2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsonyi üdvözletek: az idei termés (nem csak) legjobbjai

szerk. 2011. december 28. 17:32, utolsó frissítés: 17:35

A szerkesztőségünknek küldött, több mint 60 képes jókívánságból válogattunk. Megmutatjuk a legszebbeket, és a leggyengébbeket is, a kontraszt kedvéért.


A teljesség igénye nélkül válogattunk a szerkesztőségünkbe beérkező több mint 60 karácsonyi üdvözlet közül. Közszemlére a legjobbakat, legalábbis ami nekünk legjobban tetszett, és a leggyengébbeket tesszük. Emlékeztető a jövő évi képeslap-szerkesztőknek: A magyar helyesírás szabályai c. könyv szerint az ünnepek nevét kis kezdőbetűvel írjük, tehát: karácsony, szilveszter vagy húsvét. Többször tapasztaltuk az ellenkezőjét.

Szerkesztőségünket különben idén is váratlanul érte a karácsony, úgyhogy mi ezúttal sem küldtünk senkinek üdvözletet. De azért köszönjük a jókívánságokat, és viszont kívánjuk őket, függetlenül attól, hogy beválasztottuk vagy sem, illetve megkritizáltunk vagy sem a kapott képeslapot.


Chronos marketing: hatásos, egyszerű és az utolsó vesszőig megtervezett. Kivitelezésben nincs mit hozzátenni, viszont megmarad az átlagos, megszokott karácsonyi képeslapok szintjén. Chronos marketing: hatásos, egyszerű és az utolsó vesszőig megtervezett. Kivitelezésben nincs mit hozzátenni, viszont megmarad az átlagos, megszokott karácsonyi képeslapok szintjén.


blipsz architecture: felemás érzéseket kelt ez a képeslap. Az elképzelés jó egy építészettel foglalkozó szervezettől, a kivitelezés viszont kisiklott. A kiválasztott fotó nem éles, a felirat pedig alig látható. 
<div class=

" title="blipsz architecture: felemás érzéseket kelt ez a képeslap. Az elképzelés jó egy építészettel foglalkozó szervezettől, a kivitelezés viszont kisiklott. A kiválasztott fotó nem éles, a felirat pedig alig látható.
" >blipsz architecture: felemás érzéseket kelt ez a képeslap. Az elképzelés jó egy építészettel foglalkozó szervezettől, a kivitelezés viszont kisiklott. A kiválasztott fotó nem éles, a felirat pedig alig látható.


Bod Péter Megyei Könyvtár: húsvéti összeállításunkban is dicsértük a könyvtár képeslapját, most sincs ez másképp. Nem szokványos, de hatásos kép. Kell ennél több?Bod Péter Megyei Könyvtár: húsvéti összeállításunkban is dicsértük a könyvtár képeslapját, most sincs ez másképp. Nem szokványos, de hatásos kép. Kell ennél több?


Moldvai Csángómagyarok Szövetsége: karácsonyfát, betlehemi jelentet és hóembert is bezsúfoltak erre a képre. Ha nem gyerekrajz lenne, a gyengébbek között emlegetnénk, így inkább aranyosnak nevezzük és a legjobbak közzé soroljuk.Moldvai Csángómagyarok Szövetsége: karácsonyfát, betlehemi jelentet és hóembert is bezsúfoltak erre a képre. Ha nem gyerekrajz lenne, a gyengébbek között emlegetnénk, így inkább aranyosnak nevezzük és a legjobbak közzé soroljuk.


Csíki Székely Múzeum: az egyszerű, színvilágában minimalista üdvözlet összhatása egyértelműen pozitív. A csíksomlyói Nagyboldogasszonyt ábrázoló 18. századi rézmetszet pedig telitalálat egy csíki múzeum képeslapjának. Csíki Székely Múzeum: az egyszerű, színvilágában minimalista üdvözlet összhatása egyértelműen pozitív. A csíksomlyói Nagyboldogasszonyt ábrázoló 18. századi rézmetszet pedig telitalálat egy csíki múzeum képeslapjának.


A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház: a fotó, és annak színvilága tetszik inkább, a kivitelezés kevésbé jó és az idézet(?) pedig teljesen fölösleges. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház: a fotó, és annak színvilága tetszik inkább, a kivitelezés kevésbé jó és az idézet(?) pedig teljesen fölösleges.


Erdélyi Híradó Könyvkiadó és Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy: az idei kedvencünk. A karácsonyi képeslapokra jellemző zsúfoltságnak nyoma sincs, egyszerű, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy kitől kaptuk. 
<br />
Erdélyi Híradó Könyvkiadó és Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy: az idei kedvencünk. A karácsonyi képeslapokra jellemző zsúfoltságnak nyoma sincs, egyszerű, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy kitől kaptuk.


Magma: nagyon nem kell magyarázni, hogy miért tetszik. Az ötlet zseniális. És persze színtévesztési szemvizsgálatra is alkalmas. Magma: nagyon nem kell magyarázni, hogy miért tetszik. Az ötlet zseniális. És persze színtévesztési szemvizsgálatra is alkalmas.


Sógor Csaba: röviden elegáns és tiszta. Hosszabban: a képválasztás tökéletes, a szöveg minimális, pont amennyiből megértjük, hogy miről van szó és kitől kaptuk. 
<br />
Sógor Csaba: röviden elegáns és tiszta. Hosszabban: a képválasztás tökéletes, a szöveg minimális, pont amennyiből megértjük, hogy miről van szó és kitől kaptuk.


Borboly Csaba: csak elképzeléseink vannak, hogy miként képzelték el ezt az üdvözletet a politikus sajtósai. Minden esetre a jobb oldalt látható fehér rész teljesen fölösleges. Borboly Csaba: csak elképzeléseink vannak, hogy miként képzelték el ezt az üdvözletet a politikus sajtósai. Minden esetre a jobb oldalt látható fehér rész teljesen fölösleges.


MPP: egy borzasztó minőségű fotón értelmezhetetlen figurák. Ez esetben talán jobban jártak volna, ha el sem küldik. MPP: egy borzasztó minőségű fotón értelmezhetetlen figurák. Ez esetben talán jobban jártak volna, ha el sem küldik.


Zöld Nap Egyesület: egy természetvédő egyesülettől ennyi plasztik csillogás már sok, ráadásul egy téli tájat alkottak meg számítógépesen. Esetükben egy természetfotó minimális szöveggel sokkal hatásosabb és kézenfekvőbb lett volna.Zöld Nap Egyesület: egy természetvédő egyesülettől ennyi plasztik csillogás már sok, ráadásul egy téli tájat alkottak meg számítógépesen. Esetükben egy természetfotó minimális szöveggel sokkal hatásosabb és kézenfekvőbb lett volna.


Suzuki ház: igazából abban sem vagyunk biztosak, hogy ezt képeslapnak lehet-e tekinteni. Csapnivaló minőségben montázsoltak össze mindent, ami a karácsonyról és a szilveszterről a készítőknek eszükbe jutott.Suzuki ház: igazából abban sem vagyunk biztosak, hogy ezt képeslapnak lehet-e tekinteni. Csapnivaló minőségben montázsoltak össze mindent, ami a karácsonyról és a szilveszterről a készítőknek eszükbe jutott.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS