2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szívatós lesz a 11. Humorfesztivál

G. L. 2014. március 20. 16:52, utolsó frissítés: 17:29

Kolozsvár és Marosvásárhely mellett idéntől már Kézdivásárhelyen is nevethetnek a stand-up comedy kedvelői. De elmarad az amatőrök versenye.


Új humoristák felfedezése helyett a tehetséggondozáson lesz a lényeg, illetve Kolozsvár és Marosvásárhely mellett már Kézdivásárhelyen is tartanak Humorfesztivál gálát 2014-től - ezek az április 10-13. között megszervezett 11. Erdély Humorfesztivál legfontosabb újdonságai, amit a csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentettek be a szervezők: Jakab Adorján az RMDSZ részéről, illetve Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái. Emellett egy őszi Humorfesztivál turnét is beharangoztak.


Már mindenkit felfedeztünk, akit érdemes volt, fel kell nőjön egy új nemzedék

indokolta az amatőr humoristák versenyének elmaradását Béfé. Elmondta, már tavaly is csak három színpadképes produkció volt a jelentkezők között, ezért idén inkább meg sem szervezik számukra a vetélkedőt, várnak még, hogy gyűljenek a tehetségek. Helyette az elmúlt tíz évben felfedezett tehetségek bemutatását, népszerűsítését vállalták fel, számukra szerveznek egy szívatós vetélkedőt.

Béfé, Jakab Adorján és TSZBéfé, Jakab Adorján és TSZ

A Humoristák Viadalán egymást zsűrizik és - a szervezők szerint remélhetőleg - szívatják. A versenyen részt vesz például az 1. és a 2. Humorfesztivál győztese, Csók Zsolt, aki azóta a kecsegtetőbb régész szakmát választotta. Versenyez majd rajta György Boti, aki a 8. fesztivál győztese és Zsók Levi is, aki soha nem nyert, viszont többször is versenyzett, s mára a budapesti Dumaszínház rendszeres fellépője. De hiányozni fog a korábbi győztesek versenyéből Felméri Péter, akivel majd a kolozsvári gálán vigasztalódhatnak a rajongói.


A Humoristák Viadalán kívül fellép még Litkai Gergely

Karinthy-gyűrűs humorista, a Dumaszínház alapítója, legújabb önálló estjével természetesen a Szomszédnéni Produkciós Iroda is bemutatkozik, mert megtehetik. De ott lesz az Open Stage is.


"A 10. Humorfesztivál rólunk szólt, éppen csak szentté nem avattak, éppen ezért idén háttérbe húzódunk, Kolozsváron a sztárfellépők mellett Felméri Péteré lesz a gála főszerepe" - nyilatkozta TSZ. Annak a gálának, amelyet idéntől már nem csak Kolozsváron és Marosvásárhelyen mutatnak be, hanem az Open Stage egyik tagja, Lung László Zsolt invitálására Kézdivásárhelyen is.


Badár Sándor humorista és fia, Badár Tamás illuzionista, bűvész lesznek

a marosvásárhelyi és a kolozsvári gála sztárjai, akik a színpadon esnek egymásnak, s szívatják vagy tüntetik el egymást. "Badárnak rengeteg vicces története van, állítólag egyszer hét órán át beszélt, a legutóbbi humorfesztiválos fellépésekor csak másfél órát mesélt el, szóval biztos lesz mit mondania" - ajánlották a műsort.

A szervezők ugyanakkor egy őszi Humorfesztiválos turnét is beígértek, aminek a keretében azokban a városokban lépnek fel, amelyek a tavaszi fesztiválról kimaradtak. Elmondásuk szerint egyelőre még nincs meg a helyszínek pontos listája, de valószínű, hogy fellépnek majd Aradon, Szatmárnémetiben, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is.


Jakab Adorján szerint az RMDSZ számára fontos, hogy közösségépítő, minőségi rendezvényeket szervezzenek a közösségnek, és véleménye szerint az Erdélyi Humorfesztivál egy ilyen esemény, amelyen egyben a fiatal tehetségeknek is fellépési lehetőséget tudnak biztosítani.

Jegyeket a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban, a kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál, a KMDSZ irodájában, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál, illetve a biletmaster.ro honlapján lehet vásárolni. A pénteki program 25 lejbe kerül, míg a gálákért 20 lejt kell fizetni. A kolozsvári rendezvényekre 40 lejes kedvezményes bérletet is lehet váltani.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS