2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs párod Bálint-napra? Itt van pár applikáció, ami segít

2015. február 14. 10:28, utolsó frissítés: 12:37

Az egyik csak bejön jeligére.


TinderA okostelefonos társkeresők origója, mindent hozzá kell mérni. Az ötlet nagyon egyszerű, ha telepíted a telefonodra, a GPS adatok alapján megmutatja a közeledben lévő potenciális partnerek fotóit, akinél szintén telepítve van az alkalmazás. Aki tetszik, azt jobbra húzva be lehet jelölni, másokat meg balra tolva vethetünk el. Ha az adott ember is bejelölt minket, akkor a Tinder összekapcsol, és máris lehet csetelni. Persze ez még nem garancia semmire.

Az összes applikáció közül a Tindernek van a leginkább húspiac jellege, hiszen lényegében csak a külső alapján döntünk. Legfeljebb akkor megyünk rá egy embernek az adatlapjára, ha a külseje szimpatikus. Mivel a regisztrálás után a Facebook profilképünket mutatja meg azoknak, akik a beállított távolságon belül vannak, ezért érdemes mutatós fotót beállítani magunkról, különben szinte esélytelen, hogy találatunk legyen.

Persze, ha csak egy gyors éjszakai kalandot akarunk, akkor nem is kell ennél feltétlen több. Végül is egy szórakozóhelyen is akkor kezdünk el valakivel flörtölni, ha megtetszik. Gyakorlatilag mégis emiatt is szokták a legtöbbet támadni a Tindert. Viszont a népszerűsége miatt valószínűleg ezen lesz a legnagyobb a kínálat, így ezen kapunk a legnagyobb valószínűséggel párt, vagy valami hozzá hasonlót.

A Google Play értékelése: 4,1


WillowReakcióként készítették a Tinder sikerére, és elméletileg pont azon a területen erős, ahol azt támadni szokták. A Willow fejlesztői úgy alakították ki, hogy ne csak a képek és a GPS adatok alapján kapcsolódhassanak a felhasználók, hanem a személyiségük alapján is. Sőt, azon van a hangsúly.

Az alkalmazást használóknak először egy "személyiségtesztet" kell kitölteniük, ebben például olyan kérdésekre kell válaszolni, mint mi a legkínosabb gyerekkori emléke, esetleg ha lehetősége lenne rá, min változtatni az eddigi életében, vagy hogy mikor volt, amikor utoljára segített egy szívességgel egy ismeretlennek.

És csak miután válaszoltunk a kérdésekre, mutatja meg a közelünkben lévő felhasználókat, először fotó nélkül. Ha a kérdésekre adott válaszai alapján megtetszik az illető, akkor kipipálhatjuk és összekapcsolódhatunk vele. Csak ezután láthatjuk a fotóit. Természetese, mint a Tinder esetében, itt is van lehetőség Facebookkal regisztrálni az oldalon.

Egy alkalmi kaland esetében ez lehet, hogy túl macerás, viszont ha komolyabb kapcsolatot keresünk, akkor akár működhet is. Persze semmi garancia nincs arra, hogy egy válasza alapján fel tudjuk mérni az adott személyt, utána pedig már égő lehet, ha nem szólunk hozzá. Ráadásul elég új dologról van szó, csak tavaly indították el Amerikában, így nálunk nincs is nagyon elterjedve, olyannyira, hogy az Androidos alkalmazás még nem is készült el, egyelőre csak iOS-ra szánták. A nemlétező felhasználók között pedig elég nehéz válogatni, pláné, hogy nálunk nem is olyan gyakoriak az Apple termékek.

A Google Play értékelése: -


HappnBizonyára mindenkinek van olyan élménye, hogy egy helyes lány/fiú ül vele szemben a kávézóban, már-már szemeztek is, de mielőtt összeszednénk a bátorságunkat, hogy leszólítsuk, megjön a barátnője/haverja, akire egész idő alatt várt, és így nem sikerül vele beszélgetni. Nos, ezt az appot gyakorlatilag nekik találták ki.

A Happn egy olyan lokációs alkalmazás, ami az alapján választja ki a potenciális partnereket, hogy kikkel kereszteztük egymás útját a nap folyamán, tehát, ha az adott szimpatikus lány/srác is használja, esélyünk van rá, hogy újra megtaláljuk, és felvegyük vele a kapcsolatot. Ehhez a tartózkodásaink GPS-koordinátáit használja fel: ennek segítségével a 250 méteres körzetében megtalálható valamennyi felhasználót felsorakoztatja időrendi sorrendben visszafelé, tehát a legfrissebb emlékek vannak legfelül a listában. A Tinderhez hasonlóan lehet ez esetben is értékelni az embereket, s ha mindketten szimpatikusnak ítéltük a másikat, akkor összekapcsol a rendszer.

A Happnt előszerettettél nevezik a Tinder legesélyesebb kihívójának a szakírók, viszont a romániai sikerességhez még felhasználók is kellenének, amiből Franciaországban van a legtöbb, lévén franciák a fejlesztői.

A Google Play értékelése: 4,4


HingeA készítői a társkereső oldalak egyik leggyakoribb csapdáját, az álprofilokat akarják kiszűrni, ezért nem elég az, hogy Facebookal lehet csak regisztrálni rá, onnan veszi le és mutatja meg a fotóinkat, hanem csak olyan embereket ajánl, akivel van közös ismerősünk. Tehát úgy működik, mintha az ismerősünk mutatna be egy ismerősének. Ráadásul naponta csak egy bizonyos számú potenciális jelöltet mutat meg, ami miatt eléggé korlátozott a használhatósága.

Különben hasonló mechanizmusra alapoz, mint a Tinder, tehát itt is el lehet vetni vagy szimpatikusnak lehet jelölni egy-egy személyt. Ráadásul a közös facebookos ismerősöket a Tinder is megmutatja.

A Google Play értékelése: 2,7


OkCupidAzzal hirdetik magukat, hogy a legjobb társkereső oldal. És ha nem is hisszük el ezt neki, a Tinderrel ellentétben van annyi előnye, hogy nem csak telefonon lehet használni, hanem például asztali számítógépen. Így nem is a GPS adatainkra támaszkodik, a regisztrációkor adhatjuk meg a tartózkodási helyünket, hanem kérdésekre kell válaszolni, illetve különböző preferenciákat kell megadni, ami alapján rangsorolja a számunkra érdekes embereket.

Az lehet az egyetlen problémánk vele, hogy nálunk nem igazán elterjedt az OkCupid, legalábbis nem annyira, mint a Tinder, amire, ha regisztrálunk, biztos szembe találjuk magunkat egy-két-sok ismerőssel.

A Google Play értékelése: 4,2


GrindrGyakorlatilag a Tinder melegek számára készített elődje, s csak bónusznak tesszük be azért, hogy még jobban körüljárjuk azt - mármint a Tindert. Ugyanis a Grindr újítása volt, hogy a GPS adatok szerint mutatja a közelünkben lévő online vagy nem sokkal korábban még online lévő felhasználókat, akikre rá lehet írni, ha megtetszik a profiljuk.

Igazából nincsen semmi szellemes benne, csak a melegeknek teszi lehetővé, hogy úgymond egy hordóban, és ne a tengerben halásszanak esetleg partner után.

A Google Play értékelése: 3,5

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS