2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszaszámlálás: indul a WEBkastély vetélkedő

2012. szeptember 25. 16:43, utolsó frissítés: 2012. szeptember 26. 11:13

Kalandok, élmények és nyeremények várnak a jelentkezőkre. Tárd fel a rejtélyeket, old meg a feladatokat, és kirándulj Brüsszelbe!


A PONT Csoport és a Transindex második alkalommal indítja útnak WEBkastély elnevezésű online vetélkedőjét.

Különleges kalandok és élmények várnak a jelentkezőkre a rejtélyek feltárása és feladatok megoldása során, amit a játékunk egyedülálló receptje biztosít: sok-sok történelmi múlt plusz internetes jelen. A jelentkezők tudásukat is jelentősen gyarapíthatják: hasznos és fontos információkat gyűjthetnek az erdélyi kultúráról.

A nyertes csapatot egy Winkler Gyula és Sógor Csaba Európai Parlamenti képviselők által biztosított brüsszeli utazással jutalmazzuk.

A verseny célja, hogy tájékoztatást nyújtson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy bekapcsolódhassanak a turisztikai körforgásba. Szeretnénk, ha szorosabbá fonódna a kapcsolat a közösség és a kastélyok, a kúriák tulajdonosai és működtetői között, ezáltal is tudatosítva, hogy a műemlékek a település részei, közös örökséget hordoznak, amely a közösséget is gazdagítja.


Erdélyben rengeteg romos állapotban levő kastély és kúria áll kihasználatlanul, annak ellenére, hogy ezen épületek a helyi kulturális örökség alappilléreit képezik. A Kastély Erdélyben program célja Erdély kastélyainak és kúriáinak gazdasági, társadalmi és turisztikai szerepének megismertetése, valamint a térség fenntartható fejlődéséhez való hozzájárulásiknak erősítése és kulturális értékük megőrzése.

A 2011-ben lezajlott vetélkedőre 23 csapat nevezett be Erdély különböző tájairól, akiknek további több mint 3000 embert sikerült bevonniuk a projektbe a szavazások által. A vetélkedő során a versenyző csapatoknak négy próbát kellett teljesíteniük, az „örökbe fogadott” kastély múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatos feladatok mellett az állandó próba egy kastélynap megszervezése volt.

Az idei versenyre is várják a csapatok jelentkezését a www.webkastely.ro címen. A jelentkezés folyamatos, azaz a verseny teljes időtartama alatt, szeptember 17-től kezdődően bármikor be lehet nevezni.

További információk:
Márton Kinga, projektfelelős
kastely@pontweb.ro
Telefon: 0364-101616, 0749-193499

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS