2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Földrajz és biológia volt Csíkban ma a sláger

B. P. E., G. L. 2014. július 04. 16:11, utolsó frissítés: 2014. július 05. 09:39

Pénteken a választható tantárgyakkal folytatódott az érettségi, ami a csíkszeredai érettségizőket nem izzasztotta meg nagyon.Renáta, Venczel József Szakközépiskola: Biológiát választottam, és többé-kevésbé jól ment. A többi tantárgy is rendben volt, a román volt egy kicsit nehéz számomra, de abból is csak az írásbeli. Nem tudok annyira jól románul, így nem tudtam jól leírni azt, amit a harmadik tételben kértek, a Mihai Eminescu verset.


Gabó és Edina, Joannes Kájoni Szakközépiskola: Földrajzból vizsgáztunk mindketten. Nekem kevésbé sikerült, neki jobban. Én nem szeretem a földrajzot, de ez volt a legegyszerűbb, amit választhattam. Európa jól ment, Románia nem. A többi vizsga jól ment, nagy meglepetés volt számomra, de a matek ment a legjobban. Soha nem hittem volna, hogy a matek fogja felemelni az átlagot.
Bernadett, Joannes Kájoni Szakközépiskola. Földrajzból vizsgáztam. Én tavaly érettségiztem, és csak azért vizsgáztam ma, mert nincs meg a 6-os átlagom. Úgy gondoltam, a földrajz a legkönnyebb, ezért ebből próbálok javítani. Elég jól is ment, számítottam ezekre a tételekre. 7,15-re van szükségem ebből a tantárgyból, és úgy érzem, meglesz.


István, Márton Áron Gimnázium: Földrajzból vizsgáztam, és nagyon jól sikerült, szerintem könnyű volt. Voltak nehezebb részei is, a vasérces dolgok. Azért választottam a földrajzot, mert azt régebb óta tanuljuk, és úgy gondoltam, könnyebb is lesz átismételni. A történelem vizsgám ment kevésbé jól, mert nem számítottam a 14-18. századra, inkább a 20. felé hajlott a fiatalság. A magyar volt a legkönnyebb, gondolom, abból a tantárgyból nem sokat fognak elvágni.


Anita, Márton Áron Gimnázium: Ma anatómiából vizsgáztam, és egészen jól ment, könnyebb volt, mint a próbaérettségin. Biosz-kémia osztályban végeztem, és azért választottam ezt a tantárgyat, mert jobban megy, mint a kémia vagy fizika. Ez volt számomra a legkönnyebb vizsga, a román pedig a legnehezebb, leginkább amiatt, mert nem számítottam Eminescura. Úgy tippelem, 8,50 körüli lesz az átlagom. Volt olyan tantárgy, amelyikből kicsit könnyebb, és volt amelyikből kicsit nehezebb volt, mint amire számítottunk.


Attila, Venczel József Szakközépiskola: Biológiából érettségiztem. Nehezebbre számítottam, de elég tűrhető volt. Az a tétel volt a legkönnyebb, amikor a megadott válaszok közül kellett kiválasztani a helyeset, lehetett tippelgetni, ezen kívül esszét kellett írni emésztés a szájüregben témában. Volt valami könnyű számigálás, és keresztezés is két babfajtával, de az nehéz, neki sem fogtam. Nagyjából ennyiből állt. A matek is könnyű volt, a román viszont elég nehéz, a magyar meg olyan közepes.


Zoltán, Márton Áron Gimnázium: Földrajzot választottam, mert úgy érzem, ez a legkönnyebb a választhatók közül. Legalábbis nekem. Társadalomtudományosként választhattam volna még logikát, pszichológiát, filozófiát vagy földrajzot is. Legalább kilencesre számítok. Az első tétel Európáról szólt, volt egy vaktérkép és ahhoz kapcsolódtak a feladatok. Országokat és fővárosokat kértek. A második tétel Romániáról szólt, folyókat, városokat és tájegységeket kellett azonosítani, például a Keleti-Kárpátok déli csoportjának és a Moldvai-Szubkárpátoknak a domborzatát kellett összehasonlítani, különbségeket írni. Legalább hatos kellene legyen. A történelem elég szívatós volt, mert nem erre számítottunk, de egy hatos az is kellene legyen. A román nem volt olyan vészes, és remélem magyarból is megírtam a hatost, sosem voltam jó magyarból.


Renáta, Márton Áron Gimnázium: Logikából érettségiztem, könnyen ment, mert értettem minden kérdést. Egy óra alatt megoldottam minden tételt. Azért választottam logikát, mert sok embertől hallottam, hogy a logikát a legegyszerűbb megoldani. Könnyen átvettem az anyagot. Kellett tanulni, de egyszerűen meg lehetett érteni. Úgy érzem, hogy a többi tantárgy is sikerült. Logikából legalább kilences kellene legyen, mert lehet, hogy rontottam el dolgokat. A többiből is legalább nyolcasra-kilencesre számítok.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS