2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyulakkal támad a húsvét! Az üdvözleteinket mutatjuk

G. L. 2017. április 15. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Mintha nem is a kereszténység legnagyobb ünnepét várnánk.


A húsvétról hiányzik a máz, az a sokszor már túlcsorduló körítés, ami például a karácsonyt körülveszi, és amitől már jó előre tudjuk, hogy KÖZELEG. A húsvét, ha nem böjtölünk - és az ugye egyáltalán nem általános -, akkor meglepetésként érkezik. Hopp! Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy holnap nagycsütörtök, holnapután meg nagypéntek.

És ez azon is látszik, ahogyan az ünnepi üdvözleteket küldjük. A nagyhét szerdájáig elvétve kaptunk, hogy aztán nagycsütörtökön hirtelen elkezdjenek jönni. Persze nem annyi, mint karácsonykor, de éppen elég ahhoz, hogy azt mondjuk mellé:


Boldog húsvétot kívánunk!

A Országos Statisztikai Hivatal nem küldött nekünk üdvözletet, csak a Facebook-oldalán osztotta meg, de annyira cuki, annyira statisztikus és annyira olyan, amit szeretünk látni, hogy muszáj volt megosztanunk a reklám után.

Az erdélyi színházaknak idén valamiért nagyon erős volt a kínálatuk, kezdve ugye a Kolozsvári Állami Magyar Színház cuki nyuszikáival, ami a címoldali képünk is. De a Tamási Áron Színház is nyuszikat ültetett a nézőtérre.A Nagyváradi Szigligeti Színháztól a logójukkal díszített minimalista hímes tojás kaptunk, ügyes megoldás.Rövidebben valószínűleg nem lehetett volna már összefoglalni, minden benne van, és mégis milyen pofonegyszerű a Stúdió Színpad üdvözlete.A Puck Bábszínház nyusziját is szeretjük, autentikus.A táncegyüttesek megmaradtak a hagyományosabb vonalnál, mondjuk nagyon nem is vártunk mást tőlük. Míg a háromszékieket a hímes tojás inspirálta, addig a Hargita megyeieket a locsolkodás.
A Székely Nemzeti Múzeum képeslapja is telitalálat, nem is várhat mást az ember egy múzeumtól, mint hagyományos technikát.Vagy hagyományos színeket és mintákat, amilyennel a Csíki Székely Múzeum örvendeztetett meg.A Bod Péter Megyei Könyvtár lapja, mintha egy tőröl fakadt volna a szentgyörgyi múzeuméval, de miért lenne ez baj, ha valami ennyire szép.Úgy néz ki, hogy Háromszéken inkább érzik az ünnepet, mint máshol, vagy legalábbis több figyelmet szentelnek a sajtóval való kapcsolattartásra. Kovászna Megye Tanácsának egyszerűcske üdvözletét is fogadjátok szeretettel, mi is úgy tettünk.A fejlesztési minisztérium legalább olyan jó viszonyt próbál ápolni a sajtóval, mint Kovászna Megye Tanácsa. Legalábbis ők is küldik a közleményeiket rendületlenül. A húsvétok idei találkozása pedig pont jó alkalom, hogy megosszuk ezt veletek.
Eddig kivétel nélkül állami intézmények üdvözletét osztottuk meg, most jöhet a civil és a mindig optimista üzleti szféra. Bevezetésnek a Romániai Magyar Közgazdász Társaság papírvirágos jókívánságai.És a LAM Alapítvány valószerűtlenül fényesen csillogó tojásai.A UPC-nél mintha egy kicsit jobban sütne a nap, mint szokott, de legalább az ő képeslapjukról világlik, hogy tavasz van. És ez a legfontosabb.A Petry akár egy húsvéti sonkát is küldhetett volna, ha nem is a valóságban, de legalább képen. Az legalábbis jobban illene hozzájuk.Az UNTOLD üdvözlete a földi fantasztikumot idézi, pont, mint maguk, és pont, mint elméletileg maga a húsvét, és az ígérete.Bónusz: mutatunk még két, lapzárta után érkezett képeslapot. Az RMDSZ Nőszervezete visszafogott, minimál üdvözletet küldött:A sepsiszentgyörgyi M Studio pedig azt kérdezte a levél tárgyában, hogy Szabad-e locsolni? Majd ez az előadásfotó jött, amelyről úgy sejtjük, eredetileg nem locsolást "ábrázolt". Nagyon tetszik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS