2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tíz mobilalkalmazás nyárra

szerk. 2012. július 23. 16:39, utolsó frissítés: 16:44

Az okostelefonok számtalan alkalmazása között böngészve felfedezhetünk néhány hasznos, ráadásul ingyenesen letölthető android applikációt, amelyek jól jöhetnek egy nyaraláson. Medveriasztó és árnyék még nincs.


The Weather Channel

Egy nyugodt nyaraláshoz elengedhetetlen egy pontos, részletes időjárás-előrejelzés, amely lehetőleg a világ bármely városához szolgál adatokkal. Csak begépeljük a város nevét, és kiadja az adatokat. Például a cikk írása napján Kolozsváron 23 fok van, a harmatpont: 9 C°, a relatív páratartam 41%, a szél: ÉNy 19 km/h fúj, UV sugárzás magas, a Nap 5:50-kor kel fel és 21:13-kor megy le. Az is beállítható, hogy értesítsen minket, ha kritikus időjárás következne.USMC Summer Survival Manual


Az U.S. Marine Corps (USMC) vagyis az amerikai tengerészgyalogság által készített túlélési kézikönyv, szakszerű nyelvezettel és illusztrációkkal. Csak angol nyelven érhető el, de mindenképpen érdemes letölteni, jó néhány hasznos tipp van benne, például milyen felszereléssel vágjunk neki egy hegyi túrának, hogyan tájékozódjunk terepen, hogyan lássunk el különböző sérüléseket és sebeket stb.

Camping

Az előbbi alkalmazással ellentétben ez nem szöveges, hanem videós segítséget nyújt a kempingezéshez. A videók sajnos nem túl jó minőségűek, de néhány trükköt azért elleshetünk a profiktól.

Camping Recipes

Angol nyelvű receptes könyv kempingezőknek. Megtudhatjuk, milyen összetevőkből és hogyan készítsünk „20 perces hamburgert” vagy „Kempinges hobó pitét”.
Anti Mosquito

A nyár örökös kellemetlen velejárói a szúnyogok. Ha bejöttek a szobánkba, vagy a szabadban szeretnénk aludni, csak egyszerűen elindítjuk az alkalmazást. Magas frekvenciájú hangot bocsájt ki, ami elriasztja a közelben lévő szúnyogokat (más kérdés, hogy magasabb hangerőn az emberi fülnek is kellemetlen egy idő után). Székelyföldre kirándulóknak jól jönne egy medveriasztó alkalmazás is, de sajnos ezt tudomásunk szerint még nem készítették el.

Fesztivátor

Az alkalmazás leírása szerint segít megörökíteni és megosztani a nyári fesztiválok élményeit. Néhány magyarországi fesztivál programját, a helyszínek térképeit tartalmazza. Facebookon keresztül kell regisztrálni, így még egyszerűbb a saját képek és videók megosztása.

London 2012

A hamarosan kezdődő nyár olimpia eseményeinek nyomon követésében nyújt segítséget. A legfrissebb hírekkel, sportágakra lebontott részletes programmal, élő eredményekkel és éremtáblázattal szolgál.

The Impossiple Test Summer

Nem túl nehéz, inkább gyerekeknek való, nyárral kapcsolatos logikai fejtörő játékok gyűjteménye.Countdown to Summer 2012

Ha a túl sok program miatt nem tudnánk követni a napokat, ez az számláló pontosan kijelzi, hogy hány nap (óra, perc, másodperc) telt el a nyárból.


A hőség ellen nem találtunk semmilyen alkalmazást, de ha valaki téli hangulatot akar idézni, akkor bekapcsolhatja az élő háttérképet és élvezheti nyáron is a havazás látványát.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS