2019. január 22. keddVince, Artúr
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt a monarchia kezdőcsapata! Vajon megnyerné a focivébét?

K. Á, G. L. 2014. július 11. 19:36, utolsó frissítés: 20:33

A döntőt játszó argentinokkal és németekkel is összehasonlítottuk őket, hogy a legvégén megszavazhasd, melyik a legjobb csapat.


A világbajnokság kezdetekor összeraktuk az Osztrák-Magyar Monarchia bombabiztos csapatát, amely szerintünk esélyesként indulna a torna megnyerésére. Mostanáig lehetett szavazni a kezdőcsapatra, amelyet most összevetünk a döntő résztvevőivel - a németekkel és az argentinokkal -, hogy a végén szavazatoddal eldönthesd, kinek kell/kellene nyernie a világbajnoki címet.

Argentína

A hollandokat kiejtő elődöntős kezdőcsapatot vettük alapul, akik egy kicsit fura 4-4-2-es felállásban játszottak, Messivel a támadó középpályás posztján. A kapuban Romero véd, a hátvédek Rojo, Garay, Demichelis és Zabaleta, Mascherano van a védekező középpályás posztján, bal szélen Pérez, jobb szélen pedig Biglia. Majd Messi jön, a támadó posztokon pedig Lavezzi és Higuaín.Argentínának remek csatárai vannak, és az utóbbi két világbajnokságon az edzők rendre úgy gondolták, a támadójátékra alapozzák majd a győzelmeket. Csakhogy ez nem jött be. A mostani edző, Sabella remekül megszervezte a védelmet (Hollandia ellen gyakorlatilag hét védekező típusú játékost küldött a pályára), és ez bejött. A csapat mindössze három gólt kapott eddig.

A csapat Messi szabad mozgására alapoz, amit, ha sikerül is megállítaniuk az ellenfeleknek, 2-3 játékos kell hozzá, ennek segítségével pedig a támadók előtt terek nyílnak meg. Csapatban védekeznek, de a védősor sebezhetőnek tűnik, Demichelis és Garay nem klasszisok a kategóriájukban. A csapat azonban fáradt, 120 percet játszott legutóbb, ráadásul egy nappal kevesebbet pihenhetnek, kérdés, hogy tudnak-e még egyszer végig összpontosítani, ha egy komoly csapat nyomás alá helyezi őket.

Németország

A németek esetében a brazilokat kiütő kezdőcsapat az alap, 4-2-3-1-es felállásban. Természetesen Neuer véd a kapuban, a hátvéd posztokon Höwedes, Hummels, Boateng és Lahm játszik, védekező középpályások Schweinsteiger és Khedira, míg a támadó középpályás Kroos. Középpályán bal szélen Özil, míg jobb szélen Müller, az előretolt csatár pedig Klose.
Nem kérdés, hogy a németek esélyesebbek, szenzációs támadó futballt tudnak játszani, a Brazília elleni 7-1 után nem is kell ezt nagyon bizonygatni. A csapatot minden téren világklasszisok alkotják, azonban Özil vagy Götze nem mindig hozza az elvárásokat. A kapitány sok kritikát kapott azért, mert Philip Lahmot középpályán játszatta, igaz, most már a „helyére került”.

A világbajnokságon azonban a védelem néha nagyon szervezetlenül működött, Algéria ellen gyakorlatilag nagy szerencse (és Neuer kapus) kellett, hogy ne kapjanak néhány gólt az első 30 percben. Az biztos, ez a csapat csak támadni tud, ha pedig megszerzik a vezetést, onnan nagyon nehéz visszajönni ellenük, hiszen nagyon gyors kontrákat tudnak mutatni. Ezenkívül rengeteget passzolnak, és általában sikerrel veszik át a középpálya feletti hatalmat.


Osztrák-Magyar Monarchia

A monarchia csapatát klasszikus 4-4-2-es formációban képzeltük el, a kapuba Cech került, a védősorba pedig az osztrák Alaba, a szlovák Skrtel, a bosnyák Besic és a lengyel Piszczek került be. A védekező középpályás helyén a horvát Modric van, a támadó középpályásén pedig a szlovák Hamsik, a két szélső középpályás poszt a magyaroké, bal oldalt Dzsudzsák, míg jobb oldalt Lovrencsics játszik. Csatárnak a horvát Mandzukicot és a magyar Szalait választottátok.
A Szalaival és Mandzukiccsal felálló válogattunk főleg a ponthelyzetekben reménykedhet. Magas, jól fejelő csatárok, akik esetenként meg is tudják tartani a labdát, míg Hamsik vagy Dzsudzsák felér a támadáshoz. Modric remek irányító, a mélységi passzok pedig jól jöhetnek. A két szélső védő rendszerint fel szokott zárkózni a támadásokhoz. Minden azon múlhat, mennyire összeszokott a csapat. Vannak néhány tapasztalatlannak számító játékos is a kezdőben, ezen mehet el a mérkőzés.galeria_15884.jpg
galeria_15885.jpg
galeria_15886.jpgKinek kell/kellene nyernie a világbajnoki címet?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS