2019. szeptember 21. szombatMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyulakkal támad a húsvét! Az üdvözleteinket mutatjuk

G. L. 2017. április 15. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Mintha nem is a kereszténység legnagyobb ünnepét várnánk.


A húsvétról hiányzik a máz, az a sokszor már túlcsorduló körítés, ami például a karácsonyt körülveszi, és amitől már jó előre tudjuk, hogy KÖZELEG. A húsvét, ha nem böjtölünk - és az ugye egyáltalán nem általános -, akkor meglepetésként érkezik. Hopp! Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy holnap nagycsütörtök, holnapután meg nagypéntek.

És ez azon is látszik, ahogyan az ünnepi üdvözleteket küldjük. A nagyhét szerdájáig elvétve kaptunk, hogy aztán nagycsütörtökön hirtelen elkezdjenek jönni. Persze nem annyi, mint karácsonykor, de éppen elég ahhoz, hogy azt mondjuk mellé:


Boldog húsvétot kívánunk!

A Országos Statisztikai Hivatal nem küldött nekünk üdvözletet, csak a Facebook-oldalán osztotta meg, de annyira cuki, annyira statisztikus és annyira olyan, amit szeretünk látni, hogy muszáj volt megosztanunk a reklám után.Országos Statisztikai HivatalOrszágos Statisztikai Hivatal


Az erdélyi színházaknak idén valamiért nagyon erős volt a kínálatuk, kezdve ugye a Kolozsvári Állami Magyar Színház cuki nyuszikáival, ami a címoldali képünk is. De a Tamási Áron Színház is nyuszikat ültetett a nézőtérre.

Tamási Áron SzínházTamási Áron Színház


A Nagyváradi Szigligeti Színháztól a logójukkal díszített minimalista hímes tojás kaptunk, ügyes megoldás.

Szigligeti SzínházSzigligeti Színház


Rövidebben valószínűleg nem lehetett volna már összefoglalni, minden benne van, és mégis milyen pofonegyszerű a Stúdió Színpad üdvözlete.

Stúdió SzínpadStúdió Színpad


A Puck Bábszínház nyusziját is szeretjük, autentikus.

Puck BábszínházPuck Bábszínház


A táncegyüttesek megmaradtak a hagyományosabb vonalnál, mondjuk nagyon nem is vártunk mást tőlük. Míg a háromszékieket a hímes tojás inspirálta, addig a Hargita megyeieket a locsolkodás.

Háromszék TáncegyüttesHáromszék Táncegyüttes

Hargita Nemzeti Székely Népi EgyüttesHargita Nemzeti Székely Népi Együttes


A Székely Nemzeti Múzeum képeslapja is telitalálat, nem is várhat mást az ember egy múzeumtól, mint hagyományos technikát.

Székely Nemzeti MúzeumSzékely Nemzeti Múzeum


Vagy hagyományos színeket és mintákat, amilyennel a Csíki Székely Múzeum örvendeztetett meg.

Csíki Székely MúzeumCsíki Székely Múzeum


A Bod Péter Megyei Könyvtár lapja, mintha egy tőröl fakadt volna a szentgyörgyi múzeuméval, de miért lenne ez baj, ha valami ennyire szép.

Bod Péter Megyei KönyvtárBod Péter Megyei Könyvtár


Úgy néz ki, hogy Háromszéken inkább érzik az ünnepet, mint máshol, vagy legalábbis több figyelmet szentelnek a sajtóval való kapcsolattartásra. Kovászna Megye Tanácsának egyszerűcske üdvözletét is fogadjátok szeretettel, mi is úgy tettünk.

Kovászna Megye TanácsaKovászna Megye Tanácsa


A fejlesztési minisztérium legalább olyan jó viszonyt próbál ápolni a sajtóval, mint Kovászna Megye Tanácsa. Legalábbis ők is küldik a közleményeiket rendületlenül. A húsvétok idei találkozása pedig pont jó alkalom, hogy megosszuk ezt veletek.

Fejlesztési MinisztériumFejlesztési MinisztériumEddig kivétel nélkül állami intézmények üdvözletét osztottuk meg, most jöhet a civil és a mindig optimista üzleti szféra. Bevezetésnek a Romániai Magyar Közgazdász Társaság papírvirágos jókívánságai.

Romániai Magyar Közgazdász TársaságRomániai Magyar Közgazdász Társaság


És a LAM Alapítvány valószerűtlenül fényesen csillogó tojásai.

LAM AlapítványLAM Alapítvány


A UPC-nél mintha egy kicsit jobban sütne a nap, mint szokott, de legalább az ő képeslapjukról világlik, hogy tavasz van. És ez a legfontosabb.

UPCUPC


A Petry akár egy húsvéti sonkát is küldhetett volna, ha nem is a valóságban, de legalább képen. Az legalábbis jobban illene hozzájuk.

PetryPetry


Az UNTOLD üdvözlete a földi fantasztikumot idézi, pont, mint maguk, és pont, mint elméletileg maga a húsvét, és az ígérete.

UNTOLDUNTOLD


Bónusz: mutatunk még két, lapzárta után érkezett képeslapot. Az RMDSZ Nőszervezete visszafogott, minimál üdvözletet küldött:A sepsiszentgyörgyi M Studio pedig azt kérdezte a levél tárgyában, hogy Szabad-e locsolni? Majd ez az előadásfotó jött, amelyről úgy sejtjük, eredetileg nem locsolást "ábrázolt". Nagyon tetszik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS