2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Viszont kívánjuk! Karácsonyi üdvözleteink legjava

szerk. 2016. december 27. 17:27, utolsó frissítés: 2016. december 28. 10:24

Most is rengeteg üdvözletet küldtetek, s mi nem győzünk hálálkodni.


Idén is közel száz üdvözlettel kívántak a Transindexnek boldog, kellemes, áldott karácsonyt. Voltak köztük hagyományosan csillogók, művészien kivitelezettek és hányaveti munkák is, de mindeniket szerettük. A szerintünk legjobban sikerültekből válogattunk nektek össze egy csokorral.

Az idei abszolút kedvencet a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkaközösségétől kaptuk. Annyira csodálatosan minimalista, hogy nagyobb méretben is feltöltöttük. A linkre kattintva találjátok meg nagyban.



Idén a színházak nagyot mentek, nem emlékszünk olyan évre, amikor ilyen nagy számban küldtek képeslapot a magyarul játszó erdélyi társulatok. A nagyváradi Szigligeti Színház társulata klasszikus mézeskalácsossal lepett meg:



A szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata nagyon visszafogott:



Igaz, ez a visszafogottság általánosan jellemző a társulatok üdvözleteire. Itt van például a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza, akik a karácsonyi készülődésnél elengedhetetlen nyújtódeszkát idézik meg:



A sepsiszentgyörgyi M Stúdió az egyik előadásukból küldött fotót, kifejezetten jó megoldás:



Csíkszeredában hó van, ez azért a Csíki Játékszín üdvözletén is jól látszik:



A kolozsvári színház üdvözletén elég sokat gondolkodtunk már, de semmi eredetire nem jutottunk. Hátha ti meg tudjátok magyarázni azon túl, hogy ez egy téli fotó:



A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata még tovább ment, mintha ők már a húsvétra készülnének. És talán ezért az őrültségért szeretjük olyan nagyon:



A határon túlról (értitek, ugye?) a debreceni Csokonai Színház küldte el a jókívánságait az angyallá avanzsált színművészeivel:



A színházak így mutatták meg, hogy mit tudnak. Most jöhetnek más kulturális intézmények is, rögtön elsőnek a Hargita Megyei Kulturális Központ munkaközössége, akinek a képeslapja sok mindent megidéz, ami karácsony: ájtatosság, hagyomány, zene.



A Román Kulturális Intézet chișinăui fiókja nem cifrázta sokat:



A Kovászna Megyei Művelődési Központ a saját logóját díszítette fel:



A Bod Péter Megyei Könyvtár a korábbi években megszokott receptet alkalmazta idén is: kiválasztottak egy szép téli fotót, majd a megfelelő sablonban elküldték. De miért is kellene ezen a recepten változtatni, ha ennyire jól működik?



A Csíki Székely Múzeum képeslapjával még az idei, sőt az elmúlt évek legfontosabb, legsikeresebb rendezvényére utal vissza. A Csontváry-kiállításukkal több ezer látogatójuknak szereztek örömet:



De a Székely Nemzeti Múzeum rozettái is belopták magukat a szívünkbe:



A Korzo idén is egy régmúlt karácsonyt idéz meg, és milyen pompás lett a karácsonyfájuk:



A Kriterion Könyvkiadó idén is olvasásra biztatott karácsonykor, saját könyvkupacuk is volt az akcióhoz, ami valljuk be, hogy elég cuki:



Az Exposia képeslapja biztos pont az összeállításainkban. Persze mondhatjuk, hogy fotósként könnyű:



A Magyar Adás színes karácsonyfáját is mindenképp meg akartuk mutatni, és nem csak azért, hogy tudják mikor vannak a műsoraik:



A magyar napok azon kevesek egyike, akik még klasszikus módszert választották a képeslapjuk kézbesítésére. Így kevésbé minőségi a fotónk, de legalább felejthetetlen élményeket idéz fel:



Csak úgy mint a TIFF képeslapja, amit valljuk be, hogy több időt is fordíthattak volna, vagy legalább jobban meggondolhatták volna:



Az Untold szervezői viszont jól megfogták a fesztivál lényegét, ahol a tipikus esetben a pult mögött áll egy alak:



Az Algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központot már csak a találó felirat-elhelyezésük miatt is meg akarjuk mutatni, amivel mesterien fedik a kőkerítésüket, pont mintha a valóságban is ki lennének függesztve a lobogók. Csak azt nem tudjuk, hogy miért feketék. Talán valakit gyászolni kell?



A Positive kommunikációs iroda csapata szintet lépett az önfényezésben, de a Transindex szerkesztőségéből is üdvözöljük őket:



A Sepsiszentgyörgyi Városimázs Iroda komolyan próbára tett, olyannyira, hogy még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mit is akartak odaírni. Persze lehet, hogy pont ez a lényeg. Ti mit olvastok ki?



Persze karácsonykor a politikusok és a szervezeteik sem akarnak kimaradni a jóból. Tamás Sándor például ezzel mutatja, hogy mennyire szeret:



Benkő Erika frissen megválasztott parlamenti képviselő üdvözlete telitalálat; egyszerű és hangulatos:



Más a karácsony lényegére próbálja meg felhívni a figyelmet. A fotó nem feltétlen a kedvencünk, de a kezdeményezés okés:



Míg a korábbi években rendre sokat kaptunk, és rendre szerettük is, idén valamiért nagyon hiányoztak a művészek által rajzolt képek. A RMDSZ Háromszéki nőszervezetének a képeslapja az egyetlen kivétel, bár az alkotóját ennek nem tudjuk:



A MIÉRT üdvözlete annyira semleges, hogy ugyanezt küldhetik húsvétra is. És a copreședinte általában nem alelnök, hanem társelnök, bár lehet, hogy a MIÉRT kivétel:



A végére még jut egy igazi, csillogóan giccses klasszikus, ami mára annyira ritka, hogy egynek a feltűnése kifejezetten üdítően hatott:



És itt az OTP kreatívja, amit nem is egy fotón mutatunk be. Mert mi is csak egy ilyen képet kaptunk, ami kattintásra tovább vezetett:



Hogy ez legyen a végeredmény. Különben ti is kattinthattok, ha kíváncsiak vagytok a köztes animációra is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS