székházban (Episcopiei 32.) és előadás előtt a helyszínen.

Temesvár: október 15., vasárnap, 18 óra, Merlin Bábszínház (Temesvár - Józsefváros, Bd. Regele Carol I. 3. ). Jegyek: elővételben a TEMISZ irodában (Revolutiei 8.) és előadás előtt a helyszínen. Foglalás: 0727-780164 (Marossy Lóránt), 0727-005656 (Ilonczai Zsolt) telefonszámokon.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS