2018. május 27. vasárnapHella
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

SHARE the Sky: esküvő és buli 22 emeletnyi magasságban

2015. június 25. 16:04, utolsó frissítés: 2015. június 26. 13:49


A júliusi Day 15 három különleges rendezvényt és egy országos premiert ígér az érdeklődknek Európa Ifjúsági Fővárosában. Kolozsvár az első olyan város Romániában, ahol házasságot lehet majd kötni a levegőben, egy 50 méter magas platformon.

Ebben a hónapban az Esküvő a levegőben, Party az égben és Érintsd meg az eget címmel szerveznek rendezvényeket az Day 15 keretén belül, az Európa Ifjúsági Főváros programsorozat részeként. A SHARE the Sky nevű eseményt a SHARE Föderáció a kolozsvári önkormányzattal közösen szervezi meg.

A megszervezésre kerülő események a SHARE the Sky mottó alatt futnak július 18 és 19-e között. Összesen 15 felemelkedésre számítunk július 18-án, szombaton, majd vasárnap, július 19-én további 8-ra.

Ugyanakkor egy országos premierre is sor kerül: Kolozsvár lesz az első olyan város Romániában, ahol házasságot lehet majd kötni a levegőben, egy 50 méter magas platformon.


Az esemény a szervezők szerint kettős célt szolgál: az első Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának a népszerűsítése Romániában és határain kívül is, a másik meg a helyi közösségek bevonása abba a jótékonysági ügybe, amelyet a Kolozsvár 2015 szervezőcsapata a Day 15 júliusi stratégiai projektének szellemében tervez.

„A Dinner in the Sky Romania kolozsvári kezdeményezésű esemény abszolút premiernek számít úgy hazai, mint nemzetközi szinten. Nagy megtiszteltetés a számunkra csatlakozni ezekhez a lelkes és jószívű fiatalokhoz, egy olyan esemény megalkotásában, amely példaként szolgálhat mind az 52 országnak, ahol jelenleg DITS-t rendeznek. Kolozsvár, Európa Ifjúsági Fővárosa és Románia megmutatja az egész világnak, hogy a minőségi, kulturált szórakozás és a kreativitás határa csak a csillagos ég. Az esemény egy új, igen magas perspektívát és lehetőséget kíván nyújtani a fogyasztóknak – a szó átvitt értelmében és szó szerinti jelentésében egyaránt. Ne feledjétek: nem létezik lehetetlen, a határ csakis a csillagos ég!” – nyilatkozta Ovidiu Barbier, a DITS Románia menedzsere.

Az Esküvő a levegőben – Wedding in the Sky program keretein belül 8 fiatal párnak nyílik lehetősége egy igazán különleges házasságkötési szertartásra 2015-ben Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában.

Július 18-án, a kolozsvári Sétatéren található Kaszinó előtti emelvényen egy különleges emelőgép fogja több mint 50 méter magasba emelni (22 emeletnyi magasság) az ifjú párt a családtagjaik, a barátaik és a kolozsvári Polgármesteri Hivatal hivatalos képviselője jelenlétében a házasságkötés érvényesítése érdekében. A zenei aláfestés is különleges lesz, a magasban Alexandra Violin fog hegedülni a 8 szerencsés párnak.

Ce spuneți de o „Nuntă în cer” pentru #Day15 iulie? Scriem din nou istorie în #Cluj2015! Pe 18 iulie, poți avea o nunt...

Posted by Day 15 on Wednesday, June 24, 2015


A szervezők arra bátorítják azokat a fiatalokat, akik „mennyei menyegzőre” vágynak, hogy jelentkezzenek mihamarabb, és mondják el a világnak szerelmük történetét egyedi módon: készítsenek egy maximum egy perces videót, és küldjék el a day15@cluj2015.ro címre, 2015 július 2. éjfélig.

A szervezők az Ifjúsági Főváros szerelmi történeteit online a www.facebook.com/day15cluj és a www.cluj2015.eu oldalakon bocsájtják az olvasók és érdeklődők rendelkezésére. A rendezvény nyitott: bárki feliratkozhat, azok is, akiknek a polgári esküvőjük eleve július 18-ra van előjegyezve, azok is, akik egy másik dátumon szeretnének egybekelni, és természetesen azok is, akik most nemrégiben hozták meg ezt a fontos döntést.

A feliratkozók közül 8 pár részesülhet abban a szerencsében, hogy a felhők között mondhatja ki a boldogító igent. Ebből 7 párt sorshúzás alapján előzetesen választják ki, egy pár pedig a közönség szavazatai alapján emelkedhet fel. Az eredményeket július 6-án hirdetjük ki.

A párok, akik a magasban fognak összeházasodni, magukkal vihetnek még további 18 személyt a családból, a barátok közül, hogy együtt ünnepelhessék meg ezt a pillanatot.

Party az égben – Party in the Sky

A Day 15 rendezvénysorozat keretében, nemes cél érdekében bulizhatnak az érdeklődők július 18-án. Az esemény alatt 7 másik felemelkedésre is sor kerül. Azok, akik a Dj-vel együtt a levegőben bulizhatnak, a Kaszinó körül jelenlevő, meg a Day 15 oldalán előzetesen beregisztrált emberek közül lesznek kiválasztva.

Minden további információt hamarosan közölni fogunk a Day 15 projektjének a hivatalos facebook oldalán, a www.facebook.com/day15cluj oldalon.

„Az Európa Ifjúsági Fővárosa által kihangsúlyozott multikulturalitást tartjuk szem előtt ebben a projektben is. A júliusi Day 15 programsorozatunk egybeesik Nelson Mandela születésnapjának a nemzetközi napjával (július 18), így szeretnénk egy olyan projektet megalkotni, amely felhívja a figyelmet a fiatalok erejére, arra, hogy ezzel az erővel jobbá tehetjük a világot . A Party az égben egy olyan különleges művészeti installáció, mellyel az Ifjúsági Fővárosban is megemlékezünk Mandela születésnapjáról.”– nyilatkozta Răzvan Luca, Day 15 projektmenedzsere.

Érintsd meg az eget – Reach the Sky

Az Érintsd meg az eget egy kitüntetés, amellyel 10 tehetséges kolozsvári fiatalt szeretnénk megszólítani, akik lenyűgöző tanulmányon kívüli tevékenységet folytatnak. A levegőben tartott esküvő és buli után, július 19-én, vasárnap a mindenkit meghívunk egy igazán különleges körülmények között: 50 méteres magasságban zajló gourmet típusú étkezésre.
Július 19-én 8 emelkedést tervezünk a Dinner in the Sky platformmal, fizetés ellenében. Az érdeklődők a következő élmények közül választhatnak:

Breakfast in the Sky – egy 30 perces reggeli a magasban – 69 euró (2 emelkedés)

Lunch in the Sky – egy 45 perces ebéd a magasban – 79 euró (2 emelkedés)

Dinner in the Sky – vacsora a magasban, ahol egy órán keresztül Alexandra Violin hegedül – 99 euró (4 emelkedés)

A befolyó összeg egy részét ösztöndíj formájában a Kolozsvár 2015 szervezőcsapata osztja majd ki 10 diák vagy egyetemista számára. Tehát a jelentkezőknek bizonyos formai és szakmai követelményeknek kell majd eleget tenni, amelyeket egy kiválasztott bizottság bírál majd el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS