2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Menekültek, nők és sztárok: idén sem spóroltak a Super Bowl-reklámokon

2017. február 06. 17:03, utolsó frissítés: 2017. február 07. 10:14

Szuperbóvli? Az amerikaifoci-döntő 51 éves történetében először volt hosszabbítás, így még több idő jutott reklámokra.


A New England Patriots 25 pontos hátrányból fordítva minden idők első hosszabbítással zárult Super Bowlján 34-28-ra legyőzte az Atlanta Falcons együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjében. Az esemény jó ideje nem csak egyszerű sportrendezvény, hanem fontos (pop)kulturális esemény is. Elég csak arra gondolni, hogy Lady Gaga háromszáz drónnal világított félidei showjáról legalább annyit beszélnek, mint magáról az eredményről. A filmesek pedig a meccs közben bemutatott filmtrailerekre izgulnak rá. A legnagyobb figyelmet mégis a reklámok kapják, amire a készítők nem sajnálják az erőforrást. Idén összesen 51 hirdetést vetítettek le az NFL-döntő ideje alatt, a 30 másodpercnyi reklámidő 5,02 millió dollárba került. Így tessék a válogatásunkat nézni!



A Budweiser beletenyerelt lecsóba a bevándorlós témájával, ami nagyon érzékenyen érintett most egyeseket, rögtön ki is akadtak rajta. Így nem csak azokhoz jutott el, akik kifejezetten érdeklődnek a reklámok iránt, hanem jó adag különfigyelmet is kapott a Németországból Amerikába (1857-ben) bevándoroló Adolf Buschsal reklámozott sör.



Az építőanyagok szállításával foglalkozó 84 Lumber még tovább megy a menekültes témában, ők egy anya és a lánya menekülésének történetében fel is építik a Mexikó és az Egyesült Államok határára tervezett falat. Az eredeti változatot végül politikailag túlságosan erős üzenete miatt letiltották a tévéből, de a Youtube-on meg lehet nézni. Ennek csak egy másfél perces felvezetője ment le a tévében, ahol az óriási betonfal helyett csak egy szögesdrót kerítés látható. A reklám mondandója elég világos, ha te falat építesz, akkor mi ajtókat építünk rá:



Az Audi a női egyenjogúságért áll ki, azt mondják, hogy elkötelezettek az egyenlő bérezés mellett, és még egy autóversenyt is megnyerhet egy lány.



Nagyon mentek a politikai töltetű hirdetések. Az airbnb lakásmegosztó applikáció készítői is az elfogadásra szólítanak fel, mondjuk egy ilyen cégnél nem meglepő, ha azt mondják, hogy hisznek abban, nem számít, kik vagyunk, honnan jövünk és kit szeretünk.



A wix.com egy mini akciófilmet forgatott reklám gyanánt Jason Statham és Gal Gadot főszereplésével.



Ha az Evony applikációnak a játékai is olyan látványosak, mint a George Washingtont, Arthur királyt és Wu Zetian kínai császárnőt megidéző klipje, akkor biztosan nem lehet unatkozni mellette. Gyönyörű történelmi dráma:



Persze külön kategóriát képviselnek a híres embereket felsorakoztató reklámok. Itt van rögtön elsőnek a Földet állandóan megmenteni akaró Melissa McCarthyval és Bonnie Tyler I Need a Hero című dalával nyomuló a KIA.



Lady Gaga Bad Romance-ét hegedüli az Albert Einsteint alakító Geoffrey Rush a National Geographic reklámjában, amivel az áprilisban induló, Genius című sorozatukat promózzák.



Korábbi receptet használt a T-Mobile, tavalyelőtt Kim Kardashian szerepelt a reklámjukban, tavaly pedig Drake. Idén Justin Bieber vezet be a korlátlan touchdown-ünneplés és a korlátlan adatforgalom közötti összefüggésbe.



Nagyot ment a Honda videója is, amiben kilenc híresség - Tina Fey, Robert Redford, Amy Adams, Magic Johnson, Steve Carell, Missy Elliott, Stan Lee, Jimmy Kimmel és Viola Davis - évkönyvbeli elég cikin kinéző önmaga beszél arról, hogy soha ne add fel az álmaidat, és ne törődj azzal, hogy mit mondanak mások. Állításuk szerint így csinál a Honda is, nem mintha annyira pozitív lenne, hogy nem figyelnek az emberekre.



John Malkovich-ot a domainnevek eladásával és weblapok készítésével foglalkozó Squarespace szerződtette. A johnmalkovich.com oldalt szeretné elkészíteni, de az már létezik. Ekkor jön képbe a Squarespace, aki még az előtt segít elkészíteni az oldalad, hogy más megcsinálná. A johnmalkovich.com oldalon olyan ruhákat árulnak, amelyeknek John Malkovich a reklámarca.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS