2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biztos, hogy kellemes karácsonyunk és boldog új évünk lesz

2014. december 26. 10:12, utolsó frissítés: 2015. január 02. 10:09

Ismét elárasztotta postaládánkat képeslapok formájában a sok jókívánság. Az idei termésből válogattunk.


Folyamatosan érkeznek szolgálati postaládánkba a karácsonyi üdvözletek. És, ha már megint elblicceltük az üdvözletküldést (csak Facebookon üzentünk), akkor legalább egy anyagban bemutatjuk, hogy milyen sokan gondoltak ránk, pontosabban milyen sok szervezetnek, közéleti személyiségnek vagyunk rajta a sajtós címlistáján. Idei válogatásunkba nem került bele mindenki, de azért ne haragudjanak ránk. És viszont kívánjuk!

Első látásra kellemes hangulatúnak találtuk az MPP Hargita megyei szervezetének képeslapját, azonban amikor jobban szemügyre vettük, nem tudtuk értelmezni a gömb-motívumot, amelyben a karácsonyfa tükröződik, hogy a népességre vonatkozó jókívánságról ne is beszéljünk. És akkor még nem is említettük a bal alsó sarokba Painttel beillesztett MPP-logót. Első látásra kellemes hangulatúnak találtuk az MPP Hargita megyei szervezetének képeslapját, azonban amikor jobban szemügyre vettük, nem tudtuk értelmezni a gömb-motívumot, amelyben a karácsonyfa tükröződik, hogy a népességre vonatkozó jókívánságról ne is beszéljünk. És akkor még nem is említettük a bal alsó sarokba Painttel beillesztett MPP-logót.

Csoportkép, multikulti jókívánság. Inkább PR-nak tekinthető az Outward Boundtól érkezett képeslap, de ha ezt elfogadjuk, akkor a célnak megfelel. Csoportkép, multikulti jókívánság. Inkább PR-nak tekinthető az Outward Boundtól érkezett képeslap, de ha ezt elfogadjuk, akkor a célnak megfelel.

Elegáns, letisztult, egyszóval szép. Ne nyújtsuk a szót: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának idei képeslapja egyik kedvencünk.Elegáns, letisztult, egyszóval szép. Ne nyújtsuk a szót: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának idei képeslapja egyik kedvencünk.

Most tekintsünk el a felbontástól. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület munkatársa nem sokat törte a fejét, célratörő üdvözletet küldött. Most tekintsünk el a felbontástól. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület munkatársa nem sokat törte a fejét, célratörő üdvözletet küldött.

A Filmtett tevékenységi körével összhangban levő képeslappal kedveskedik. Az Interstellar jelenetébe belecsempészett karácsonyfa egyértelműen üzeni, csak film és karácsony legyen, és akkor a nehéz küldetésektől sem kell megijedni. A Filmtett tevékenységi körével összhangban levő képeslappal kedveskedik. Az Interstellar jelenetébe belecsempészett karácsonyfa egyértelműen üzeni, csak film és karácsony legyen, és akkor a nehéz küldetésektől sem kell megijedni.

Értjük mi, hogy a rádió nem írott sajtó, de azért a nyelvtannáci mégis kikívánkozik belőlünk. Karácsony. Mondom, karácsony.Értjük mi, hogy a rádió nem írott sajtó, de azért a nyelvtannáci mégis kikívánkozik belőlünk. Karácsony. Mondom, karácsony.

Bensőséges, meghitt hangulatot áraszt ez a képeslap, így még azt is megbocsátjuk a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaságnak, hogy nem kell szemüveget tegyünk, hogy kiolvassuk az ünnepi jókívánságait. Bensőséges, meghitt hangulatot áraszt ez a képeslap, így még azt is megbocsátjuk a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaságnak, hogy nem kell szemüveget tegyünk, hogy kiolvassuk az ünnepi jókívánságait.

Apró, stilizált magyal közé zárt célratörő üzenet, alul több nyelven is. Kicsit fantáziátlan, de legalább nem bonyolult a Kolozsvári Állami Magyar Színház üdvözlőlapja. Apró, stilizált magyal közé zárt célratörő üzenet, alul több nyelven is. Kicsit fantáziátlan, de legalább nem bonyolult a Kolozsvári Állami Magyar Színház üdvözlőlapja.

Előbb azt hittük, hogy az osztrák zászló, felirattal. Majd inkább hajlottunk azt gondolni, hogy egy komcsi időkből származó munkavédelmi tábla ez a BBTE részéről érkezett képeslap (?), amire jó sok betűtípust sikerült rázsúfolni. Miért is ne, hiszen ingyen volt a Paint készletében.Előbb azt hittük, hogy az osztrák zászló, felirattal. Majd inkább hajlottunk azt gondolni, hogy egy komcsi időkből származó munkavédelmi tábla ez a BBTE részéről érkezett képeslap (?), amire jó sok betűtípust sikerült rázsúfolni. Miért is ne, hiszen ingyen volt a Paint készletében.

Hegesztés vagy csillagszóró? Az Exposia Alkotócsoport képeslapjában főként azt szeretjük, hogy annak ellenére juttatja eszünkbe a karácsonyt, hogy a fotón semmi nem utal az ünnepre. Viszont ráérzünk, hogy a csoport fotózásban utazik. Az idézet lemaradhatott volna, de ezzel együtt is egyik kedvencünkké nyilvánítjuk. Hegesztés vagy csillagszóró? Az Exposia Alkotócsoport képeslapjában főként azt szeretjük, hogy annak ellenére juttatja eszünkbe a karácsonyt, hogy a fotón semmi nem utal az ünnepre. Viszont ráérzünk, hogy a csoport fotózásban utazik. Az idézet lemaradhatott volna, de ezzel együtt is egyik kedvencünkké nyilvánítjuk.

Hm. Szerencsére latin betűkkel is írja, mert pusztán a székely rovásírásból és a templomból rá nem jöttünk volna, hogy karácsonyi köszöntésről van szó. Esetleg az szolgálhatott volna tipp gyanánt, hogy a napokban, így karácsony előtt futott be szerkesztőségi postaládánkba a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete részéről érkezett levél. Hm. Szerencsére latin betűkkel is írja, mert pusztán a székely rovásírásból és a templomból rá nem jöttünk volna, hogy karácsonyi köszöntésről van szó. Esetleg az szolgálhatott volna tipp gyanánt, hogy a napokban, így karácsony előtt futott be szerkesztőségi postaládánkba a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete részéről érkezett levél.

Idén is dobogós a Bod Péter Megyei Könyvtár képeslapja. Ránézésre és tüzetesen szemlélve is csak annyit mondhatunk: tetszik ez a zöld szíves lap.Idén is dobogós a Bod Péter Megyei Könyvtár képeslapja. Ránézésre és tüzetesen szemlélve is csak annyit mondhatunk: tetszik ez a zöld szíves lap.

A képeslapból tudtuk meg, hogy az RMDSZ ellenzékbe vonulása óta még nem sikerült új államtitkárt kineveznie a kormánynak Pásztor Sándor vízügyi államtitkár helyére. Ami a lapot illeti, ilyeneket láttunk a képeslapokat áruló standon is.A képeslapból tudtuk meg, hogy az RMDSZ ellenzékbe vonulása óta még nem sikerült új államtitkárt kineveznie a kormánynak Pásztor Sándor vízügyi államtitkár helyére. Ami a lapot illeti, ilyeneket láttunk a képeslapokat áruló standon is.

A Legcukimukibb képeslap díjunk vitathatatlan nyertese lenne, ha lenne ilyen díjunk. De akkor most megalapítjuk, és ezennel egyszeri alkalommal oda is ítéljük. Az RMDSZ politikai alelnökétől érkezett lap olyan édi, hogy szerintünk még a hóemberek is cukorból vannak. Előjött belőlünk a gyermeki énünk, a kis homo ludens, imádjuk. A Legcukimukibb képeslap díjunk vitathatatlan nyertese lenne, ha lenne ilyen díjunk. De akkor most megalapítjuk, és ezennel egyszeri alkalommal oda is ítéljük. Az RMDSZ politikai alelnökétől érkezett lap olyan édi, hogy szerintünk még a hóemberek is cukorból vannak. Előjött belőlünk a gyermeki énünk, a kis homo ludens, imádjuk.

Kettő az egyben képeslap: megtudjuk azt is, hogy 25 éves a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és azt is, hogy ünnepi jókívánságokat kaptunk. Amúgy látvány tekintetében semmilyen kifogásunk nincs a képeslapot illetően. Röviden: tetszik.Kettő az egyben képeslap: megtudjuk azt is, hogy 25 éves a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és azt is, hogy ünnepi jókívánságokat kaptunk. Amúgy látvány tekintetében semmilyen kifogásunk nincs a képeslapot illetően. Röviden: tetszik.

Karácsonyfa, nézőkből. Díjazzuk a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata képeslapja eredeti ötletét. Karácsonyfa, nézőkből. Díjazzuk a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata képeslapja eredeti ötletét.

A Csíki Székely Múzeum ismét sikerrel veszi a képeslapszerkesztés összes akadályát. De ezt már megszoktuk részükről. A Csíki Székely Múzeum ismét sikerrel veszi a képeslapszerkesztés összes akadályát. De ezt már megszoktuk részükről.

Tavalyhoz képest sokat fejlődött a Suzuki Ház Paint-kezelési készsége. Idén vajon azt sugallják, hogy az angyal egy vadiúj szerkkocsival lep meg minket? Tavalyhoz képest sokat fejlődött a Suzuki Ház Paint-kezelési készsége. Idén vajon azt sugallják, hogy az angyal egy vadiúj szerkkocsival lep meg minket?

Szolid, letisztult a Székelyudvarhelyi Önkormányzat vezetője, Bunta Levente részéről érkező képeslap, amelyen még a karácsonyi díszek giccses csillogásának is eleganciát kölcsönöz a betűtípus.Szolid, letisztult a Székelyudvarhelyi Önkormányzat vezetője, Bunta Levente részéről érkező képeslap, amelyen még a karácsonyi díszek giccses csillogásának is eleganciát kölcsönöz a betűtípus.

Bár nem mondanánk azt, hogy a lila a kedvenc színünk, a Magyar Ifjúsági Értekezlet képeslapja a többi közül épp ezzel a markáns színnel tűnik ki. Az üzenet egyértelmű, tiszta, és még a hatféle betűtípus sem zavaró. Összképileg: jeles.Bár nem mondanánk azt, hogy a lila a kedvenc színünk, a Magyar Ifjúsági Értekezlet képeslapja a többi közül épp ezzel a markáns színnel tűnik ki. Az üzenet egyértelmű, tiszta, és még a hatféle betűtípus sem zavaró. Összképileg: jeles.

A Magmások üdvözletétől egy kicsit mindig ledöbbenünk, egyszerűen nem tudnak hibázni, mindenik tökéletes volt, amit tőlük kaptunk, ez is!A Magmások üdvözletétől egy kicsit mindig ledöbbenünk, egyszerűen nem tudnak hibázni, mindenik tökéletes volt, amit tőlük kaptunk, ez is!

Tökéletes az egyensúly az intézmény és a karácsony megjelenítése között, és ez kifejezett pozitívum. Azt is kifejezetten szeretjük, hogy nem tolják a képünkbe, mit is akarnakTökéletes az egyensúly az intézmény és a karácsony megjelenítése között, és ez kifejezett pozitívum. Azt is kifejezetten szeretjük, hogy nem tolják a képünkbe, mit is akarnak

Egy kicsit zavaró a szöveg olvasásakor a háttér mintázata, de azon kívül tetszik az RMDSZ elnökének üdvözlete Egy kicsit zavaró a szöveg olvasásakor a háttér mintázata, de azon kívül tetszik az RMDSZ elnökének üdvözlete

Ezt csak bónusznak, mert ennél kedvesebb és eredetibb üzenetű képeslapot ritkán kapunkEzt csak bónusznak, mert ennél kedvesebb és eredetibb üzenetű képeslapot ritkán kapunk

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS