2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdély-szerte gyertyát gyújtottak a szegényekért

2013. október 13. 14:50, utolsó frissítés: 2013. október 14. 09:25

Az egyre nagyobb figyelmet kapó akción több mint 7300 személy vett részt, akik összesen 41.624 lejt adományoztak a szegények karácsonyára.


Összesen tizenhat erdélyi településen csatlakoztak a Gyulafehérvári Caritas által szervezett Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akcióhoz, világítottak meg egy közteret és gyűjtöttek adományokat a szegények megsegítésére.

Mécseseket gyújtottak Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Erdőszentgyörgyön, Szovátán, Csíkszeredában, Csíkkarcfalván, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóremetén, Gyergyóditróban, Maroshévízen, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Bereckben, Sepsiszentgyörgyön, Gyulafehérváron és Petrozsényben is. Az akciót Európa-szerte decemberben meg fogják szervezni, de nálunk a kedvezőbb októberi időjárás miatt október 11-én, péntek este tartották.

Gyertyagyújtás Székelyudvarhelyen (Fotó: a Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala)Gyertyagyújtás Székelyudvarhelyen (Fotó: a Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala)


Marosvásárhelyen is gyújtottak mécseseket Marosvásárhelyen is gyújtottak mécseseket


A szervezők szerint a rendezvény évről-évre egyre nagyobb figyelmet kap, ami a résztvevők számában és az összegyűlt adományokban is megmutatkozik. Elmondásuk szerint leginkább a kisgyerekek számára élmény a gyertyagyújtogatás, akik izgatottan figyelik a rengeteg lángocskát.

Idén több mint 7.300 személy vett részt az akció, akik összesen 41.624 lejt adományoztak (6.444 lejjel többet, mint a tavaly). Az összegből a Gyulafehérvári Caritas a hátrányos helyzetű emberek, szegény családok és magára maradott öregek számára igyekszik szebbé tenni a karácsonyt.

A gyerekek élvezték leginkább az akciótA gyerekek élvezték leginkább az akciót

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS