2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alternatív karácsonyfák, amiket még te is elkészíthetsz idénre

G. L. 2016. december 21. 18:24, utolsó frissítés: 2016. december 27. 17:09

Csak az idő szabhat határt, mert ötlet az rengeteg van.


Van, aki egyszerűen csak elvi okokból, mert nem szeretné, ha miatta kivágnának egy fát, van, aki azért, mert egyre drágább a fenyőfa, már nem szeretne hagyományos karácsonyfát állítani. És persze azokat se felejtsük el, akiknek már nem jut karácsonyfa. Számukra gyűjtöttünk össze egy adag ötletet, amit még nem késő megvalósítani.



Ez még igencsak hasonlít egy hagyományos karácsonyfára, alapja egy kúp alakú tűzhab tégla, amit fenyőágak díszítenek. Barkácsüzletekben (esetleg virágüzletekben) lehet tűzőhab téglát vásárolni, nem drága, karácsony után pedig újrahasznosítható, virágdíszek alapja lehet. Használat előtt egyébként vízbe kell tenni, hogy jól megszívja magát, majd vízhatlan edényben lehet tartani.



Ehhez már több kézügyesség kell, de simán megoldható otthon. Főleg hajlékony, száraz ágakra van szükség hozzá, illetve az itt található minta szerint ragasztópisztolyra. A díszítést mindenki a saját ízlése szerint oldhatja meg.

De van ennek a karácsonyfának cérnás és drótos változata is, és azok is elég mutatósak. Kartonkúpot nagyobb hobbiüzletekben biztosan kapunk. Cérnát és drótot is ott érdemes keresnünk.




Még néhány ötlet erejéig maradhatunk az ágaknál. Rögtön itt van az első változat, amit viszonylag könnyű lehet megvalósítani. Egy vékony tengelyre különböző átfúrt ágakat lehet "felfűzni". Majd díszíteni ízlés szerint.




Van ennek kifinomultabb változata is, de ha nem vagyunk asztalosok, akkor az nem feltétlen megvalósítható karácsonyig. Esetleg próbáljunk meg ilyet vásárolni.





Vagy éppen egy vastagabb tengelyt "díszíthetünk" vékony ágakkal.



Az előző ajánlatnak egy egyszerűbb változata, amikor nem kell már fúrni, elég egyszerűen csak szegelni. Ennek a díszítésénél is csak a fantáziánk szabhat határt.



Ha nem akarunk feltétlen a tartószerkezet kialakításával is foglalatoskodni, vagy egyszerűen nem nagyon van a karácsonyfának helyünk, akkor a falra is felszerelhetjük ezt az egészet.



És innen már tényleg csak egy lépés, hogy elhagyjuk az ágakat, és csak a falunk egy részét díszítsük fel. Egészen személyesre is lehet szabni ezt a díszítést, bár nyilván a nyomtatási költségünk sem lesz ezzel kevés.



A faldíszítés legegyszerűbb formája az égősor kifeszítése. Ha ezt nagyon sűrűre dizájnoljuk, akkor egészen látványos is lehet.



Sőt, a szeletelt csöves változat is egészen szép.



De ezeket már nem is nagyon nevezhetjük fának, legfeljebb karácsonyfaszerű dekorációnak. Ebben a kategóriában azért a létrás, damilos változat nálunk mindent visz. Persze lehet az mondani, hogy ronda, de nekünk kifejezettem tetszik.



Persze semmi sem múlja fölül az igazi design karácsonyfákat, amiket inkább csak azért mutatunk meg, hogy ha valaki kedvet érez, akkor legyen inspirációja. Különben nem olyan egyszerű, hogy csak úgy összebarkácsoljuk.



Ez nem annyira látványos, de ezért ez sem csúnya.



Persze vann ennél barkácsolósabb változat is, de ezt tényleg csak a profi asztalosoknak mutatjuk. Sajnos, nem hisszük, hogy a Transindex olvasói között olyan sokan lennének.





És akkor a papírból (vagy inkább kartonból) készült karácsonyfa dekorációkat még nem is mutattunk. Rögtön itt van az első, amihez csak egy spirált kell kivágni egy kör alakú kartonból. Vagy egyébből, mert a karton ebben az esetben még opcionális.





Hasonlót lehet elkészíteni damillal összekötött koncentrikus kartonkörökből is. Ha kedvünk tartja, akkor mindeniket ki is lehet festeni.



A következő ötletünk már kartonigényesebb, és szerintünk annyira nem is mutatós. Sőt, az is lehet, hogy nagyban nem működik, de azért mutatjuk.



Ez klasszikus.



Csak kreatívan! És ha elkezdtek ötleteket gyűjteni, alig tudtok majd leállni. Ezt tapasztalatból mondjuk!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS