2018. december 15. szombatValér
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mennyiből ússzuk meg idén a nőnapi virágot?

G. L. 2013. március 08. 15:53, utolsó frissítés: 15:59

A legolcsóbban hóvirágot lehet kapni, a legtöbbet a cserepes ciklámenért kértek. Kolozsváron és Csíkszeredában is nézelődtünk.


Ha nőnap alkalmából egy kicsit is mutatósabb virággal akarjuk köszönteni ismerőseinket, simán belefuthatunk egy 20-30 lejes összegbe. A kolozsvári és a csíkszeredai utcai árusoknál is szétnéztünk, különbségek alig vannak az árakban. És persze ma van az a nap, amikor biztosan senkinek sem okozhat fejtörést egy virágárust találni: különösen a buszmegállók és a tanintézmények környékén találhatók meg nagy sűrűségben.

Mindkét városban jácintból, tulipánból és hóvirágból van a legnagyobb választék az utcai árusoknál, azt kínálják a legtöbben. Kolozsváron rózsából és orchideából is igen szép a választék, de lehet kapni klasszikus szegfűt, cikláment és gerberát is - de ezeket rendszerint jól elrejtve tartják.Kolozsváron a jácint a legnépszerűbb, ami fehér, rózsaszín és lila színben egyaránt kapható. Egy kis örökzölddel csokorba kötve akár hét lejt is kérhetnek érte, de kevésbé mutatósat már 3 lejért is lehet kapni. (Szerintünk azt inkább hanyagoljuk.) A cserepes változat, amely az elárusítók szerint szintén népszerű, 10 lejbe kerül, és valóban megéri az árát, mert nagyon szép. Csíkszeredában valamivel olcsóbban meg lehet oldani a virágvásárlást, tegnap 3 lejért is szépeket lehetett kapni, sőt ha nagyobb mennyiségben akartál vásárolni, még kedvezményt is adtak: négy csomagolt szál 10 lejbe került.

galeria_9826.jpg
Kirakodóvásár a kolozsvári hajnal negyedi buszmegállóban
galeria_9827.jpg
galeria_9828.jpg
A tulipán átlagosan 4 lejbe került, de lehetett alkudni belőle
galeria_9829.jpg
Hóvirág, tulipán, jácint és rózsa: ezek a legkelendőbbek
galeria_9830.jpg
Egy szál rózsáért akár 10 lejt is elkértek
galeria_9831.jpg
A cserepes jácint 10 lejbe került, és a legnépszerűbb volt


A becsomagolt tulipánért akár 7 lejt is elkértek, de azért olcsóbban is lehetett találni. Egy szálat 4 lejért adtak, de ha többet vettél - itt is lehetett alkudni, három szálat 10 lejért kínáltak. A hóvirág általában 2 lej, de ha többet veszel és jól beszélsz az árussal, ezen is lehet még spórolni. A rózsáért és az orchideáért egyaránt átlag 10 lejt kértek, de rövidebb szárú rózsát már olcsóbban, 5 lejért is lehetett kapni. A cserepes virágok közül ciklámenből kínáltak a legtöbbet, ezt 20 lej körüli áron lehet megvásárolni.

A kolozsvári Magnólia virágüzletben a rózsából és a tulipánból volt a legnagyobb a választék, úgy tűnt abból is vásárolnak a legtöbben. Itt egy szál rózsáért átlagban 12 lejt, míg a tulipánért 5 lejt kértek.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS