2019. február 19. keddZsuzsanna
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar Sziget: "A ti Markótok nem zsidó? Nem? Akkor kollaboráns!"

Sipos Zoltán 2004. augusztus 16. 18:52, utolsó frissítés: 17:51

#b#[fotóriport]#/b# Mivel 50 rongyot kellett volna leperkálni az akkreditációért, "liberális kémként" jártunk a negyedik Magyar Szigeten. Ezt a Sziget ellenrendezvényeként szervezik, megmutatni, hogy Magyarországot nem csak "saját fosukban fetrengő, heroin-függő buzik" lakják.

A Fidesz is tele van zsidókkal. Mocskos, tetű zsidókkal – mondja az egyik asztaltársunk. A ti Markótok nem zsidó? – kérdi tőlünk reménykedve. Nem? Akkor kollaboráns.

Attila ősünk kedvenc itala, a vodka, és a hamisítatlan magyar nemzeti sör, a Dreher gyorsan eloszlatják a társaság gyanakvását irántunk. A hazafias érzelmektől parázsló szemek egyből könnybe lábadnak, amikor megtudják, hogy erdélyiek vagyunk. Különben is, a liberális ügynökök úgysem innának itt a Magyar Szigeten velük – mondják.

Rovásírás, magyar zászló: belépéskor ez a látvány fogadRovásírás, magyar zászló: belépéskor ez a látvány fogad


Egyik, jó negyvenes cimboránk civilben menő üzletember: a vodka-hordásra befogott, második elemis kisfia állítólag soha nem volt még McDonalds-ban, nem szereti a Coca-Colát, nem néz kereskedelmi csatornákat és a zsidókat is gyűlöli – egyszóval igazi magyar fiatalember. A sört úgy issza, mint a tejet.


A vállalkozóbb szelleműek 
<br />
ragasztószalaggal szigetelt
<br />
jurtákban lakhattakA vállalkozóbb szelleműek
ragasztószalaggal szigetelt
jurtákban lakhattak
Kiderül, itt még Orbán Viktor sem szalonképes,

mivel liberálisnak számít – marad hát a MIÉP-vezér Csurka, csak nem lehetett meghívni, mert a szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) politikai konkurenciája. A szélsőjobbosok (upsz, ezért majdnem kikaptunk!) mégis a szoft Orbánra szavaznak majd – nem másért, de Kovács nemzetáruló, a komcsi Megyó meg minden fejben kiveri a biztosítékot.


A HVIM délvidéki utánpótlása: iskolájukban rendszeresen verik a szerbek a magyarokatA HVIM délvidéki utánpótlása: iskolájukban rendszeresen verik a szerbek a magyarokat


Az asztaltársaság egyre inkább bemelegedik – egyesek szerint a nemzetárulás és magyar-ellenesség már István korában kezdődött: milyen dolog az, hogy Nyugatról csak úgy behozott egy új vallást, és Koppányt, ezt a karakán magyar csávót idegen zsoldosokkal verte le? Azt is megtudtuk, hogy a Magyar Sziget a bal-liberális Hajógyári Sziget ellen-rendezvényeként jött létre, megmutatni, hogy Magyarországot nem csak "saját fosukban fetrengő, heroinfüggő buzik" lakják.


"Ez nem egy irredenta, szélsőjobb rendezvény, hanem hamisítatlan, magyar nemzeti buli, mely épp toleranciájáról híres"


Még tavaly, a III. Magyar Szigeten vezette be a HVIM, hogy újságíróknak egy napi közvetítési jogért 50.000 forintot kell leperkálni – a szervezők ezt azzal indokolták, hogy korábban meghívtak fűt-fát, még kajáltatták is őket, a nemzeti érzelmek iránt kevésbé fogékony sajtó meg csuklóból lefasiztázta a rendezvényt. Így mi mint egyszerű résztvevők, kétezer forintos napijegyet váltottunk


és a sokak által rettegett "kommunista kémként" tudósítottunk.

Különben egy román újságíró is jelen volt inkognitóban. Ő kiválóan szórakozott, mert egy kukkot sem értett.

Akár harmincezerért is lehetett Árpád-kori íjat vásárolni. Jobbra: középkori lovag, kinek szíve sörtől dobbanAkár harmincezerért is lehetett Árpád-kori íjat vásárolni. Jobbra: középkori lovag, kinek szíve sörtől dobban

A Dunakanyarban, Verőce és Kismaros közt levő táborba való belépéskor nagyot csalódtunk: a reggeli órákban inkább cserkésztáborra hasonlított a sátrakkal, árpádsávos lobogókkal meg a sok rovásírással – a képből csak az álmos, de egyébként igen kedves szkinhedek lógtak ki. A könyves-standoknál ácsorogva az eladó diszkréten felhívta a figyelmünket az antiszemita irodalomra, különben – mint mondta – nem a magyar Talmud és hasonlók, hanem az Árpád-kori történelem témájú könyvek fogynak igazán.

Lehetett még venni Horthy-képeslapokat, náci kitűzőket minden mennyiségben, a szendvics-standnál pedig 200 forintért vesztegették a féltenyérnyi szendvicseket. Ugyanitt lehetett vásárolni nemzeti Tic-Tac cukorkákat, meg King Edward's bőrszivarat is.


Unalmunkban az agytágítókra is benéztünk:

a programban nem szerepelt, hogy az előadók kicsodák-micsodák, így azt mi sem tudjuk. Elsőnek Borbély Imre nemzetstratégiákról szóló előadását hallhattuk – jó kétórás, tudományoskodó beszéde során Borbély többek közt a magyar, illetve német népesség drámai fogyására is kitért: szerinte ez azért van, mert évtizedeken át sulykolták beléjük a bűntudatot, azonban "a hamis mítoszokat" vissza kell utasítani. "Mi nem vagyunk bűnösök, azok a bűnösök, akik ezt mondják" – jelentette ki az előadó.

Nem tudtuk eldönteni, hogy a nemzet felemelkedéséről szóló előadáson szunyizni nemzetárulás-e vagy semNem tudtuk eldönteni, hogy a nemzet felemelkedéséről szóló előadáson szunyizni nemzetárulás-e vagy sem


Borbély felhívta a figyelmet az "élettér" szűkülésére: ha tovább folytatódik a magyar termőföld idegen kézre való juttatása, a magyar nemzet a palesztinokhoz hasonlóan gettókban fogja végezni. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a hadsereget szétverték: szerinte az képes lett volna puccs révén "visszamagyarítani" a magyar államot. Erre a közönség soraiból valaki az '56-os forradalom idejéről fennmaradt,


hatalmas fegyverarzenálról hamukázott,

amit csak elő kellene keresni, és akkor aztán… Borbély azonban a határon túliak kettős állampolgárságának megadásával oldaná meg a jelenlegi "politikai patthelyzetet". Szerinte ha a határon túliaknak szavazati joguk lenne, akkor biztosan a jobboldalra szavaznának, és így megbukna a jelenlegi "magyarellenes" kormányzat.

A magyar lelkek csábítója: bőrszivar és Tic-Tac cukorkaA magyar lelkek csábítója: bőrszivar és Tic-Tac cukorka


Zabolai Cseke Éva a nemzet szaporodásának, illetve az egészség megőrzésének fontosságára is kitért: szerinte minden családnak négy gyereke kellene legyen a népesség fogyását megakadályozandó, és a társadalom apraja-nagyjának az ilyen, sokgyerekes családokat kellene segítenie.

Ő Svájcból visszatelepült magyar állampolgárként furcsállotta, hogy miért nehezítették meg ennyire a magyarok magyar állampolgársághoz jutását: mint elmondta, amikor egyetlen nemzetközi jogszabály sem tiltja, hogy a határon túli magyarok megszerezzék a magyar állampolgárságot, milyen dolog az, hogy


a bevándorlási hivatalban leginkább feketéket és kínaiakat látni.

Az abszolút sikert azonban Drábik János előadása aratta, melynek során kifejtette, hogyan tették földönfutóvá a magyar nemzetet a szabadkőművesek, illetve az őket kiszolgáló nemzetárulók.

Drábik összeesküvés-elméletben utazott, jobbra Mutyi, a sör-kutyusDrábik összeesküvés-elméletben utazott, jobbra Mutyi, a sör-kutyus

Az előadó tudathasadására jellemző, hogy miután bebizonyította a jelenlevők számára, hogy az Európai Unió voltaképp semmiben nem különbözik a Szovjetuniótól, egy órára rá már azt követelte habzó szájjal: a magyar nemzet kizsákmányolása során szerzett vagyonokat osszák szét a földönfutóvá lett magyarok közt.

Az esti NOX-koncertben csalódnunk kellett, a rockosított, néha pedig diszkósított népdalok nem tudtak hatni nemzetáruló szívünkre, bár az együttes és a gyönyörű köldökű Szilvi igazán kitettek magukért: élőben énekeltek. A Kárpátia már sokkal bulisabb volt: ekkorra már lefektették a kicsiket, és csak a kopasz apukák maradtak a porondon egy kis náci karlendítésre, illetve pogózásra.

Már a második-harmadik szám alatt beállt a transz: ilyenkor már zavartalanul lehetett fotózni az egyébként nagyon visszahúzódó skinheadeket, tömegesen karlendítettek, ha az énekes vérről, becsületről, áldozatról meg effélékről énekelt.

Toroczkai László főszervező a Magyar Rádióban: Toroczkai László főszervező a Magyar Rádióban: "valójában ez egy magyar rendezvény, semmilyen ideológiához nem kötődik, itt minden magyar nemzeti vonulatnak, stílusnak helyet adunk." A felvétel a Kárpátia-koncert alatt készült


Miután eleget fotóztatták magukat a bal-liberális kémekkel, a résztvevők pogózni kezdtek: ennek lényege, hogy addig rúgják egymást, míg a fájdalomtól egyfajta eksztázis-élményben lesz részük. Ez pont olyan, mint a diszkó-patkányok által szedett ecstasy hatása, csak a skin-headek szerint egészségesebb.

Jótanács kezdő skinhead-fotósoknak: ha megkérdik, milyen célból fotózol, mondd azt, Jótanács kezdő skinhead-fotósoknak: ha megkérdik, milyen célból fotózol, mondd azt, "mi az, vazeg, asszed zsidó vagyok?"

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS