2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Milyen magyar blogokat trendi olvasni?

G. L. 2012. szeptember 18. 10:37, utolsó frissítés: 20:09

Teljesen hiányolunk egy igazi, belevaló divatblogot, viszont a lakberendezés már a könyökünkön jön ki. És gyereknevelést is lehet tanulni ezerrel.


Életmód kategóriában 173 blogot neveztek be az idei Goldenblog versenyre. A szakértő zsűri által meghatározott sorrend még nem nyilvános, egyelőre csak a legjobb tíz shortlistjét tették közzé. A közönségszavazás eredménye viszont már megvan, és több mint érdekes. A legjobb tíz blog:

1. Mosolyka - Kerekesszékkel a világ

A blog szerzője egy mozgássérült lány, aki hatalmas lelkesedéssel mesél életéről, sztorizgat a kerekesszékes kalandjairól. Az egyik legutóbbi bejegyzésben például épp azt meséli el, miként bulizott a Sziget fesztiválon, és hogyan próbált Béla vagyok és boldog feliratú pólót szerezni, hogy átjavítsa Béna vagyok és boldog feliratúra. Kifejezetten pozitív és olvasmányos. Egyértelmű, hogy a legjobb életmód blogok között van a helye.

Otthonkommandó Otthonkommandó


2. Otthonkommandó

A közönségszavazás legjobbjai alapján azt hihetnék, hogy mindenki lakásfelújítással foglalkozik, vagy az iránt érdeklődik, ugyanis a lakberendezéssel foglalkozó blogok most a legmenőbbek. Az első tíz helyezett közül négy érinti a témát, hogy minként alakíthatjuk át stílusosan a lakásunkat. A napi rendszerességgel frissülő Otthonkommandó blogból például megtudhatjuk, hogy miként készíthetünk egyedi ékszertartókat vagy hogyan alakíthatunk ki egy pici kamrából szép dolgozót.

3. Lifetilt

A Lifetilt az életmód top10 egyetlen, igazi életvitellel foglalkozó blogja, amelyben írtak már a fenékformálástól kezdve a fogyókúrán keresztül egészen a vegetáriánus táplálkozásig mindenről. Pluszpont, hogy a blog tanácsait követő fogyókúrázókat is bemutatnak, ezzel is bizonyítva és ösztönözve, hogy kitartással lehetséges az életmódváltás és a sportos/csinos külső.

Lifetilt Lifetilt


4. Ágy-asztal-tv

Már a nevéből is ki lehet találni, hogy egy újabb lakberendezéssel foglalkozó blogról van szó. A bejegyzések szerzője Kópiás Benedek, aki nem csak ötleteket ad, hanem saját munkákat is bemutat: olyan tárgyakat, amelyeket ő készített. A blog érdekessége, hogy van külön női, férfi és közös szakasz: nemek szerint csoportosítva mutatja be, hogy az adott munkát inkább a nőknek vagy a férfiaknak ajánlja.

5. Gyerekszoba

Igazi gyöngyszem. A gyereknevelés kérdései mellett - amelyek mindig aktuálisak, s amiért mindenk szülőnek ajánlott -, van még egy ütőkártyája a blognak: az általa bemutatott játékok. Ha megnézzük, rögtön úgy érezzük, kedvünk lenne egyet építőkockázni vagy barkácsolni. Minden játékos kedvű felnőttnek kötelező!

Ágy-asztal-tv Ágy-asztal-tv


6. Praktikák sok gyerekhez

A címéből azt hihetnénk, hogy már megint egy gyerekneveléssel foglalkozó blogról van szó, de igazából ez sokkal jobb annál. A szerző bemutatkozójában úgy határozza meg magát, mint négy gyermekes családanyát, újságírót és gasztrobloggert. Ez pedig meglátszik a tartalmon is, mert a túrós kosarak elkészítési módja mellett, akár a parkettfonás vagy a háziszappan-készítés rejtelmeit is megismerhetjük. Sőt, azt is megtudhatjuk, hogyan oldja meg egy ötletes anyuka azt, ha kamasz gyerekei már nem akarnak szerepelni a családi fotón.

7. Színes Ötletek Blog

Egy újabb lakberendezéssel foglalkozó blog, sok színes képpel. Se több, se kevesebb. Akit érdekel, hogy miként lehet fémdobozból lámpát vagy mágneses fűszertartót készíteni, nyugodtan felkeresheti.

Praktikák sok gyerekhezPraktikák sok gyerekhez


8. Lustanyu

Tulajdonképpen egóblog (volt - a szerző nemrég ugyanis bejelentette, hogy befejezi a blogolást), és nem értjük miért került az életmódblogok közé, mert még egy olyan sajátos életvitelt sem mutat be, mint pl. Mosolyka.

Már a mottója is egyértelművé teszi: "szemelvények tökéletesen tökéletlen életemből kisfiammal, kislányommal és a férjjel, sikereimmel és kudarcaimmal." Az írások viszont viccesek és olvasmányosak, könnyű belefelejtkeznünk az olvasásba. És rengetegen olvasták, talán ezért ez az előkelő helyezés.

9. Inspirációk Lakberendezéshez

És itt is van már a negyedik "szép otthont akarunk" blog is. Tulajdonképpen csak megszokás kérdése, hogy ki melyik blogot preferálja, mert eléggé egyformák, kevés szöveg és sok összemásolt fotó. Ennyi erővel a Pinteresten is lehetne színes képeket nézegetni inspirációként.

10. Bezzeganya

Mondhatnánk, hogy egy újabb gyerekneveléssel foglalkozó blog, és kész. És részben igazunk is lenne, mert tulajdonképpen az. Viszont azáltal, hogy az olvasók írják, ők vetnek fel egy-egy problémát, sokkal közelebb érezzük magunkhoz, mert a mi posztunk is megjelenhet. A két szerkesztő által működtetett blog sokkal inkább hasonlít ezáltal egy fórumra, mint egy szerkesztett blogra.

<i>Bezzeganya</i> BezzeganyaTe melyiket olvasod/olvasnád?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS