2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mennyire ismered a magyar-román focitörténelmet?

2015. szeptember 04. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

Biztos tudtad, hogy a román labdarúgó válogatott Magyarország ellen szenvedte el története legnagyobb arányú vereségét. De mennyire kapott ki?


Ismét összecsap a román és a magyar labdarúgó válogatott. Ez alkalommal Budapesten lép pályára a két nemzeti tizenegy. Ha a pénteken romániai idő szerint 21 óra 45 perckor kezdődő mérkőzés magyar sikerrel végződne, akkor a jelenleg a harmadik, pótselejtezőt érő helyen álló Magyarország pontszámban utolérné a jelenleg éllovas Romániát, egyúttal esélyt teremtene az egypontos hátránnyal második északíreknek, hogy visszavegyék a vezetést a csoportban, ha - a várakozásoknak megfelelően - győznek a Feröer-szigeteken.

Amennyiben ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor az északírek két ponttal előznék meg a magyar-román duót, de ha csak döntetlent érnek el, akkor mindhárom csapat 14 ponttal várná a folytatást.

A magyar vereség nagy valószínűséggel azt jelentené, hogy a magyar csapat a selejtezőcsportot a harmadik helyen zárná, hisz három körrel a vége előtt a románoknak már hatpontos előnyük lenne, ráadásul az északírek is elhúzhatnak öt pontra feröeri győzelmükkel.

A magyar-román pontosztozkodás főleg az északíreknek kedvezne, mivel átvehetnék a vezetést a csoportban, míg a magyarokat négy pontra leszakíthatnák a két csapat hétfői, belfasti mérkőzése előtt. A párharc alakulásáig viszont teszteld, mennyit tudsz a két csapat közös múltjáról!Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS