2019. július 16. keddValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

22 nap alatt az erdélyi kastélyok körül

2012. július 10. 17:27, utolsó frissítés: 2012. július 11. 09:37

Két kalandra vágyónak lesz lehetősége szinte egy hónap alatt 40 kastélyt végiglátogatnia. A kaland végállomása a Félsziget Fesztivál lesz.


Érdekelnek a kastélyok? Elvarázsol a történelmük, az őket körüllengő legendák magukkal ragadnak? Megszállott utazó vagy? Jó a beszélőkéd? A legeslegszebb barokk körmondatokat tudod kihozni magadból, olyan szépeket, hogy még Pázmány Péter és Zrínyi Miklós is megirigyelné?

Szenvedélyed a fényképezés és a filmezés? A National Geographic, a Photo.net és a Discovery Channel versengenek az általad készített képekért és videókért? Régóta porosodik az autód? Szeretne már ő is útra kelni, nem csak a garázsban állni? Neked kínál lehetőség a PONT Csoport.

„Profi kalandorok”

- így szólítják meg a szervezők azokat, akik számára az erdélyi kalandtúrát hirdetik. Az augusztus elsején induló kihívás célja 40 erdélyi kastély bemutatása, közel egy hónap alatt.


Az olaszteleki Daniel kastélyAz olaszteleki Daniel kastélyA térségünkben található kastélyok megismertetésére a korábbi WEBkastély vetélkedők által is lehetőség nyílt, most azonban új módon közelítik meg a kérdést. Két kalandra vágyó személy fogja körbebarangolni a megadott területek kastélyait, beszámolókat, fotókat és videókat készítve a látottakról, az eseményekről.

Az út során készült kastélyleírások és egyéb anyagok a Kastély Erdélyben honlapján jelennek meg. A 22 napos kaland végállomása a Félsziget Fesztivál lesz, ahol élőben számolhatnak majd be az élményeikről.

A túra pénzügyi hátterét a szervezők fedezik,

fejenként napi 100 lejt biztosítanak az utazók számára, amelyet saját belátásuk szerint használhatnak fel szállásra, étkezésre és utazási költségre.

A fogarasi várA fogarasi vár


A kalandtúra szervezői július 22-e éjfélig várják az érdeklődők jelentkezését e-mailen. Minden részt venni vágyó az önéletrajzát és egy néhány mondatos indoklását kell küldjön a részvételi szándékáról. Ezeket a kastely@pontweb.ro levelezési címen fogadják a szervezők. A jelentkezők közül két személyt választanak ki a szervezők, akiknek nevét július 25-én teszik közzé a Kastély Erdélyben Facebook-oldalán. A párban jelentkezők előnyt élveznek.

További információk a palyazatok.ro és a Kastély Erdélyben Facebook-oldalán találhatóak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS