2018. június 18. hétfőArnold, Levente
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdje a napot a nagy horoszkópteszttel!

2014. február 19. 09:01, utolsó frissítés: 12:08

Az egyik kolléga búskomorságba esett, a másiknak a pénteki horoszkópja egy az egyben leírta a hétfői napját, és volt, aki kegyetlenül pszichoanalizálta magát. Szerkesztőségünk horoszkópot tesztelt.


A módszertan: először is megkérdeztük a kollégák horoszkópját. Az első magvas megállapításunk, hogy mindenki tisztában van vele, milyen csillagjegyben született, vagyis a horoszkóp egy olyan egyetemes tudás, ami előbb-utóbb mindenkit utolér. Lehetőleg csillagjegy-párokat is kerestünk, hogy ahol lehet, kontrollcsoportot állítsunk fel: legyen, aki ugyanazt a horoszkópot még reggel, míg a másik alany csak a nap végén olvassa el. Ezzel a nagyon rémisztően hangzó önbeteljesítő jóslatokat akartuk kiszűrni, vagyis hogy kiderítsük, mennyire befolyásol a horoszkóp elolvasása minket abban, hogy hogyan alakítjuk a napunkat. Tesztelés alá az egyik legnagyobb magyar asztroportál horoszkópját vetettük.


Az eredmények összegyűjtése után elborzadtunk a 10 oldalnyi, vallomásszerű szöveg láttán, és gyorsan egy horoszkópelemző bizottság megalakítása mellett döntöttünk. A második gyors következtetésünk az volt, hogy bár nem akartunk, remek módszert találtunk arra, hogy a munkáltatók hogyan kémkedjenek az alkalmazottaik után.
illusztráció: Gorbash Varvara via Shutterstock.com
Az eredmények

A Szűz kollégánkat a naplóírással egybekötött horoszkópfigyelés teljes búskomorságba taszította: rájött, hogy vele napokig nem történik semmi említésre méltó, legfeljebb a Facebookon nézheti, hogy mások már megint mit csinálnak. Mivel mindenkit arra kértünk, hogy a munkáról, a magánéletről és anyagi helyzetről is számoljanak be, volt olyan Kosunk, akinek arra kellett rájönnie, hogy a másodikból neki nincs is, a harmadikból is elég kevés. A Halak kollégánknak viszont valódi időutazási élménye volt: a pénteki horoszkópja egy az egyben leírta a hétfői napját. A Skorpió meg annyira belemelegedett a horoszkópolvasásba, hogy már a saját élményeit is csak ilyen terminológiákban tudta megszövegezni: sokáig nem is tudtuk, melyik az eredeti szöveg, és melyiket írta ő. Nyilas szerkesztőnk egyszerűen nem vett részt a tesztben, mert szerinte mindenkivel ugyanaz történik: ülünk a monitor előtt, és gépelünk.


A párban tesztelő Vízöntők elég párhuzamosan működtek a horoszkóppal, nem sok egyezést találhatunk benne. Bár Bálint-napra azt jósolták nekik, hogy úgy bánnak majd a párjukkal, mint a beosztottjaikkal, a ledominálás helyett inkább a közös társasjátékot, illetve a romantikus vacsorát választották.

A Halak kolléga ugyan nem volt párban, de ők eleve többen vannak: a teljes munkahéten sikerült egy 25%-os napi egyezést összehozniuk, illetve a már említett napcserét, de alapvetően eléggé kiábrándultan zárták a tesztet. Volt egy Oroszlán párosunk is, itt még a nemi arányok is megfelelőek voltak: egy női és egy férfi szempontot is megismerhettünk. Bár egyikük kedd magasságában elkezdett hinni a horoszkópban, aztán már nem nagyon talált túl sok egyezést, ennek ellenére igyekezett a kéretlen tanácsokat megfogadni. "Vakon" tesztelő kollégánk viszont folyton mellélőtt. Vagyis na, a horoszkópja.
A Kos tesztelők közül az, aki csak utólag követte, hétfőn talált összefüggést a horoszkóp és a történések között, a többi napokon: “hülyeség, nem is, alig szól nekem” kezdetű következtetésekre jutott. A másik tesztelőnk meg annyira belemerült a saját pszichoanalízisébe, hogy alig mertük fényes nappal elolvasni, amit írt.
Következtetések

Akit ezzel a kiváló kísérlettel sem sikerült meggyőznünk a horoszkóp fölöttébb hasznos és szükséges voltáról, annak tudjuk még ajánlani az Ezoterikus bullshit-generátort, vagy pedig húzzon egy Tarot-kártyát.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS