2018. szeptember 23. vasárnapTekla
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karnyújtásnyira a 19. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál!

2016. április 26. 16:51, utolsó frissítés: 2016. május 04. 13:13

A Halott Pénz és az Intim Torna Illegál marosvásárhelyi fellépésére nyerhetsz jegyeket.


Update: Köszönjük a hozzászólásokat, a sorsolást követően a kétszemélyes belépők nyertesei Csepei Zsolt és Balog Bea lettek, gratulálunk! A jegyeket a helyszínen, a személyi alapján vehetik fel.

A csapatok már szorgalmasan gyakorolnak a 19. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál sportversenyeire és forgatják a bemutatkozó videójukat. Ha nem versenyzel, de mégis szeretnél részt venni a marosvásárhelyi diákság egyik legfontosabb eseményén május 4-7. között, akkor itt van számodra a kitűnő lehetőség.

A megszokott program ugyan nem változott jelentősen, viszont idén az eddigieknél is több nagyszabású koncerttel várják az érdeklődőket. Május 4-én, szerdán magyarországi a Halott Pénz koncertezik, május 5-én, csütörtökön pedig az Intim Torna Illegál szórakoztatja a közönséget. Május 6-án, pénteken Koszika & The HotShots és a Palma Hills fog fellépni a diáknapokon, míg május 7-én, szombaton a The Pinwheels és a Bagossy Brothers Company zenél.A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség a Transindex közreműködésével egy-egy páros jegyet sorsol ki a szerdai Halott Pénz, illetve a csütörtöki Intim Torna Illegál koncertre. Ehhez nem kell más tenned, minthogy május 4-e déli 12 óráig egy hozzászólásban megírd a diáknapok tematikáját, illetve használd a #mmdszdiaknapok2016 hashtaget.

A Halott Pénz mai 7 fős formájában 2013 óta létezik, korábban 9 évig Marsalkó Dávid szólóprojektje volt. A zenekar legismertebb slágere a Van valami a levegőben, amely 2015-ban az év dalának járó Fonogram díjat - a magyar Grammy-díjat - is megkapta. Youtube-on a dal jelenleg több mint 18,1 millió megtekintésnél tart. Ugyanakkor az év magyarországi rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele elismerést is megkapták a "Valami van a levegőben" / "Nem érinthet meg" című albumukért.Az Intim Torna Illegált 2010-ben alapította a Kistehén Tánczenekarból kilépett Dorogi Péter, Kiss Sándor, Gálos Ádám és Nádasdi János. Az együttesnek eddig három nagylemeze jelent meg, az első 2010-ban Cirkusz címmel, a másodikat 2012-ben adták ki Kísérlet címmel, míg a harmadikat, a Mindenkinek igaza van címűt 2014-ben. Olyan ismert és népszerű dalok kapcsolhatók a nevükhöz, mint a Vágjál lyukat a kádba, a Hipnotizőr király vagy az Albérletem.Az összes koncertre érvényes bérletet április 26-ig 40 lejért, míg április 27. -május 4. között 50 lejért lehet váltani a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség székházában. A bérletet vásárlók között 3 darab Electric Castle belépőt is kisorsolnak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS