2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jó a város, jó a kávé: Csíkban is szól az Erdély FM

2014. november 30. 09:18, utolsó frissítés: 2014. december 02. 10:15

Pénteken a Frei Caféból nyomta élőben az erdélyi magyar középosztály rádiója. Első benyomások?


Korodi Zsuzsa, az Erdély FM felelős szerkesztője csíkszeredai, így a marosvásárhelyi központú rádió csíki indulása dupla kihívás a számára.

Korodi ZsuzsaKorodi Zsuzsa


Terveink és reményeink szerint az Erdély FM az egyre szélesebb csíki középosztály rádiója lesz. Nem egységes ez a középosztály sem elvárásai, sem életformája szempontjából, de nagyon hasonlóak az aspirációi, a mentális térképe széles és sokrétegű. Vagyis olyan, mint amilyennek mi kitaláltuk magunkat - meséli.

Milyen volt az első csíki napotok?

- Az 88.1-es csíki frekvenciát a Frei-ből avattuk, onnan ment a reggeli show. Badics Petra és B. Szabó Zsolt innen vezették a Sárga tengeralattjárót. A műsor egy része úgy készült, hogy azokat hívtuk mikrofon elé, akik éppen beültek valamilyen kávékülönlegességre. Az ablakból láttuk a "tapstéri" óriásplakátunkat, kint esett a hó, bent fűszerillat. Már-már adventi volt a hangulat, de ezt csak műsor után fogalmaztuk meg, addig nagyon pörögtünk. Szerettük, élmény volt és jól, kedvesen reagáltak az első csíki hallgatóink is. Szerettük, hogy olyan lelkesek, mint mi magunk.

Badics Petra és B. Szabó ZsoltBadics Petra és B. Szabó Zsolt


Miben lesz csíkszeredai az Erdély FM?

- Mi Erdély rádiója vagyunk, akkor is, ha jelenleg csak három frekvencián szólunk. Sok mindent nem változtatunk, persze több lesz a csíki tartalmunk, de amikor csak Vásárhelyen szóltunk, akkor sem helyi rádióként gondoltunk magunkra. Csík egy pozitív, jóindulatú, modernizálódó város. Inspirálni fog bennünket, és remélhetőleg mi is Csíkszeredát.

Mi lesz a következő lépésetek?

- Jövő héten indul az új honlapunk, januártól igazítunk a műsorrácsunkon és lesz egy meglepetésünk a marosvásárhelyieknek is, de erről még korai lenne beszélni.Mit üzentek a konkurens rádióknak?

- Hogy jöjjenek el 6-án, este 6-kor a főtéri lampion-eregetésünkre és utána az Ólommadárba a bulinkra. Nincs semmi Sacramentum Gladiatorum típusú üzenetem, ez nem vallana ránk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS