2019. február 19. keddZsuzsanna
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Először villámtömegeztek a kolozsváriak

szerk. 2003. november 04. 19:16, utolsó frissítés: 19:01

#b#[fotóriport]#/b# Az első erdélyi villámtömeg, azaz #b#flash-mob#/b# kissé olyanra sikerült, mint a magyar narancs. Kisebb is, savanyú is, de a mienk. A távolmaradottak meg bánhatják!

Ma délután két óra előtt öt perccel a kolozsvári Központi Áruház (Central) előtt 20-25 ember kinyitotta a magával hozott újságot, amelyre a szemeknek lukat vágott. És ezzel kezdetét vette az első kolozsvári flash-mob. A villámtömeg-toborzás két hete útjára indult emailes körlevélben történt, amelyben felszólították a kolozsváriakat, hogy egy bizonyos időpontban egy újságban kivágott résen át bámulják öt percig egymást, illetve a járókelőket.

Mennyire sikerült a mob-filozófiához hűen megdöbbenteni a kívülállókat? Az egyik beszólás – N-aveti ce face?! (Nincs jobb dolgotok?!) – szerint a helyszíni fogkefeárusok mindenképp veszélyeztetve látták az üzletüket.

A hamisíthatatlan flash-mob hangulatot a túl nagy számú újságíró is zavarta, minden harmadik performerre jutott egy fotós. A résztvevők mindezek ellenére szemmel láthatólag jól szórakoztak. Kíváncsian várjuk, hogy a szervezők milyen aberrációt készítettek elő a következő megmozdulásra.Előkészületi gyakorlatok. Nem mindegy, hogy hova fúrjuk a lyukat – a rosszul elhelyezett nyílás komoly szembántalmakhoz is vezethetElőkészületi gyakorlatok. Nem mindegy, hogy hova fúrjuk a lyukat – a rosszul elhelyezett nyílás komoly szembántalmakhoz is vezethetA legifjabb flashmoboló, amint újságfogási technikákat les el az idősebbektőlA legifjabb flashmoboló, amint újságfogási technikákat les el az idősebbektől
Volt, aki végig megőrizte inkognitóját


És volt, aki valóban belefeledkezett az újságbaÉs volt, aki valóban belefeledkezett az újságbaKíváncsi pópa. Ez is az ördög egyik mesterkedése?!Kíváncsi pópa. Ez is az ördög egyik mesterkedése?!A gyanú beigazolódott: jobboldalt maga Titusz SátánA gyanú beigazolódott: jobboldalt maga Titusz SátánDetektív-perspektíva. Colombo is így kezdteDetektív-perspektíva. Colombo is így kezdteAz áruház menedzserei nem reagáltak az eseményre, de szerencsére a biztonságiak semAz áruház menedzserei nem reagáltak az eseményre, de szerencsére a biztonságiak semA sajtó a dolgok mögé akart látni, és mindenkitől megkérdezte, hogy az ő-e az értelmi szerzőA sajtó a dolgok mögé akart látni, és mindenkitől megkérdezte, hogy az ő-e az értelmi szerzőUraim! Csak jöjjenek utánam, nincs itt semmi látnivaló!Uraim! Csak jöjjenek utánam, nincs itt semmi látnivaló!Kukucs!Kukucs!Sajtószemle. Mi is történt ma a nagyvilágban?Sajtószemle. Mi is történt ma a nagyvilágban?A fotósok többsége a legkisebbet molesztáltaA fotósok többsége a legkisebbet molesztáltaA félénkebbeknek jódozott só fogyasztását ajánljuk, hogy legközelebb legyen merszükA félénkebbeknek jódozott só fogyasztását ajánljuk, hogy legközelebb legyen merszükEzek a városiak egyre bolondabbak!Ezek a városiak egyre bolondabbak!Fotók: Lőrincz Edina, Sipos Zoltán

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS