2019. június 24. hétfőIván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együtt álmodik Emil Boc, Horváth Anna és Dimény Áron

Rácz Tímea 2012. szeptember 13. 10:32, utolsó frissítés: 2012. szeptember 14. 11:19

Egy új kolozsvári befektetés előkészítő kampánya a 100 álom Kolozsvárért kezdeményezés, amelyben városvezetőktől színészekig száznál is többen nyilatkoznak.


Ennyit árult el az 100devisepentrucluj.ro honlap kapcsolattartója, Andrei Aroneț a kampány mögött álló emberekről. Az igazság szűk egy héten belül, szeptember 19-én kiderül, amikor is bejelentik a cég nevét, amelyről még azt lehet tudni, hogy "tevékenységi területén világelső".

Az illető befektető bevallottan a kíváncsiság felkeltésére alapozott, a honlap a mostanra már 114 videót tartalmazó rovaton kívül szűkszavú és titokzatos; A projektről és a Hírek rovat általános felhívást tartalmaz, saját videók beküldésére biztat, és a "szeptember 19-én megtudod, kik vagyunk" ígérettel fejeződik be.


A kampány a kezdeményezők szerint nem reklám, nem az eladásokról vagy valamilyen pozíció kivívásáról szól, hanem arról, hogy az illető cég valamit adjon annak a közösségnek, amelybe éppen belép. A szervezők

a párbeszédet szerették volna előmozdítani,

illetve nyilvánosságra hozni a Kolozsváron élők álmait, amelyek ezáltal közelebb kerülhetnek a megvalósításhoz. "Hiszünk az eszmék erejében és abban az egyszerű tényben, hogy az álmok összegyűjtése katalizátorként hat a gyakorlatba ültetésükre is" - mondta még a Transindexnek Aroneț.

A videókban vezetők, a kulturális élet kiemelkedő alakjai, üzletemberek, sportolók, újságírók és járókelők mondják el, milyennek álmodják meg Kolozsvárt. A leggyakrabban előforduló kifejezés a multikulturalizmus, a szolidaritás, az összetartás, de van, aki több parkolót, csendesebb környezetet szeretne, vagy éppen azt, hogy a román kupa döntőjét az U és a CFR játssza. A repülőtér igazgatója Kolozsvár-New York járatról álmodik, egy mentalista pedig nemzetközi bűvészfesztiválról.

Mivel a megszólalók nagymértékben emlegetik a kulturális főváros címet, arra is gyanakodhattunk volna, hogy a kezdeményezés valamilyen módon része ennek a projektnek. Nincs konkrét kapcsolat, de természetesen örülnének, ha hozzájárulhatnának - mondta Aroneț,


Az is meglehetősen titokzatos, hogy mi történik szeptember 19. után az egész kezdeményezéssel. Megkérdeztük, hogy csak online folytatódik-e vagy pedig "élő" események is tervbe vannak véve - Aroneț ennek lehetőségét nem zárta ki, de elmondta, hogy egyelőre nincsenek konkrét események betáblázva.

Update: Olvasónk rájött: a Steelcase a titokzatos kolozsvári befektető

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS