2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így változik a kolozsvári tömegközlekedés az Untold miatt

2017. augusztus 01. 16:22, utolsó frissítés: 16:23

A fesztivál teljesen felfordítja a kolozsvári közlekedést, összeszedtük a változásokat.


Éjféltől Kolozsvár több utcájában is forgalomkorlátozások léptek életbe az Untold fesztivál szervezése miatt, illetve a tömegközlekedési járművek útvonala is változik a következő egy hétben. Ezeket gyűjtöttük most össze:

* július 29-én, 00:00 órától augusztus 9-én 23:00 óráig teljesen le van zárva a közúti forgalom elől a Stadion sétány (Aleea Stadion)
* augusztus 1-jén, 00:00 órától augusztus 8-án 04:30 óráig korlátozzák a közúti forgalmat a Bem (George Coșbuc) utca Fásberek (Splaiul Independenţei) utca és Fürdő utca (strada Cardinal Iuliu Hossu) közti részén.
* augusztus 1-jén, 00:00 órától augusztus 8-án 04:30 óráig lezárják a közúti forgalom elől a Fásberek utca (Splaiul Independenţei) Garibaldi híd és Rákóczi híd (Pod Napoca) közti részén. Ehhez kapcsolódik, hogy augusztus 8-án, 4:30 órától augusztus 9-én, 4:30 óráig a Fásberek utca Garibaldi híd és Bem (George Coșbuc) utca közötti részén marad a korlátozás.
* augusztus 1-jén, 00:00 órától augusztus 7-én, 20:00 óráig a résztvevők biztonsága és az esemény megfelelő lebonyolítása miatt korlátozzák a gyalogos forgalmat az új Sportcsarnok, a Kolozsvár Aréna és a Sétatér környékén. A Villamosmű (Uzinei Electrice) utcában, a Stadion sétányon, Bem (George Coşbuc) utca Fürdő utca (Cardinal Iuliu Hossu) és Fásberek utca közötti részén, a Fürdő utcában, a Fásberek utca Garibaldi híd és Rákóczi híd közötti részén, a Schütz János (Cişmigiu) utcában és az Arany János utcában (a 17. és 21. szám között) kell gyalogosforgalom-korlátozásra számítani.A Kolozsvári Közszállítási Vállalt közleménye szerint a következő változásokra lehet számítani a tömegközlekedésben:

* Felfüggesztik a 102-es villamos közlekedését. Ebben az időszakban autóbuszok fogják helyettesíteni a villamost, amelyek a 101-es módosított vonalán közlekednek majd a Bucsony (Bucium) és a Baross (Gării) tér/Állomás között. A forgalomkorlátozások miatt a következő a módosított nyomvonal: Fásberek utca, Garibaldi híd, Garibaldi utca, Hétvezér (14 Iulie) tér, Vasvári Pál (Octavian Goga) utca, Fellegvári (General Drăgălina) út, Ferenc József (Horea) út és Baross (Gării) tér. Ennek megfelelően felfüggesztik a Kolozsvár Aréna, a Sétatér és a Malom utcai villamosmegállót. A 100-as villamos a Baross (Gării) tér és a Munka út között tovább közlekedik.

* Megváltozik a 30-as autóbusz nyomvonala: a Hétvezér (14 Iulie) tértől a Vasvári Pál (Octavian Goga) utca, a Fásberek utca, a Malom (George Bariţiu) utca, a Széchenyi (Mihai Viteazu) tér, Postakert (Cuza Vodă) utca útvonalon halad a Magyar (21 december 1989) utca felé. Az ellenkező irányból a Magyar utca, Wesselényi Miklós (Regele Ferdinand) utca, Malom utca, Fásberek utca, Vasvári Pál (Octavian Goga) utca, Hétvezér (14 Iulie) tér útvonalon halad majd a következő héten.

* Az M26-os meteorpolisz övezeti járat nyomvonala a Fásberek utca, Garibaldi utca és Hétvezér tér irányban végződni, az utóbbi lesz a végállomása.galeria_25986.jpg
A sárga vonal a 101-es villamost pótló busz útvonalát mutatja, a zöld vonal a 30-as busz módosított vonalát jelzi, míg a kék vonal az M26-os buszjárat rövidített vonalát


Ezzel egy időben a fesztivál ideje alatt, augusztus 3-6. között sűrűsítik a járatok számát. Éjszakai járatokat indít hétköznapokon 23:00-5:00 óra között, míg hétvégén 23:00-6:00 óra között a következő útvonalakon:

25N autóbusz: Pata (Unirii) utca és Bucsony (Bucium) között (23:00-1:00 óra között)
6-os troli: Szamosfalvi (Aurel Vlaicu) út és Bucsony (Bucium) között
25-ös troli: Pata (Unirii) utca és Bucsony (Bucium) között
30-as autóbusz: Türr István (1 Decembrie 1918) sugárút és Szamosfalvi (Aurel Vlaicu) út között
46-os autóbusz: Hajnal negyed és Széchenyi (Mihai Viteazul) tér között
M26-os autóbusz: Szászfenes és Hétvezér tér között

A 6-os, 25-ös, 30-as és 46-os járatok nagyjából félóránként fognak járni, míg az M26-os járat óránként közlekedik majd 23:00-4:30 között. A koncertek becsült befejezése után pedig nagyjából 10 percenként lesznek járatok az említett vonalakon. A 6-os és 25-ös járatára pedig a Memorandumului, a Gyerekkórház és az Agronómia megállókban is fel lehet szállni, mindkét irányba. Az M26-os járat pedig Sportcsarnok megállóban is felveszi majd az utasokat. A fesztivál ideje alatt az érintett megállókban non stop működnek majd a jegyértékesítés.

Az éjszakai járatokra egy utazásra feljogosító éjszakai jegyet kell váltani, ami 3 lejbe kerül. A nonstop működő jegypénztárak mellett ezt a gépjárműveztetőtől és a megállóban lévő ellenőröktől is meg lehet vásárolni. A közszállítási vállalt közleménye megjegyzi, hogy az összes vonalra érvényes heti bérletet 41 lejért lehet váltani.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS