2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Médiabefutó Nagyváradon: csinos lányok és a szexi táncosok

szerk. 2012. április 04. 16:41, utolsó frissítés: 2012. április 06. 10:20

Hangulatvilágítás, füstmentes kocsma és miniatűr színpad: a helyszín változott, a minőség nem. Kivillanó combokkal és Adele-lel jutottak tovább Váradon.


Tehetséges csajok és kitűnő táncosok. Ilyen emlékeink voltak a legutóbbi nagyváradi helyi szakaszról. Már a főpróbán látszott, hogy a helyzet nem sokat változott az öt és fél évvel ezelőttihez képest, a mai válogatón is ők voltak túlsúlyban.

>> A Médiabefutó oldalán szavazhatsz a kedvencedre!

Marosvásárhelyen nagy színpad, erőteljes világítás és klasszikus nézőtér. Váradon épp az ellenkezője: a lehető legkisebb színpad, hangulatvilágítás, és egy időszakosan füstmentesített kocsma nézőtérnek. S bár a Queen's Pubban a körülmények teljesen eltérőek voltak, a jó hangulat és a produkciók színvonala nem változott. A zsűri feladata még nehezebb volt, mint Marosvásárhelyen: jobban egymásnak is estek, de a végén csak eldöntötték, melyik 5 produkció mehet tovább a május 6-i, kolozsvári regionális döntőre.

Még 5 Perc – megalapozták a hangulatot


Még 5 PercMég 5 Perc


Egyetlen együttes jelentkezett a váradi helyi szakaszra, ők is Temesvárról jöttek. Viszont mindenképp megérte ennyit utazniuk, mert a Még öt perc című saját dalukkal megalapozták a hangulatot. A produkciójuk egyben volt, látszott, hogy szeretnek zenélni. Az nem volt kétséges, hogy továbbjutnak. Az ő esetükben viszont az lehet döntő lehet, hogy az egyéniségüket mennyire tudják átadni, képesek lesznek-e markánsabb egyéni hanggal megszólalni következőkor.

T.D.C. Club – a rutin az ő oldalukon állt

T. D. C. Club T. D. C. Club


Azt is mondhatnánk, hogy ők az este legtapasztaltabb médiabefutós résztvevői, hiszen Oláh Katalin tanítványaiként (a koreográfus készítette fel a tehetségkutató tánc kategóriájának legutóbbi győzteseit) még gyerekként, már felléphettek egyszer a 2006-os Médiabefutó döntőjében. Ez a rutin, és az utóbbi öt évben elvégzett munka érződött a mostani produkciójukon is. Természetes mosoly, elképesztően látványos emelések, bonyolult lépések és dinamikus zene: ahogy a zsűri az értékelésnél megjegyezte, az ilyen produkciókért szeretjük a Médiabefutót.

Hegedűs Aliz – hívhatnánk Adele-nek is

A műsorvezetőkkel, Majoros Csillával és Márton Ákossal beszélget Hegedűs AlizA műsorvezetőkkel, Majoros Csillával és Márton Ákossal beszélget Hegedűs AlizAzt hihetnénk, aki egy Adele dallal indul tehetségkutatón, az csak az énekesnő népszerűségét szeretné kihasználni. Aliz esetében teljesen fölösleges ez a feltételezés. Produkciója teljes egész volt, a stílus működött, hitelesen énekelte a Turning tables című dalt. A magyarázata szerint már azelőtt kedvelte az énekesnő dalait, hogy az ilyen népszerű lett volna, így nem volt kétséges, tőle fog egyet énekelni. Annak kifejezetten örülünk, hogy nem a már rongyosra hallgatott Rolling In The Deep-et vagy Someone Like You-t választotta.

Best of Dance – a lehetőség látszott bennük

A Best of Dance nagyon pörgöttA Best of Dance nagyon pörgött


Néhol picit szétcsúsztak, még nem érezték rendesen a teret, de olyan lendülettel, dinamizmussal táncoltak, hogy a zsűri esélyt adott nekik: megmutathatják magukat az kolozsvári regionális döntőben is. Nem mellékes, hogy a csupa fiatal 14 és 15 éves fiatalokból (gyerekekből) álló csoport fejlődőképes, van bennük potenciál. A zsűri a lehetőséget látta meg bennük.

Kállai Krisztina – öröm volt hallgatni

Kállai KrisztinaKállai Krisztina


Már a főpróbán meggyőződhettünk, hogy gyönyörű hangja van, és elég képzett is. Lírai dalválasztásával és előadásával sikerült meggyőznie, helye van a regionális szakaszon. Viszont meg kell tanulnia mértéket tartani, folyamatosan kontroll alatt tartania ez előadását. A zsűri értékelése szerint ugyanis az ének lendülete, a bizonyítani akarásával könnyen átbillenhet a mérleg másik oldalára.

A Médiabefutó következő állomásai: ma (április 4.) 19 órától Szatmárnémetiben, holnap(április 5.) pedig szintén 19 órától Kolozsváron.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS