2019. január 22. keddVince, Artúr
-5°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Melyek voltak a Médiabefutó szervezőinek kedvenc pillanatai?

szerk. 2012. május 17. 09:34, utolsó frissítés: 09:36

Fazakas Bernadett Adele-dala, a döntő online közvetítése, a Szatmári Filharmónia szépsége vagy Skrillex zenéjéből egy kis részlet. Mind szerettük, de vajon kinek mi a kedvence?


Történtek nagy találkozások, talán életre szóló ismeretségek köttettek. Több, reményeink szerint sikeres karrier indult a Médiabefutón. A visszajelzések szerint a versenyzők többsége szerette, mi imádtuk. A szervezőket kérdeztük, hogy melyik volt a kedvenc momentumuk az idei Médiabefutón.

Előd figyel a gyergyói előválogatónElőd figyel a gyergyói előválogatón


Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője, főszervező

Fazakas Bernadett Adele-dala a gyergyói helyi szakaszon. Bár szinte minden helyszínen előadta valaki, most mégis egészen különleges volt Bernadett hangjának köszönhetően. Végigzokogtam az első sorból, és segített átjuttatnia egy nagyon mély holtponton. A másik kellemes élményem a szintén gyergyói The Socks zenekar, amely a helyi szakaszról csak közönségszavazással jutott tovább, és aztán magabiztosan masírozott be az országos döntőbe a regionálisról.

Szende a backstage-ből figyeli az eseményeket Szende a backstage-ből figyeli az eseményeket


Száfta Szende operatív főszervező

A Médiabefutó számomra egy nagyon kellemes tapasztalat volt, melyen rengeteg élménnyel, felejthetetlen percekkel és sok új baráttal gazdagodtam. Egy ilyen méretű eseménysorozat megszervezése és lebonyolítása természetesen nagyon sok időt és energiát vesz igénybe a szervezőcsapat részéről, melynek az igazi értelmét, a befektetett munka megtérülését a sok értékes fiatal felbukkanása jelentette.

Az egyik legemlékezetesebb pillanatként az maradt meg bennem, amikor a gyergyószentmiklósi helyi szakaszon az összes fellépő betömörült a backstage-be és közösen szurkoltak egymásnak, bíztatták egymást. Ekkor éreztem igazán a rendezvény összetartó, buzdító erejét és jó tudni, hogy ez a rendezvény lejárta után is folytatódik a Médiabefutó során kialakult koprodukciók, felfedezett tehetségek által.

ÁgiÁgi


Tamás Ágnes média és PR szervező

Az egyik legnagyobb élményem, azt hiszem, akkor volt, mikor startolt a döntő, és elkezdtem a Facebookon közvetíteni. Rájöttem, hogy jobban izgulok értük, mint azt gondoltam volna. Ezt csak tetőzte a sok online szurkoló, anyuka, barátnő, barát vagy támogató folyamatos érdeklődése: mi történik, milyenek a produkciók?

Tünde magyaráz a gyergyószentmiklósi helyi szakaszonTünde magyaráz a gyergyószentmiklósi helyi szakaszon


Kocsis Tünde rendező, a zsűri tagja

Legnagyobb élményeim az idei Médiabefutón a déli szelekciós próbákon voltak. Akkor láttuk, hallottuk először a fellépőket, amikor lelkileg arra voltunk hangolva, hogy ami nagyon gyenge, azt ne engedjük tovább az esti, közönség előtt zajló megmérettetésre. Ebben a nézői hozzáállásomban az igazán erős produkciók megdöbbentettek: nem tudtam tovább beszélgetni vagy másra figyelni, a produkció teljesen lekötött, vitt magával, és a végén otthagyott magamra egy lelkes és energiatelt, felemelt állapotban. Kicsit olyan volt, mint mikor az ember valami lerobbant vagy lerobbantnak hitt helyen sétál, és egyszer csak valami nagyon szép és értékes kerül a szeme elé. Megtörtént egy találkozás.

Az ilyen találkozások tették értékessé a Médiabefutót, amelyben egy-egy előadónak megérezhettem az érzéseit, a gondolkodását, a viszonyulását másokhoz, a világhoz, és kicsit magamra találhattam bennük. Akkor örültem igazán, amikor az előadót és előadást őszintének, egyszerűnek, alázatosnak, közvetlennek és erősnek éreztem. Tetszettek azok a táncprodukciók, amelyek dinamikát, összeszedettséget, pontosságot, következetesen végigvitt történetiséget, egymásra figyelést közvetítettek. Az együtteseknél a szöveg és a hangzás tisztasága, az összhang, és egy-egy csapat kisugárzása ragadott magával. Rajongtam az improvizálni merőkért és tudókért, irigyeltem sokak bátor és erős színpadi jelenlétét. És összességében lenyűgözött a Médiabefutó sokszínűsége, a műfajok változatossága, nem beszélve a „nemsejtettben” megnyilvánuló szépről.

Nálam a katarzis élmény „biztosítékát” egy fiú (hang), egy lány (hang) és egy táncegyüttes verte ki. Hálás vagyok értük, és az új ismeretségekért, a találkozásokért.

Gáll Zoli a szatmárnémeti helyi szakaszonGáll Zoli a szatmárnémeti helyi szakaszon


Gáll Zoltán, a Félsziget Fesztivál zenei programigazgatója, a zsűri tagja

A Médiabefutó önmagában egy nagyon nagy élmény. Nekem különösen, hisz ez volt az első tehetségkutató, amin zsűritagként vettem részt. Kissé fárasztó volt a sok utazás, de azért nagyon élveztem. Sok új embert ismertem meg, úgy a stáb, mint a résztvevők között. Nagyon örültem, hogy sok fiatal manapság hangszert fog a kezébe, és tud is azon játszani. Nagyon sok tehetség él közöttünk. Remélem, hogy ezután is egyre többet fogunk felfedezni.

Ákos és Csilla a színfalak mögött CsíkszeredábanÁkos és Csilla a színfalak mögött Csíkszeredában


Márton Ákos műsorvezető

A Médiabefutót egy folyamatként fogom fel, a helyi szakaszoknál már nagyjából lehet tudni, hogy kiben van vitamin, de igazán sikeres csak az lesz, akiben megvan a kellő flexibilitás, hogy “médiabefutóssá“ váljon úgy, hogy közben megtartja saját egyéniségét. Számomra a csúcs pillanat vasárnap éjjel volt, miután már minden lejárt, és a táborban az utolsó bulit élték az emberkék. Hip-hop zene szólt a hangszórókból, élő basszus futammal a jobb oldali padról, hip-hop-breakdance-hastánc-jazzbalett ugrálás középen és gitárkíséret a másik padról. A harsonás meg felváltva fújta és táncolt a többiekkel. Ebben a legszebb az volt, hogy pillanatok alatt kialakult az összhang a nagyon sokféle ember között. Megérte!

A székelyudvarhelyi előválogatón TivadarA székelyudvarhelyi előválogatón Tivadar


Nagy Tivadar, a Role zenekar vezetője, a Médiabefutó hangmérnöke, a zsűri tagja

A keverőpult mögé, meg az "ítélkezőszobába" zárva kissé mások az emlékeim, mint szerettem volna. Az elődöntők alatt még sikerült néhány szót váltani ugyan az ifjú titánokkal, de a későbbiekben ez egyre kevésbé sikerült, sőt még a döntőt megelőző felkészítőn sem mérhettem fel érdemben "civilben" a színvonalat, mert a versenyzők fele sem volt jelen sajnos. Mégis én úgy gondolom, hogy sikerült valamilyen szinten feltérképeznünk az aktuális fiatal tehetségek jelentős részét. Egészében megállapíthattuk, hogy sokat emelkedett a színvonal a korábbi Médiabefutókhoz képest. Viszont amit hiányoltam ez alkalommal, azok a "zsenialitás határát" súroló produkciók voltak, (talán Pál Andrást kivéve), amelyek régebben ledöbbentettek.

Ezek függvényében az idei Médiabefutó legszebb momentumai számomra a megújult, kibővült szervezőcsapattal való rövid együttlétek, zsűrizések, beszélgetések, viták, barátkozások voltak, amikor rendszerint kiderült mindnyájunkról, hogy mennyire közös szívügyünknek tekintjük az erdélyi magyar tehetségek feltérképezését, segítését az érvényesülés útján. A rendkívül kimerítő, energiaigényes háttérmunkánk során kárpótolt az ifjú művészek pezsgő vidámsága, optimizmusa, életereje láttán érzett megnyugtató érzés. Vibrált a levegő körülöttünk a gyerekek pezsgő bizonyítani vágyásától. Roppant jó érzés volt látni azt a sok csillogó szempárt.

Józsi lazítJózsi lazít


László József operatőr

Nehéz kiemelnem kedvenc pillanatot, mert összességében jól telt a Médiabefutó. Kedvenc helyszínem talán Szatmárnémeti volt, a Filharmónia szépsége és az erős mezőny miatt.

Laci a kolozsvári helyi szakaszon Laci a kolozsvári helyi szakaszon


Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese, a zsűri tagja

Akkor volt egy nagy dobbanás a mellüregemben, amikor eldőlt, hogy meg tudjuk szervezni az idei rendezvényt. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz öt és fél év kihagyás után az erdélyi tehetségpaletta.

Levi Levi


Ráduly Levente logisztikai szervező

Számomra nincs olyan, hogy legjobb pillanat. Voltak jó pillanatok és kevésbé jó pillanatok. De ha mégis ki kell emelnem egyet, akkor azt mondom, hogy az a pillanat volt a legjobb, amikor a B-Element produkciójában meghallottam Skrillex zenéjéből egy kis részt. Nem gondoltam volna, hogy fogok ilyet is hallani a Médiabefutón.

Andi adja át a színpadi jelenet - vers - próza kategória nívódíját Györfi József TamásnakAndi adja át a színpadi jelenet - vers - próza kategória nívódíját Györfi József Tamásnak


Zsigmond Andrea dramaturg, a zsűri tagja

Utolsó éjszaka a buli-kezdemény. Amikor a B-Elementes srác táncába becsatlakozik a The Paranormals-os szőke csaj. A képbe betáncol Balázsi-Pál Előd szervező. Majd a Funkorporation fúvósa, hangszerével.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS