2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hogyan lehet kőből levest főzni?

G. L. 2012. augusztus 16. 14:50, utolsó frissítés: 2012. augusztus 18. 01:03

Ferike és a kis pulija túljárt a házsártos kocsmárosné eszén, és ínycsiklandó kőlevest főztek. S bár sokan voltunk, a titkát így sem sikerült megfejtenünk.


Ülj szépen le a pokrócra, s maradj ott nyugton. Én arrébb megyek, fiam, hogy mások is lássanak, de ne félj, mert nem hagylak itt. Tedd le azt a követ, nehogy befald a szádba! - hasonló mondatokat lehetett hallani tegnap a Virág utcában, a Kaja tanya előtt szervezett bábelőadás megkezdése előtt. De csak előtte!

A bábjáték megkezdése után már nem voltak ilyen problémák. Ámulattal figyelték a gyerekek, hogy miként jár túl az éhenkórász Ferike (Demeter Ferenc) és a kis pulija a házsártos kocsmárosné (Csoltkó Kinga) eszén, és főz számukra kőlevest, amelyet aztán kedvükre meg is kóstolhattak. Elől a pokrócon a gyerekek figyelték a varázslatos főzés csínját-bínját, hátuk mögött pedig a szüleik követték elégedett mosollyal lurkójuk minden reakcióját. Nagy családi happening.

galeria_7825.jpg
Kezdés előtt tíz perccel
galeria_7826.jpg
A színpad
galeria_7827.jpg
És a szereplők
galeria_7828.jpg
galeria_7829.jpg
galeria_7830.jpg


Már az előadás megkezdése előtt tíz perccel sokan voltak, minden helyet pikk-pakk elfoglaltak, de aztán még többen lettek. S bár azt hihetjük, a kőleves receptjét mindannyian jól tudjuk, a tegnapi főzés mágiáját még ilyen sokan sem tudtuk megfejteni. Nem is meglepő, hogy a vége felé már minden gyerek látni akarta, hogy miként is sikerült ilyen gyorsan, ennyire ínycsiklandót főzni. Vajon hogyan?A Kolozsvári Magyar Napok keretében a Virág utcában a következő bábelőadás augusztus 17-én, pénteken 18 órától lesz. Akkor a János Vitéz bábváltozatát mutatják be az érdeklődő csöppségeknek.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS