2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tíz tárgy, amire mi sem számítottunk a feketetói vásáron

szerk. 2012. október 15. 19:32, utolsó frissítés: 19:50

A bikafejről nem tudtuk eldönteni, valódi-e vagy csak maszk, és a tavaszi kampányolós magyarkártyák átlényegülésén is csak pislogtunk.


Miniatűr fényképezőgépekMessziről nem is jöttünk rá, hogy micsoda, az árus is egy pillanatig elgondolkodott, mielőtt közölte, hogy "sunt pentru poze". A távcső két oldalán található fotógépecskék majdnem életnagyságban szerepelnek a képen.

TaxióraIdőben nem sikerült betájolni ezt az oldschool taxiórát, de azt írja rajta, hogy az "Exact" Berlinben gyártotta Románia számára. Vajon feldobná vagy elijesztené az utasokat, ha ma egy ilyent látnánk egy taxiban, csak a design kedvéért?"A fül"Biológiaóráink remek szemléltető eszközei-sorozatából egyik darab, éspedig a fül, kagylóval, hallójáratokkal, ahogy kell. Ha meguntuk a gyerekünk nyafogását a félszemű plüssmaci után, vegyünk neki egy "oktató és szórakoztató kettő az egyben" fület.

KampánykártyákA kampánykártyák árusításában az átlényegülés a legabszurdabb: ezek új kártyapaklik, és kész, semmi kampány. Az eladót teljesen hidegen hagyta, hogy pár hónappal korábban teljesen ingyen osztogatták, öt lejt kért darabjáért. Már csak az a kérdés, honnan szerzett ennyi új paklit?

Szárnyas malacA cuki malacot vevőcsalogatónak akasztották ki egy standhoz, de önmagában is figyelemfelkeltő lenne. A valaha motorral szárnyakat csapkodó röfi most egy cérnán himbálózott ide-oda.

HüvelySaccperkábé a '70-'80-as évekből származhat ez a löveg, amelyet persze "a lényeg" nélkül árult egy fiatal srác. "Jó kicsi dísztárgy, mi?" - kérdezte nevetve.galeria_8735.jpg
Futottak még kategóriában: ez a magassarkú hímzett tornacipő egy nagy csomó barna és fekete között virított
galeria_8736.jpg
Bájos kis "ensemble" cicákkal, sassal és Ţepessel
galeria_8737.JPG
No comment
galeria_8739.jpg
Teljes moci, cákkpákk
galeria_8744.jpg
A vallási giccs egyik legmegdöbbentőbb alkotása. Bár a háromarcú isten ábrázolása a középkorban elég elterjedt volt, ez a kép ma mégis szíven üt.
galeria_8745.JPG
Szigony és kalózkalap, bálnavadász Jack Sparrow-knak előnyös áron.


Steampunk-hatású gyűrűEgy saját készítésű ékszereket áruló lánynál találtuk ezt a jópofa modellt. Az átlátszó epoxiba öntött fogaskerekek és egyéb apróságok talán kicsit extrém, de mindenképp ötletes gyűrűt eredményeznek.

Élethű bikamaszk vagy valódi bikafej?A vásár egyik legváltozatosabb felhozatalú standján fedeztük fel ezt, az egyik verzió szerint élethű bikafejet, ami régebben talán maszkként szolgált, csak annyira megkeményedett a bőr, hogy már lehetetlen felhúzni a fejre. Egy másik vélemény szerint ezt tulajdonképpen a bika fejként viselte. Megtapogatni azonban senki sem mert.

Kellemetlen emlékű tárgyakSzovjet tiszti sapkában árulta az eladó ugyanezen a standon a román és magyar fordítású könyveit, és 100 lejért egy "eredeti" náci tisztet ábrázoló képet.

1940-es térképEgyszerűen izgalmas volt megnézni a bő hetven évvel ezelőtti Magyarország úthálózatának állapotát, autós reklámjait vagy a Shell benzinkutak elérhetőségeit. Órákig lehetett volna fölötte bogarászni, és történeteket szőni hozzá.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS