2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túlcsordulunk a boldogságtól: a sapisok és a kolozsváriak is a legjobbak között

2014. március 21. 11:47, utolsó frissítés: 13:19

A Boldogság Nemzetközi Napján Pharrell Williams kihirdette a legjobb feldolgozásokat: Romániából négy videó került be a topba.


A Sapientia és a kolozsváriak videóját is beválasztották a világ legjobb Happy-adaptációi közzé. A Boldogság Nemzetközi Napja alkalmából fogott össze az ENSZ és Pharrell Williams.

A zenész március 20-án, minden időzónában délben hirdette ki a legsikerültebb Happy-feldolgozásokat, amelyek közé a Sapientia EMTE és a kolozsvári hipszterek videóját is beválasztották.


Kalamár Gáspár Gábor, a Sapientia EMTE Rektori Hivatalának PR-felelőse, a sapientiás videó készítője a Transindexnek elmondta, már tavaly ősszel eldöntötték, hogy ebben a tanévben is készítenek egy videót az egyetem népszerűsítésére. Az első ötletük a 2012-es nagy népszerűségnek örvendő Tóth Szabolccsal készült videó (Viktor és az egyetem) folytatása volt, több forgatókönyvet is előkészítettek, és már TSZ-szel is beszéltek. Közben viszont elkezdtek terjedni a Happy-adaptációk.

"Arra gondoltunk, hogy a kettőt összeolvasztjuk egy videóba, de végül az a döntés született, hogy halasztjuk a TSZ-el készülő anyagot és gyorsan készítünk egy Happy-adaptációt. Közben hetente jelentek meg a hasonló videók és amire a forgatáshoz értünk, kicsit úgy éreztük, hogy már biztos lerágott csont az egész, és készítünk egy anyagot belső használatra. Összeállítottam egy dokumentációt és forgatókönyvet, ez alapján castingolták a személyeket a kari PR-osok (Búzás Beáta, Csíki Adél, Kovács Ágota, Palkó Réka), akik csak Sapisok lehettek" - magyarázta Kalamár.

Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában forgatták a videót, az egyetem kampuszaiban, mindenhol egy-egy napot. Az előkészültekkel, forgatással és utómunkával együtt szűk egy hét alatt készült el a videó.

"Egy egész autónyi felszerelést vittem magammal, este pedig a helyszínen vágtam is az anyagot. A forgatást megnehezítette, hogy nem állt rendelkezésemre profi filmes csapat, a stábot a kari PR-os és néhány segítőkész diák alkották. Három napig együtt buliztunk a tanárokkal, a diákokkal, valamint az adminisztrációs személyzettel, és mint minden jó buli, ez is azzal a kellemes fejfájással végződött, amit másnap kicsit se bán az ember" - mesélt az élményeiről.A Kelet-európai időzónából többek között bekerült a kijeviek boldogságért harcoló Majdanos videója, a bukarestiek mindenkit megérintő boldogsága és a bukarestiek másik, eddig számunkra még ismeretlen feldolgozása. De a Közép-európai időzónából a budapesti feldolgozást is beválasztották a legjobbak közé.A 24hoursofhappiness.com weboldalon futó 24 órás esemény mellett Pharrell arra kér mindenkit, hogy cselekedjenek és segítsenek a globális humanitárius tevékenységekhez pénzt gyűjteni. Emlékeztet arra, hogy mindenki megérdemli a boldog, egészséges életre való esélyt, és arra buzdít, hogy adakozzunk az ENSZ humanitárius tevékenységeinek megsegítésére. Adakozni ezen az oldalon lehet.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS